شفاآنلاین>سلامت> رئیس شورایعالی نظام پرستاری نسبت به مهاجرت پرستاران در دوره شیوع کرونا هشدار داد و گفت در کشورهای دیگر شرایط خوبی برای این افراد فراهم میشود و انگیزه مهاجرتشان را بالا میبرد.
به گزارش شفاآنلاین: قبلا داشتن مدرک زبان انگلیسی شرط مهمی برای مهاجرت بود که الان همان را هم برداشتهاند و روند مهاجرت آسانتر شده است. عمده افرادی که مهاجرت میکنند، جزو نخبگان هستند. شمسالدین شمسی، با اشاره به فوت پرستاران در بخشهای کرونایی گفت: «تمام پرستارانی که در زمان کار به کرونا مبتلا و فوت شدند، باید شهید به شمار روند، حالا میخواهند شرکتی باشند یا خصوصی یا رسمی.»
او در ادامه با تأکید بر ضرورت جلوگیری از خستگی بیشتر کادر درمان در موج احتمالی بعدی کرونا، گفت: «از مردم میخواهیم واقعا پروتکلها را بهطور جدی رعایت کنند، اول بهخاطر خودشان و بعد بهخاطر کادر درمان.»
بهگفته رئیس شورایعالی نظام پرستاری، باید اقداماتی مثل افزایش نیروی انسانی صورت بگیرد که بعد از برگزاری آزمون استخدامی ۲۴بهمن ماه، قرار است نزدیک به ٣٧هزار نفر نیرو برای وزارت بهداشت و درمان جذب شود، حدود ١٧هزار نفر نیروی پرستاری درنظر گرفته شده است. براساس اعلام شمسی، بحث فوقالعاده ویژه هم که قرار بود دیماه لحاظ شود، اجرا شد، چنین اقداماتی میتواند باعث ایجاد انگیزه برای پرستارها شود، البته کارانهها تا حدود یکسوم کاهش پیدا کرده که همین باعث کاهش انگیزه در پرستارها شده است.
شمسی درباره تعرفهگذاری خدمات پرستاری هم توضیحهایی داد: «بحث تعرفهگذاری به همت و اراده مسئولان نیاز دارد، البته از نمایندگان مجلس هم گلایه داریم، چراکه پیشنهادهایی را به کمیسیون تلفیق مجلس برده بودیم، اما آنجا برخورد خوبی نشد، یعنی با وجود یک سال جانفشانی پرستاران انتظار داشتیم برخورد درست و مناسبی با موضوع داشته باشند، اما بعضیها نگذاشتند بحث اجراییشدن قانون تعرفهگذاری با حمایت مجلس اتفاق بیفتد، البته در دولت و شورایعالی بیمه پیگیر موضوع هستیم.»
او به وضعیت معیشت پرستاران اشاره کرد و گفت: «درآمد پرستاران بخش دانشگاهی وزارت بهداشت از سال گذشته بهتر شده که فقط برای پرستارهای وزارت بهداشت و درمان صدق میکند و وضعیت پرستاران شرکتی، نیروهای مسلح، بخشخصوصی و غیره، اینگونه نبوده است.»