به گزارش شفاآنلاین:آلرژی تخم مرغ یکی از رایجترین آلرژیهایی است که به ویژه در کودکان دیده میشود. این نوع حساسیت از زمان نوزادی خود را نشان میدهد. خوشبختانه بسیاری از کودکان با افزایش سن و پیش از ورود به مدرسه، شاهد از بین رفتن آلرژی هستند. با این حال، اگر کودک با افزایش سن همچنان از این آلرژی رنج میبرد باید از هر گونه مصرف تخم مرغ و نیز غذاهای حاوی آن خودداری کند.
تحقیقات نشان داده است که سفیده تخم مرغ دلیل اصلی وقوع این آلرژی است، اما در برخی موارد زرده تخم مرغ نیز میتواند باعث این بیماری شود. در برخی کودکان تخم مرغ خام میتواند بیشتر باعث بروز آلرژی شود، در حالی که حجم کم و پخته شده تخم مرغ در آنها حساسیت کمتری در بدن ایجاد میکند. با این وجود، اگر کودکی به آلرژی تخم مرغ مبتلاست باید از مصرف هر گونه مواد غذایی حاوی تخم مرغ اجتناب کند، به ویژه در خرید غذاهای آماده باید به عاری بودن آنها از تخم مرغ توجه شود.
علائم آلرژی تخم مرغ تنها پس از چند دقیقه مصرف آن نمایان میشود. به طور معمول، این علائم بیشتر از دو ساعت باقی نخواهند ماند. علائم ملایم این آلرژی شامل موارد ذیل میشود:
۱- کهیر
۲- تورم در چشم، لبها و صورت
۳- مور مور شدن دهان
۴- درد در شکم و یا استفراغ کردن
با این حال، ممکن است آلرژی تخم مرغ با علائم بسیار شدیدی همراه باشد که به آن در اصطلاح آنافلاکسی میگویند. این علائم شامل موارد ذیل است:
۱- سختی در تنفس
۲- تورم زبان و گلو
۳- صدای خشن و یا به سختی سخن گفتن (به دلیل درگیر شدن تارهای صوتی)
۴- خس خس سینه و یا سرفه مداوم
۵- بی حالی، سرگیجه، شل شدن عضلات و غش کردن
در صورت مشاهده علائم شدید آلرژی باید سریعاً به بیمارستان رجوع کرده و یا با اورژانس برای فرستادن آمبولانس تماس بگیرید.
افراد برای تشخیص ابتلا به این آلرژی باید به پزشک متخصص رجوع کنند. با انجام آزمایش خون ویژه میتوان به ابتلا به آلرژی تخم مرغ پی برد. به دلیل آنکه با رشد کودک ممکن است این آلرژی برطرف شود، به طور سالانه اقدام به مراجعه به پزشک در این زمینه کنید.
آلرژی تخم مرغ؛ از کهیر و تورم چشمها تا آنافلاکسی و غش کردن
افراد مبتلا به آلرژی تخم مرغ باید نسبت به رژیم غذایی خود حساسیت ویژه داشته باشند. از جمله غذاهایی که ممکن است حاوی تخم مرغ بوده و در این افراد ایجاد حساسیت کنند میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- کیک ها، کلوچه ها، و بیسکویتها
۲- دسرهای آماده
۳- شکلات، شیرینیها و مارشمالو
۴- برخی غذاهای فرآوری شده
۵- برگرهای مختلف
۶- نوشیدنیهای حاوی مالت (ماء الشعیر) و پودرهایی که به شیر افزوده میشود
۷- پاستا
۸- غذاهای آسیایی مانند برنج سرخ شده
۹- سس مایونز، و به طور کلی بیشتر سسها به جز سس گوجه فرنگی