کد خبر: ۲۷۳۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - 2021February 11
فیبروز ریوی در کودکان و نوزادان هم دیده می‌شود، اما احتمال بروز آن در میان سالان و سالمندان بیشتر است. از جمله عوامل بروز آن می‌توان به مصرف سیگار اشاره کرد.
شفاآنلاین>سلامت>فیبروز ریوی بیماری است که باعث ضخیم و سفت شدن بافت ریه می‌شود و کار ریه‌ها را سخت‌تر می‌کند.
به گزارش شفاآنلاین :زخم فیبروز ریوی می‌تواند به علت‌های مختلفی ایجاد شود و در اغلب موارد، پزشکان نمی‌دانند چه مشکلاتی باعث بروز آن شده است. آسیب ریوی ناشی از فیبروز ریوی نمی‌تواند برطرف و درمان شود، التیام التهاب باعث نسج جوشگاهی می‌شود که عملکرد ریه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اما دارو‌ها گاهی می‌توانند به بهبود کیفیت زندگی کمک کنند. در ادامه به علایم و دلایل بروز فیبروز ریوی و راه‌های پیشگیری از آن اشاره می‌کنیم:

عوامل موثر در بروز فیبروز ریوی
فیبروز ریوی در کودکان و نوزادان هم دیده می‌شود، اما احتمال بروز آن در میان سالان و سالمندان بیشتر است. از جمله عوامل بروز آن می‌توان به مصرف سیگار اشاره کرد.

اگر محل کار فرد در معدن است یا در معرض عوامل آلوده کننده ریه مانند گرد و غبار سیلیس، الیاف آزبست، گرد و غبار فلزات سخت، گرد زغال سنگ و ذرات قرار دارد، خطر ابتلا به فیبروز ریه بیشتر است.

همچنین پرتودرمانی قفسه سینه یا استفاده از برخی دارو‌های شیمی درمانی فرد را مستعد فیبروز ریه می‌کند.

علائم شایع فیبروز ریه
تنگی نفس
سرفه خشک یا مزمن
خستگی
کاهش وزن بی دلیل
درد عضلات یا مفاصل
پهن شدن نوک انگشتان

فیبروز ریوی و شدت علایم آن می‌تواند به طور قابل توجهی از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد مبتلا به شدت با بیماری درگیر هستند و بعضی دیگر علایم متوسطی دارند.

رابطه ریفلاکس معده و فیبروز ریوی
بسیاری از افراد مبتلا به فیبروز ریوی همچنین ممکن است ریفلاکس معده، بیماری که اسید از معده شما به مری می‌رسد، داشته باشند. ریفلاکس ممکن است یک عامل خطر برای فیبروز ریوی باشد یا منجر به پیشرفت سریع‌تر این وضعیت شود.

بیماری‌های تاثیر گذار در فیبروز ریوی
بسیاری از مواد و شرایط می‌تواند منجر به فیبروز ریوی شود که حتی در اغلب موارد، علت هرگز پیدا نمی‌شود. محققان نظریه‌های متعددی در باره چگونگی بروز فیبروز ریوی دارند، از جمله ویروس‌ها و قرار گرفتن در معرض دود سیگار. همچنین برخی از اشکال فیبروز ریوی در خانواده‌ها وجود دارد و وراثت ممکن است در فیبروز ریوی نقش داشته باشد.

راه‌های تشخیص فیبروز ریوی
آزمایش‌های تصویربرداری
اکوکاردیوگرام
آزمایش عملکرد ریه
اکسیمتری پالس
(این آزمایش ساده با قرار دادن یک دستگاه کوچک روی انگشت برای اندازه گیری اشباع اکسیژن در خون انجام می‌شود.)

درمان و پیشگیری برای رفع فیبروز ریوی
مصرف روغن کبد ماهی کاد
ترک سیگار
مصرف مرکبات
مصرف کلم بروکلی
برچسب ها: تشخیص ، بیماری ، فیبروز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: