شفاآنلاین>سلامت> از ابتدای شیوع کرونا تا به الان مهمترین موضوعی که عنوان میشود این است که افراد دارای بیماریهای زمینهای، مسن و دارای اضافه وزن؛ بیشتر از سایرین، کووید 19 برایشان خطرناک است از همین رو برخی از جوانان فکر میکنند به سبب جوان بودنشان به نوعی در حاشیه امن این بیماری قرار دارند یعنی اگر مبتلا شوند بهبود مییابند.
اما متاسفانه این گونه نیست و شاهد هستیم که بسیاری از جوانان که حتی بیماری زمینهای هم نداشتند نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند. اما با فوت مهرداد میناوند و علی انصاریان که هر دو ورزشکار و جوان هم بودند این سوال در ذهنها شکل گرفت که آیا کرونا کشندهتر شده است.
باید بگویم که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه کرونا کشندهتر شده وجود ندارد اما آنچه که مشخص است اینکه فرد، شرایط جسمانی او و از همه مهمتر زمان مراجعه او به مراکز درمانی میتواند در سختتر شدن کرونا موثر باشد. بارها مشاهده شده که افراد مسن با مراجعه به موقع به مراکز درمانی مراحل درمان را طی کردند و بدون هیچ مشکلی این بیماری را پشت سر گذاشتهاند اما در مقابل جوانهایی را میبینیم که حتی سابقه ورزشکار بودن هم دارند ولی به دلایلی از جمله دیر مراجعه کردن به بیمارستان به سبب همان تصور غلط که جوان هستند و ورزشکار، متاسفانه جانشان را از دست داده اند.
زمانی که فرد به کرونا مبتلا میشود ویروس در حال تکثیر شدن در بدن است از همین رو اگر فرد دیر به بیمارستان مراجعه کند ممکن است درصد بیشتری از ریههایشان درگیر این ویروس شود و آن وقت است که مقابله با این بیماری در آن شخص سختتر میشود. به طور کلی در مورد بیماریها به صورت آماری بحث میکنیم مثلا فرض کنید میگوییم حدود ۱۰درصد افرادی که به کووید ۱۹ دچار میشوند از نوع سخت آن است و در ۹۰ درصد دیگر سیر آرام و آهستهای دارد البته با مراقبت کردن. اگر این افراد هم از خودشان مراقبت نکنند مثلاً استراحت نکنند و یا داروهای روتینی که برای بیماری تجویز میشود را به موقع مصرف نکنند ممکن است دچار نوع سخت این بیماری شوند. نکتهای که وجود دارد این است که زمانی که افراد مشهور به این بیماری مبتلا میشوند توجه افکار عمومی به کووید ۱۹ بیشتر میشود در واقع شاید این موضوع جنبه مثبت