اخیرا این انجمن با همکاری شتابدهنده سبک زندگی اسلامی ایلسا اقدام به برگزاری رویداد «آفساید» کرده است
شفاآنلاین>سلامت>بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی و فرمایشات متعدد رهبری در مورد پیشرفت روا نیست هنوز کسی در آفساید توسعه باشد، انشاالله بتوانیم کمک کنیم تا همهی گروههای نوآور و خلاق حوزهی سلامت در مسیر پیشرفت حرکت کنند.به گزارش شفاآنلاین:انجمن تغذیه سالم از سال 1386 و با هدف تحول در حوزههای سلامت و سبک زندگی کار خود را آغاز کرده و در طی این سالهای فعالیتهایی از قبیل راهاندازی فروشگاههای حیات طیبه و مدیریت و همگرایی فعالین حوزه سلامت را داشته است. اخیرا این انجمن با همکاری شتابدهنده سبک زندگی اسلامی ایلسا اقدام به برگزاری رویداد «آفساید» کرده است، رویدادی که بنا دارد با تفکیک پیشرفت و توسعه در حوزهی سلامت از ایدههای نوآورانه و خلاقانه حمایت کند. آنچه میآید گفتگویی است با امیرمسعود استادحسین دبیر این انجمن.
***در ابتدا انجمن تغذیه سالم را به طور اجمالی معرفی کنید.
بنای ابتدایی ما بر آن بود که سبک زندگی را بر پایهی تقاضاسازی تغذیه سالم و سلامت سازماندهی کنیم که برای این کار با اتکا به یافتههای الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت پنج مولفهی اصلی را در نظر گرفتیم؛ توسعه سبک زندگی اسلامی- ایرانی در سراسر کشور برای داشتن جامعهای سالم، طراحی قرارگاهی و تشکیلاتی به منظور شناسایی و برقراری ارتباط بین فعالان و اثرگذاران تغذیه سالم، کسب اعتبار برای تاثیرگذاری بیشتر تا رسیدن به یک پایگاه ارشادی در تعامل با تمامی فعالان این حوزه، کسب جایگاه قانونی و علمی تا رسیدن به یک پایگاه مشورتی برای ساختارهای حکومتی در حوزه تغذیه و تمرکز بر تحقق و ارائه الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت در حوزه سلامت.
***برای تحقق این مولفهها چه فعالیتهایی در زمینه پیشرفت و سلامت انجام میشود؟
روح حاکم بر تمامی فعالیتهای انجمن، مفهوم پیشرفت است. ما در این مجموعه عامل به ملزومات پیشرفت هستیم و نیز حامی گروههایی که به دنبال پیشرفت هستند، رویداد ملی هستههای پیشرفت و سلامت در سه سطح عام، نوآوری و جوانان هم نمونهای از آنهاست.
***تفاوت پیشرفت و توسعه در زمینه سلامت چیست؟
به طور کلی مفهوم پیشرفت و تبیین دوگانه پیشرفت و توسعه بسیار مطول و از حوصله این گفتار خارج است، اما اگر بخواهیم اشارهی کوتاهی به این مفهوم داشته باشیم میتوان تعدای از شاخصههای پیشرفت را ذکر کرد؛ عدالتمحور بودن تیمهای پیشرفت در مقابل نگاه سرمایهداری در تیمهای مبتنی بر توسعه، متکی بودن به توان مردم منطقهی پیرامونی در مقابل حصار کشیدن و عدم رشد نیروی انسانی در تیمهای توسعهمحور، نگاه چند بعدی مدیر مبتنی بر روش پیشرفت در مقابل نگاه تک بعدی در مدیران توسعه تنها چند نمونه از این شاخصهها هستند. دارا بودن این شاخصها در گروههایی که در حوزه سلامت کار میکنند از منظر انجمن، نقاط مهم مفهوم پیشرفت است.
***در زمینه پیشرفت سلامت کشور در ارتباط با الگوهای موفق نمونههای قابل ذکری هست؟
بله، ما پروفسور کرمی را در گیلان داریم که زندگی خودشان را در حوزه تولید، پرورش و ترویج سبک زندگی سالم وقف کردند و تماما از کمک مردم بومی منطقه گیلان استفاده میکنند. یا در یزد مجموعهی آفتاب گستر را داریم که به همین شکل در حال تولید محصولات غذایی سالم هستند و بسیاری نمونههای دیگر.
شاید حالا که در مورد مفهوم پیشرفت صحبت شد بهتر بتوان آفساید را توضیح داد. آفساید قصد دارد گروههایی با نگاه توسعهمحور را به انحراف از معیارشان آگاه کند تا با اصلاح و تبدیل معیارها و یا نزدیک کردنشان به مفهوم پیشرفت بتوانند به اصطلاح در زمین پیشرفت بازی کنند، نه توسعه. بدیهی است بسیاری از گروههای کوچک و بزرگ نیز در اقصی نقاط ایران عزیزمان هستند که فعالیتهای خود را با درک تفاوتهای مفهوم پیشرفت و توسعه آغاز کردهاند و آفساید برای آن دسته از مخاطبان نیز جنبهی معرفی و شتابدهی خواهد داشت. ما این گروهها را به نام هستههای پیشرفت و سلامت شناسایی کرده و در «منظومهی سلامت» نقش آنها را در نظر میگیریم. بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی و فرمایشات متعدد رهبری در مورد پیشرفت روا نیست هنوز کسی در آفساید توسعه باشد، انشاالله بتوانیم کمک کنیم تا همهی گروههای نوآور و خلاق حوزهی سلامت در مسیر پیشرفت حرکت کنند.
ما با ایلسا در همهی زمینهها و با تمام افراد و مجموعهها همکاری بسیار تنگاتنگ و نزدیکی داشته و داریم. همهی ما برای یک هدف دور هم جمع شدیم و همه با هم برای رسیدن به آن تلاش میکنیم. در رویداد آفساید که مختص افراد و تیمهای زیستبوم خلاقیت و نوآوری است ما با متخصص این کار یعنی شتابدهنده ایلسا به عنوان مجری رویداد کار را پیش میبریم.
در این رویداد علاوه بر آموزشها و کارگاههای متفاوت و کاربردی که شرکتکنندگان میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند، امکان تعامل شرکتکنندگان و اساتید دورهها و نمونههای موفق دعوت شده را به صورت مداوم فراهم میکند. در این کارگاهها بحثهای جدی و چالشی، ناظر به روند رشد کسب و کار و ایدهها نیز پیگیری خواهد شد و در انتها شبکهای بسیار قدرتمند، خلاق و نوآور، در حوزه سلامت شکل میگیرد، که تازه بعد از رویداد کار اصلی خود را در زمین پیشرفت شروع خواهد کرد.