شفا آنلاين-بیش از ۳۸ هزار نوع قارچ وجود دارد که برخی از آنها سمی و برخی دیگر قابل خوردن هستند. قارچ سالم را نمیتوان از طریق رنگ آن شناسایی کرد چراکه برخی از قارچها سفید یا کرم و برخی دیگر قهوهای هستند به همین دلیل رنگ سفید قارچ معیاری برای سالم بودن و کیفیت قارچ نیست
به گزارش
شفا آنلاين،قارچهای خوراکی عمدتا دارای رنگ، شکل و اندازههای مختلف هستند که از طریق وزن، نبود شکاف و لکههای قهوهای روی کلاهک قابل شناسایی هستند و باید این نکته را در نظر گرفت که زمان نگهداری قارچ محدود است.
محمد حسن افشار، رییس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی گفت: قارچ باکیفیت، کلاهک سفت دارد؛ بهطوری که اگر با انگشت آن را فشار دهیم قسمتی از آن فرو نمیرود.
رنگ قارچ معیار کیفیت نیستوی افزود: برخلاف تصور عامه که قارچ باید حتما سفید رنگ باشد قارچ کرم نیز دارای مرغوبیت است به همین دلیل نمیتوان رنگ قارچ را دلیلی برای سالمبودن یا ناسالمی آن دانست.
سنگینی قارچ معیار سلامت آنرییس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی یکی دیگر از راههای تشخیص قارچ سالم را سنگین بودن آن دانست و گفت: قارچ باید دارای وزن مشخصی باشد و قارچ سبک کیفیت لازم را ندارد.
قارچهای لکهدار باید پخته شوندافشار در خصوص وجود برخی از لکههای قهوهای روی قارچ گفت: لکههای قهوهای رنگ (لکه باکتریایی) که روی کلاهک قارچ به وجود میآید عاملی برای کاهش کیفیت قارچ است اما اگر قارچ به صورت پخته مصرف شود این لکهها آسیبی را به انسان وارد نمیکنند.
کلاهک قارچ نباید شکاف داشته باشدوی افزود: کلاهک قارچ باید بسته باشد چراکه تمام ارزش غذایی قارچ در پردههای قهوهای مایل به سیاه زیرقارچ نهفته است که اگر روی کلاهک شکافی ایجاد شود موجب کاهش ارزش غذایی قارچ میشود.
قارچ خام مفیدتر استرییس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی در خصوص نحوه درست استفاده از قارچ گفت: با توجه به اینکه قارچ حاوی انواع ویتامینها و مواد پروتئین است بهتر است آن را به صورت خام در سالاد استفاده شود چرا که پختن یا سرخ کردن قارچ موجب از بین رفتن ارزش غذایی آن میشود.
چگونگی نگهداری قارچافشار مدت نگهداری قارچ در یخچال را در دمای 2 تا 6 درجه سانتیگراد در ظروف بستهبندی یک هفته و در غیر این صورت سه الی چهار روز عنوان کرد.
مصرف قارچ خودرو قابل اطمینان نیستوی افزود: قارچهای خودرو بیشتر در مناطق کوهستانی رشد میکنند که اگر این قارچها در نقاط غیرکوهستانی برداشت شود میتواند برای انسان خطرناک باشد.
رییس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی طریقه شناسایی قارچ سمی از غیرسمی را سبکبودن عنوان و اظهار کرد: قارچ سمی معمولا خیلی زود شکسته میشود اما بهطور کلی راه تشخیص قارچ سمی ممکن نیست به همین دلیل توصیه میشود از قارچهای خودرو استفاده نشود.