ما در سه گام گذشته، غربالگری تلفنی انجام میدادیم و از آنهایی که مشکوک به بیماری بودند، دعوت میکردیم که به مراکز بیایند تا بررسیها و تستهای لازم انجام بگیرد
شفاآنلاین>سلامت>رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، به تشریح دستاوردهای طرح شهید سلیمانی در راستای کنترل بیماری کرونا در کشور پرداخت. به گزارش شفاآنلاین:جعفر صادقتبریزی، در خصوص اقدامات صورت گرفته در طرح شهید سلیمانی، گفت: طرح شهید سلیمانی در واقع گام چهارم از بسیج ملی است که از اسفند ۹۸ تاکنون در حال اجرا است.
وی افزود: ما در سه گام گذشته، غربالگری تلفنی انجام میدادیم و از آنهایی که مشکوک به بیماری بودند، دعوت میکردیم که به مراکز بیایند تا بررسیها و تستهای لازم انجام بگیرد، اما در گام چهارم، این طرح بیشتر محله محور است و قرار است ما به سراغ کسانی برویم که تست کرونای آنها مثبت میشود و اطرافیانشان را شناسایی کنیم.
تبریزی ادامه داد: هدف ما این است که فرد بیمار را که تست او مثبت است و مبتلای قطعی شناخته میشود و افراد محتمل را که تست آنها ممکن است منفی باشد ولی علائم دارند، سریعاً شناسایی کنیم همچنین افرادی که در تماس نزدیک با بیمار بودهاند را شناسایی کنیم و برای آنها تست تشخیصی انجام بدهیم.
وی افزود: بر اساس هدفی که برای خودمان قرار داده ایم، ۱۰ فرد که ارتباط نزدیکی با بیمار داشته اند، غربالگری و بررسی میشوند البته جاهایی در کشور این عدد به ۵۳۲ نفر به ازای یک بیمار هم رسیده است.
تبریزی با بیان اینکه حدوداً ۴۵ روز از شروع طرح شهید سلیمانی در کشور میگذرد، ادامه داد: ما ۶۸ هزار تیم را در سراسر کشور در قالب تیمهای رهگیری، مراقبت در منزل، حمایتی و نظارتی داشتیم که به مردم خدمات داده اند که در این تیمها حدود ۲۳۰ هزار نفر مشغول خدمت بودند.
به گفته تبریزی، نقطه عطف این برنامه همکاری بسیج بود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره آمار افراد خدمات گیرنده از این طرح در کشور، افزود: تیمهای رهگیری ما تاکنون ۹۲۲ هزار نفر را بررسی کرده اند و از این تعداد، ۲۲۵ هزار نفر تست سریع در محل گرفته اند. تیمهای مراقبت در منزل ما نیز ۶۱ هزار نفر را در خانههایشان مراقبت کرده اند و تیمهای نظارتی ما هم ۲ میلیون و ۳۸۱ هزار مورد نظارت انجام داده اند. همچنین تیمهای حمایتی ما برای ۶۵۳ هزار خانوار، خدمات معیشتی و پشتیبانی انجام داده اند.