کد خبر: ۲۷۱۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۲۵ دی ۱۳۹۹ - 2021January 14
اکنون شرایط بیمارستانی و پرسنلی ما آمادگی برگشت به بحران را ندارد.
شفاآنلاین>سلامت>معاون کل وزیر بهداشت گفت: متاسفانه استان مازندران در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی خوب نبوده و کل کشور را تحت شعاع قرار داده است.
به گزارش شفاآنلاین:هشدار درباره شیوع دوباره کرونا امشب ۲۴ دی ماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت مورد بررسی قرار گرفت.

حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه خوشبختانه آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر کرونا حدود۸۰ درصد کاهش پیدا کرده است گفت: در بعضی از شهر‌ها روند افزایش سرپایی مختصری را مشاهده می‌کنیم که زنگ خطر مهمی است.

او با اشاره به این‌که روند نزولی سرعت در موارد بستری کاهش پیدا کرده که هشدار دهنده است اظهار کرد: اکنون شرایط بیمارستانی و پرسنلی ما آمادگی برگشت به بحران را ندارد.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه انتظار این بود که به مرگ ۵۰ یا ۶۰ کرونایی در روز برسیم که با قرمز شدن مازندران روند نزولی قابل انتظار رخ نداد گفت: تجربه تلخ اردیبهشت که روند نزولی کرونا در کشور، صعودی شد؛نشان داد که با کوچکترین اشتباه به قله اوج کرونا بر می‌گردیم.

حریرچی با اشاره به اینکه شرایط بیمارستانی ما آماده برگشت شرایط بحرانی را ندارد خاطرنشان کرد: سه بحران سخت را پشت سر گذاشتیم، کادر درمان ماشین نیست، در یک سال گذشته شرایط سختی را پشت سر گذاشته اند، وقتی خیل مردم مراعات نکنند و مسافرت بروند؛ در این شرایط نباید انتظار داشته باشیم کادر درمان از خود گذشتگی کند.

او با اشاره به نمودار سینوسی وضع ابتلا و بستری‌ها در استان مازندران اظهار کرد: متاسفانه استان مازندران در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی خوب نبوده و کل کشور را تحت شعاع قرار داده است.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: با توجه به فصل، مناسبت‌های پیش رو، انتظارات مردم، وضعیت اقتصادی موجود و عوامل مختلف بروز پیک چهارم در بهمن و اسفند، می‌تواند بسیار شکننده و نگران کننده باشد، لذا الان در موقعیتی هستیم که باید ویروس کرونا را به صفر برسانیم.

حریرچی با اشاره به اینکه دستور العمل‌های کنترل هوشمند شرایط را پیش بینی کرده و بهترین کار پاسداری از وضعیت فعلی ویروس است و نباید ساده انگاری کنیم ادامه داد: در شرایط کنونی و شرایط کرونایی نباید به بهانه رشد اقتصادی محدودیت‌های کرونایی را برداریم، در کل کشور سه پیک داشتیم که پیک سوم شدید بود که با طرح شهید سلیمانی این پیک کنترل شد.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اکنون شرایط بیمارستانی و پرسنلی ما آمادگی برگشت به بحران را ندارد، به همین دلیل روند نظارتی بیشتر شده است لذا باید بیشتر دستورالعمل‌ها را رعایت کنیم، به طوری که گزارش تیم‌های رهگیری روند خوبی را نوید می‌دهد.

او با اشاره به اینکه مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا عین قانون است گفت: وقتی شهری نارنجی شد، تمام تعطیلی‌ها به صورت اتوماتیک اعمال می‌شود، زیرا مصوبه داریم لذا از دستگاه‌های که همکاری کردند انتظار داریم تا بیشتر از این همکاری‌های خود را ا دامه بدهند، زیرا این وضعیت شکننده است و می‌تواند اقتصاد را دچار چالش کند.

حریرچی اظهار کرد: درصد رعایت بهداشت فردی رشد خوبی داشته است، یک پنجم جمعیت شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، استفاده از ماسک خیلی خوب شده است به طوری که ۸۸ درصد مردم از ماسک در اماکن عمومی استفاده می‌کنند، ولی ۱۲ درصد خدمت دهندگان رعایت نمی‌کنند.

او افزود: خدمت گیرندگان ۸۵ درصد از ماسک استفاده می‌کنند، خوشبختانه استفاده از ماسک در میان مردم جا افتاده است، اما فاصله گذاری اجتماعی آسان گرفته می‌شود که ۸۳ درصد رعایت می‌کنند و ۱۷ درصد رعایت نمی‌کنند.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: تالار‌های عروسی هم اگر باز شد مسئولیت کشته شدن فامیل‌هایتان را به عهده نگیرید، برخی از موضوعات مربوط به عدم تجمع است، چقدر کشته از مجالس ترحیم و عروسی داشتیم، آیا خدا را خوش می‌آید که شما کسی را برای عروسی و عزا دعوت کنید و با دعوت به عروسی کشته ایجاد شود، یکی از مشکلات ما در مازندران هم، این مراسم‌های عروسی بود که به صورت طایفه‌ای، قومی و قبیله‌ای برگزار شده است.

او با اشاره به اینکه شهر آمل در وضع هشدار قرار دارد افزود: استان گلستان هم همین وضع را دارد و تعداد بستری‌ها در این استان ۱۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

حریرچی اظهار کرد: متاسفانه به دلیل تحریم‌ها سال ۹۷ و ۹۸ که کرونا نبود رشد اقتصادی منفی قابل توجهی داشتیم، علارغم وجود کرونا رشد اقتصادی سال ۹۹ اندکی مثبت است و این بر خلاف سایر کشور‌های دنیاست که رشد آن‌ها منفی بوده است، الان هر کسی که می‌خواهد راه حل اقتصادی بدهد از برداشتن محدودیت‌های کرونایی سخن می‌گوید.

فاضل رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در ادامه برنامه طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه روند کرونا در گلستان کنترل شده است گفت: کرونا در استان روند نزولی دارد، در پیک سوم تعداد بیماران کمتر از پیک اول و دوم بود و لذا مشکلات زیر ساختی بهداشتی استان حل شده است.

موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران با اشاره به افزایش مسافرت‌ها به مازندران گفت: استان مازندران دیرتر از دیگر مناطق وارد پیک سوم شد، متاسفانه در حالی که بیشتر استان‌های کشور پیک سوم شیوع کرونا را پشت سر گذاشته اند، این استان در حال ورود به پیک سوم است.

موسوی افزود: با برداشته شدن محدودیت‌ها مسافرت به مازندران بیشتر شده و این ما را نگران کرده است.
برچسب ها: کاهش ، نزولی ، بستری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: