کد خبر: ۲۷۰۲۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۱۴ دی ۱۳۹۹ - 2021January 03
برای خرید واکسن آنفلوآنزا مشکل داریم و نمی‌توانیم به دلیل مشکلات بانکی پولی جابه‌جا کنیم و حتی با اینکه پول واکسن آنفلوآنزا را دادیم، هنوز برای واردات آن دچار مساله هستیم

شفاآنلاین>سلامت> امسال به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹، داروهایی که باعث ایمنی در مقابل گونه‌های دیگر بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شوند، اهمیت بیشتری پیدا کردند. از جمله این داروها، واکسن آنفلوآنزاست که توزیع آن در پایان تابستان، بسیار پرحرف و حدیث بود. یکی از اصلی‌ترین خبرهایی که مردم درباره این واکسن پیگیری می‌کردند برای این بود که بدانند چرا واکسن دیر به داروخانه‌ها آمد؟ قرار بود آغاز توزیع مویرگی این واکسن در داروخانه‌ها از اول مهر باشد ولی این امر تا پایان آبان‌ماه به تاخیر افتاد.

به گزارش شفاآنلاین: در برخی شهرها مراجعه مردم به داروخانه‌ها برای دریافت این واکسن به اندازه‌ای زیاد بود که باعث شد رییس انجمن داروسازان ایران به تاخیر در توزیع واکسن واکنش نشان دهد و بگوید واکسن آنفلوآنزا هنوز تحویل داروخانه‌ها نشده و خواهش ما از مردم این است که به اطلاع‌رسانی‌های رسمی که از سوی وزارت بهداشت و انجمن داروسازان ایران در خصوص زمان و نحوه توزیع واکسن آنفلوآنزا صورت می‌گیرد، توجه کامل داشته باشند. از طرفی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت مجلس علت تاخیر ورود واکسن را چنین عنوان ‌کند: «برای خرید واکسن آنفلوآنزا مشکل داریم و نمی‌توانیم به دلیل مشکلات بانکی پولی جابه‌جا کنیم و حتی با اینکه پول واکسن آنفلوآنزا را دادیم، هنوز برای واردات آن دچار مساله هستیم.» در صورتی که بهترین زمان برای تزریق این واکسن قبل از شروع فصل پاییز یعنی اواسط شهریور تا اواخر مهر است. امسال واکسن به مقدار کم و تنها به کادر درمان و افراد خاص تزریق شد. حال که در آستانه فصل بهار هستیم که مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از ارائه واکسن آنفلوآنزا با کارت ملی در داروخانه‌های دولتی خبر داده است.

در همین راستا بالاخره دیروز پس از کش و قوس‌های فراوان دکتر سید حیدر محمدی به چگونگی تهیه واکسن آنفلوآنزا در کشور اشاره و اظهار کرد: همه افراد می‌توانند با همراه داشتن کارت ملی و مراجعه به داروخانه‌های دولتی و ثبت مشخصات توسط داروخانه در سامانه تیتک واکسن آنفلوآنزای چهار ظرفیتی تهیه کنند. این واکسن‌ها از مدت‌ها پیش از کشورهای اروپایی وارد کشور شده و با ارز ۴۲۰۰ تومانی و با قیمتی پایین عرضه می‌شوند.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد:‌ تعداد مبتلایان انسانی به بیماری آنفلوآنزا امسال انگشت شمار است و به ۱۰ نفر هم نمی‌رسد و حتی یک نفر فوتی نیز تاکنون در ایران نداشته است.

شنام عرشی افزود: امسال خوشبختانه با توجه به رعایت اصول بهداشتی توسط مردم از جمله زدن ماسک، شست وشوی دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی بین مردم که به خاطر شیوع کرونا انجام می‌شود، موارد ابتلا به آنفلوآنزا بسیار اندک و انگشت شمار است.

وی ادامه داد: ۱۴ مرکز آزمایشگاهی و رصد آنفلوآنزا در کشور نیز از شهریور امسال در کشور فعال شده‌اند و به صورت مرتب وضعیت این بیماری را پیگیری می‌کنند و تاکنون در هیچ نقطه کشور موردی از اپیدمی و شیوع آنفلوآنزا نداشته‌ایم.

عرشی افزود: از ابتدای امسال تاکنون هیچ مورد فوت ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا در کشور نداشته‌ایم. البته در پی شیوع گسترده کرونا و بیماری کووید۱۹ از ماه‌ها قبل این نگرانی وجود داشت که اگر شاهد ابتلای همزمان آنفلوآنزا و کووید۱۹ در فصول سرد سال باشیم، کشندگی این بیماری‌ها بالا می‌رود که خوشبختانه تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده و هیچ موردی از ابتلای همزمان آنفلوآنزا و کرونا را تاکنون در کشور نداشته‌ایم. امیدواریم تا آخر سال همچنین موردی را نداشته باشیم. مهم‌ترین علت آن واکسیناسیون گروه‌های پر خطر نسبت به آنفلوآنزا و رعایت اصول بهداشتی توسط اکثریت مردم است.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره میزان واکسیناسیون آنفلوآنزا در سال جاری گفت: از مهر امسال تاکنون بیش از سه میلیون نفر شامل کادر درمان، زنان باردار، بیماران خاص و بیماران صعب‌العلاج در شبکه بهداشتی کشور واکسن آنفلوآنزای وارداتی را دریافت کردند. تعدادی واکسن آنفلوآنزا نیز توسط بخش خصوصی وارد و از طریق داروخانه‌ها توزیع شد که آمار آن در اختیار سازمان غذا و داروست.

اوایل آذر امسال کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره توزیع واکسن آنفلوآنزا در کشور گفته بود: علاوه بر واکسن‌های توزیع‌شده در شبکه بهداشتی کشور برای گروه‌های پرخطر، ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزای وارداتی با ارز نیمایی در شبکه داروخانه‌های کشور توزیع شد.

وی افزود: از اوایل مهرماه تاکنون ( اوایل آذر) در چند مرحله بیش از ۵/۲ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا به کشور وارد شد و در شبکه بهداشتی کشور برای گروه‌های پرخطر شامل کادر بهداشت و درمان، زنان باردار، بیماران خاص و صعب‌العلاج مانند افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی به صورت رایگان تزریق شد.

جهانپور گفت: واردات این واکسن‌ها با شرایط سختی انجام شد و بقیه سفارش‌های ایران برای خرید واکسن آنفلوآنزا چندین بار به بن‌بست تبادلات بانکی ناشی از تحریم‌ها برخورد کرد و در نهایت امکان‌پذیر نشد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: همه ۵/۲میلیون دوز واکسن وارد شبکه بهداشتی کشور شد و در خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی به صورت رایگان توزیع شد. اکنون نیز از مسیر دیگری حدود ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا با ارز نیمایی وارد و در شبکه دارویی و داروخانه‌های کشور توزیع شده است و به قیمت ۱۹۲ هزار تومان توزیع می‌شود. قرار بود تعداد بیشتری واکسن برای توزیع در داروخانه‌ها وارد شود که با توجه به تحریم‌ها واردات بقیه واکسن‌های آنفلوآنزایی که قرار بود با ارز دولتی وارد شود، مقدور نشد.

با توجه به اپیدمی کرونا در کشور و جهان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ماه‌ها پیش نسبت به خطر همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان و احتمال جهش ویروس کرونا هشدار داده بود.

پیش از این در مهر امسال حیدر محمدی مدیرکل نظارت بر دارو و فرآورده‌های تحت کنترل سازمان غذا و دارو به خبرنگار ایرنا گفته بود: امسال حدود ۱۶ میلیون واکسن آنفلوآنزا وارد و توزیع می‌شود تاکنون (اواسط مهر) فقط۵/۱ میلیون دوز واکسن وارد شده و بعد از توزیع۵/۲ میلیون واکسن در مراکز بهداشتی، توزیع داروخانه‌ای آن شروع خواهد ‌شد.

مدیرکل داروی وزارت بهداشت گفته بود: در مجموع امسال قرار است ۱۶ میلیون واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شود که امیدواریم با وجود مشکلات اقتصادی این اتفاق بیفتد و بعد از توزیع ۵/۲ میلیون واکسن در شبکه بهداشتی بقیه آن در داروخانه‌ها توزیع می‌شود. فعلا قرار است محموله‌های واکسن که با ارز دولتی وارد می‌شود به قیمت حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و با کد ملی در داروخانه‌ها به فروش برسد اما اگر این واکسن با ارز نیمایی وارد شود، درباره قیمت آن تصمیم‌گیری می‌شود.
تولید واکسن آنفلوآنزا در مرحله مطالعات است

وی درباره تولید واکسن آنفلوآنزا در کشور نیز گفت: تولید واکسن آنفلوآنزا در ایران هنوز در مراحل مطالعات است و مطالعات بالینی آن هنوز انجام نشده است. بر اساس ادعای شرکت تولید‌کننده سه ماه بعد از اینکه مطالعات بالینی آن با موفقیت انجام شود، می‌تواند این واکسن را تولید و روانه بازار کند، شرکت تولید‌کننده ایرانی ادعا کرده که دی امسال می‌تواند واکسن آنفلوآنزای ایرانی را تولید کند.

محمدی افزود: شرکتی که برای تولید واکسن آنفلوآنزا در ایران فعالیت می‌کند یک شرکت خصوصی است و اگر بتواند طبق وعده‌ای که داده تا دی ماه این واکسن را تولید کند، جای خوشحالی دارد اما هنوز سازمان غذا و دارو درباره تولید این واکسن ایرانی در زمان اعلام شده مطمئن نیست.
مدیر کل نظارت بر دارو و فرآورده‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو گفت: این شرکت برای تولید واکسن آنفلوآنزا به جای روش کشت تخم‌مرغی از روش نوترکیب یا بایوتکنولوژی استفاده می‌کند.
به گفته مسوولان وزارت بهداشت، واکسن آنفلوآنزا هیچ تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد و میزان ایمنی‌زایی آن علیه بیماری آنفلوآنزا حدود ۴۰ درصد است و فقط برای تعداد معدودی از ویروس‌های شایع آنفلوآنزا که با توصیه سازمان بهداشت جهانی در واکسن سال پیش‌بینی شده، ایمنی ایجاد می‌کنند.

هر سال حدود ۵/۲ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا به کشور وارد می‌شد که حدود ۴۰۰ هزار دوز آن به صورت رایگان در شبکه بهداشتی برای کادر درمان و گروه‌های پرخطر تزریق و بقیه وارد شبکه توزیع داروخانه‌ها می‌شد.

با وجود نگرانی وزیر بهداشت از همزمانی اپیدمی کرونا و آنفلوآنزا، حمیدرضا نجاری، رییس اداره آنفلوآنزای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اوایل آذر گفته بود: امسال تاکنون هیچ موردی از ابتلای انسان به آنفلوآنزا نه از نوع آنفلوآنزای فصلی و نه آنفلوآنزای پرندگان نداشته‌ایم. وضعیت بیماری آنفلوآنزا در سراسر کشور از طریق پایگاه‌های دیده‌بانی فعال رصد و پایش می‌شود و علاوه بر مراکز بهداشتی کشور، وضعیت این بیماری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز رصد و پایش می‌شود.

وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هیچ موردی از ابتلای انسانی به آنفلوآنزای فصلی در کشور گزارش نشده و هنوز با مساله‌ای به نام شیوع آنفلوآنزای فصلی مواجه نیستیم و امسال هیچ موردی از ابتلا و مرگ انسانی ناشی از آنفلوآنزا در کشور نداشته‌ایم.

نجاری درباره واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: امسال با تصمیم کمیته ملی کشوری آنفلوآنزا واکسیناسیون آنفلوآنزا با اولویت توزیع رایگان در شبکه بهداشتی کشور برای گروه‌های خاص انجام شد و با توزیع واکسن آنفلوآنزا در شبکه به صورت رایگان، کادر بهداشتی- درمانی مراکز دولتی و خصوصی، زنان باردار و بیماران خاص مانند افراد دیالیزی، هموفیلی، تالاسمی، ام اس واکسن آنفلوآنزا را دریافت کردند.

وی اوایل آذر گفته بود: با توجه به اینکه هنوز با شیوع آنفلوآنزا در کشور مواجه نشده‌ایم، زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا دیر نشده است. سازمان غذا و دارو در تلاش است تا میزان بیشتری واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شود تا بتوانیم واکسن آنفلوآنزا را برای گروه‌های بیشتری از مردم تزریق کنیم.
رییس اداره آنفلوآنزای وزارت بهداشت گفت: پیش‌بینی وزارت بهداشت این است که با توجه به رعایت اصول بهداشتی پیشگیری از کووید۱۹ توسط مردم شامل ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی و شست و شوی مدام دست‌ها، امسال با موارد قابل توجه آنفلوآنزا در کشور مواجه نمی‌شویم.جهان صنعت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: