رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا وضعیت تنفسی و احتمال ماندگاری مشکلات ریوی را در بیماران مبتلا به کرونا که بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده اند، تشریح کرد.
شفاآنلاین<سلامت< رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا وضعیت تنفسی و احتمال ماندگاری مشکلات ریوی را در بیماران مبتلا به کرونا که بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شده اند، تشریح کرد.
به گزارش شفاآنلاین:دکتر مصطفی قانعی درباره نحوه مراقبت در افراد مبتلا به کرونایی که دچار مشکلات تنفسی شده و بعد از بهبودی از بیمارستان ترخیص شده اند، گفت: زمانیکه سطح اکسیژن افراد مبتلا به بیماری کووید۱۹ که در بیمارستان بستری شدند، به سطح مناسبی در زمان استراحت برسد، پزشک آنها را ترخیص می کند، اما ممکن است بیمار بعد از ترخیص و در زمان فعالیت دچار افت اکسیژن شود. به همین دلیل دستگاه پالس اکسیمتر بسیار در این مرحله به بیمار کمک می کند که بداند در چه وضعیتی قرار دارد.
وی افزود: اگر بیماری که ترخیص شده، درحالی که دستگاه پالس اکسیمتر در انگشتش قرار دارد، حدود شش دقیقه مداوم پیاده روی کند، اما بیش از سه عدد دچار افت اکسیژن نشود، ینی وضعیت ریه او برای فعالیت مطلوب است، اما اگر سطح اکسیژن بیمار بیش از سه عدد افت کند، به این معنی است که فرد هنوز باید استراحت کند و پیاده روی و هرگونه ورزش دیگری به صلاح این فرد نیست تا زمانیکه ریه اش پاسخگوی اکسیژن مورد نیازش در حین فعالیت باشد. بنابراین همین اندازه گیری از طریق پالس اکسیمتر برای بیمار کفایت می کند و نیاز به سی تی اسکن های مکرر نیست.
وی افزود: اگر شدت ضایعه ریوی در حدی باشد که با اکسیژن بیمار را ترخیص کنند، فرد بیمار حتما به داروهایی نیاز دارد که بعد از ترخیص هم التهاب ریه را کاهش دهند. پزشکان فوق تخصص ریه به اینموضوع آگاهند. در اینجا دیگر بیماری فرد، عفونی نیست، بلکه یک بیماری التهابی است که باید با نظر متخصص ریه پیگیری کنند تا سطح اکسیژن شان به حد عادی بازگردد.
قانعی ادامه داد: کسانیکه بعد از ترخیص دچار
تنگی نفس هستند، اینبه معنای کمبود اکسیژن نیست. کمبود اکسیژن فقط با دستگاه سنجش اکسیژن شناسایی می شود، نه با تنگی نفس. حال ممکن است تنگی نفس برای مدتی در بهبود یافتگان کرونا ماندگار شود که چندان مهم نیست. هرچند که پزشکان فوق تخصص ریه برای آن هم داروهایی را تجویز می کنند تا التهاب ریه کم شده و اگر انسدادی در ریه وجود دارد، برطرف شود.
وی با بیان اینکه به ندرت دیده می شود که ضایعه ریوی بعد از ترخیص پیشرفت کند، گفت: خوشبختانه در بالای ۹۰ درصد موارد ضایعه ریه برگشت پذیر است. منتها ممکن است تا چهار ماه هم زمان ببرد. البته معمولا در بیماران خفیف بعد از یک هفته، در بیماران متوسط بعد از دو هفته و در بیماران شدید ممکن است تا چهار هفته برطرف شدن بیماری ریه طول بکشد.
قانعی تاکید کرد: اگر بیمار مبتلا به کرونا، بعد از بهبودی همچنان سرفه می زند، پزشک فوق تخصص ریه باید علت سرفه را بررسی کند. سرفه به معنی عدم رفع بیماری ریه نیست و ممکن است بیماری دیگری عود کرده یا حساسیت مجاری باشد. بیماران حتما باید تحت نظر فوق تخصص ریه باشند تا زمانیکه تمام شکایات بیماری رفع شود. در عین حال باید توجه کرد که بیمار مبتلا به کرونایی که از بیمارستان ترخیص می شود، شانس انتقال بیماری به دیگران را ندارد.