کد خبر: ۲۶۹۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۱۳ تير ۱۳۹۳ - 2014July 04
متخصص طب اورژانس در گفتگو با شفا آنلاین تشریح کرد:
شفا آنلاین- متخصص طب اورژانس ،شوک گرمایی را شدید ترین وضعیت در مواجهه با گرما دانست که میزان مرگ و میر آن بالاتر از 50 درصد است .

دکتر حامد اقدم در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: همچنین در صورت ابتلا به شوک گرمایی فرد از نظر وضعیت هوشیاری، به طور معمول شرایط مناسب تعریق ندارد و دمای بدنش بالاتر از 40 درجه سانتی گراد است.

وی از بین رفتن به راحتی تعادل فرد – تحریک پذیر شدن و در برخی مواقع بروز رفتارهای خشونت آمیز را از علائم ابتلا به شوک گرمایی برشمرد.

به گفته وی همچنین هر وضعیتی از کاهش سطح هوشیاری فرد از گیجی ، خواب آلودگی گرفته تا کما و تشنج،در صورت بروز شوک گرمایی قابل انتظار است.

وی توصیه کرد: در موارد بروز این وضعیت، علاوه بر اقدامات معمول احیا از جمله حفظ راه هوایی، تنفس و وضعیت گردش خون بیمار ، بهتر است فرد از محیط خارج شده، اکسیژن با جریان بالا برای فرد تجویز شود .او خیلی سریع  باید توسط وسیله نقلیه محتوی تهویه مناسب به بیمارستان انتقال یابد.

وی با اشاره به این که بیمار باید سریعاً خنک شود در عین حال افزود: بدین منظور می توان با در آوردن لباس فرد ، اسپری کردن آب گرم، و برقراری جریان هوا به سمت بیمار، قرار دادن حوله های خیس روی بدن بیمار، و قرار دادن تکه های یخ بر روی گردن، کشاله ران و زیر بغل تا رسیدن فرد به مرکز درمانی به وی کمک کرد.

اقدم اظهار داشت: در مراکز درمانی می توان از تزریق سرم نرمال سالین با سرعت 250 سی سی در ساعت و کمک گرفتن از ساده ترین تکنیک های دردسترس درجه حرارت مرکزی فرد را پایین تر آورد.

متخصص طب اورژانس خاطرنشان کرد: برای سرد کردن افراد تکنیک های مختلفی در تمام دنیا وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  • خنک سازی تبخیری
  • این روش عمدتا به صورت برهنه کردن، اسپری آب 15 درجه سانتی گراد به کل بدن و استفاده از فن برای تبخیر کردن و خشک کردن است.

  • غوطه وری در آب یخ

  • قرار دادن فرد در آب یخ به شکلی که فقط سر بیمار خارج قرار گیرد، البته در بیماران دچار بیماری های زمینه ای قلبی باید با احتیاط بیشتری انجام شود.

  • قرار دادن تکه های یخ بر روی گردن، کشاله ران و زیر بغل، استفاده از پتوهای خنک کننده و لاواژ سرد( از طریق معده ، مثانه و روده ها) نیز در موارد خاصی قابل استفاده خواهد بود.

وی تأکید کرد: باید به خاطر داشت که تزریق مایعات سرد توصیه نشده است.

گرما زدگی

اقدم به طور معمول گرما زدگی را ناشی از کاهش آب و نمک بدن به دانست و به خبرنگار شفا آنلاین گفت: فرد معمولاً دچار سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه، افت فشار وضعیتی، افزایش تعداد ضربان قلب، بدون تغییر در دجه حرارت بدنی می شود.

وی برای درمان به این افراد توصیه کرد: در موارد خفیف استراحت و جایگزینی مایع و الکترولیت های از دست رفته به صورت خوراکی و در موارد شدید به شکل تزریقی پاسخ مطلوب می دهد.

به گفته وی مصرف نوشیدنی‌های الکلی و کافئین‌ دار دفع مایعات بدن را بیشتر و علائم گرمازدگی را تشدید می‌کند.

متخصص طب اورژانس یاد آور شد: افرادی که دچار گرمازدگی می‌شوند به مدت یک هفته برای ابتلا به یک حمله دیگر گرمازدگی مستعدتراند، بنابراین در این یک هفته باید از تماس با هوای گرم یا فعالیت کردن در محیط گرم پرهیز شود.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: