به گزارش شفا آنلاين،سلیمان غلام شاهی در خصوص ضرورت آموزش جنسی در مدارس اظهار کرد: مسلما این ضرورت وجود دارد زیرا این نیاز در بطن جامعه ریشه دوانده و در اصل جامعه نیاز به آموزش جنسی دارد، بنابراین تمام نهادها باید زمینه ساز دریافت آموزش جنسی برای جوانان باشند.
این جامعه شناس با بیان اینکه آموزش جنسی در مدارس زمانی کارایی لازم را خواهد داشت که ابتدا، تابوی جنسی در ابتدایی ترین نهاد، یعنی خانواده شکسته شود، خاطرنشان کرد: نمیتوان تمام مسئولیت آموزش جنسی را بر دوش آموزش و پرورش گذاشت، ممکن است آموزش و پروش در این راستا کتابهایی تالیف کند و در مدارس آموزش داده شود اما این آموزشها هنگامی موثر خواهد بود که سایر نهادهای جامعه بستر هرچه بهتر دریافت آموزش جنسی در مدارس را فراهم کنند.
غلام شاهی با اشاره به فرهنگ سازی در این زمینه تصریح کرد: در هیچ کجای شرع صحبتی از اشتباه بودن آموزش جنسی به میان نیامده است و این موضوع ابتدا باید در خانواده با توجه به فرهنگ موجود و نه غربی نهادینه شود و این تابو برای والدین از بین برود و در خور سن فرزندان با آنها در این زمینه صحبت شود.
وی در خصوص تابو بودن این موضوع اظهار کرد: حتی این احتمال وجود دارد که بعد از شروع آموزش جنسی در مدارس، تعدادی از خانواده از آموزش و پرورش شکایت کنند بنابراین ابتدا باید این موضوع را در خانواده نهادینه کرد.
این جامعه شناس با اشاره به لزوم شکسته شدن تابوی آموزش جنسی برای والدین اظهار کرد: جلوی گردش آزاد اطلاعات در فضای مجازی را نمیتوان گرفت، دانش آموز به جای فراگیری این آموزشها هنگام سن بلوغ در خانواده، در فضای مجازی اطلاعات نادرستی دریافت میکند و به طور اشتباهی به نیاز جنسی خود پاسخ میدهد که همین موضوع در آینده میتواند زمینه ساز بروز بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی شود.
غلام شاهی افزود: زمانی دانش آموز در سن بلوغ برای پاسخ گویی به نیاز جنسی خود به فضای مجازی مراجعه میکند که این نیاز از سوی نهادهای چامعه پاسخ داده نشود، فروید تمام رفتارهای انسان، از زمان خروج از زهدان مادر تا خاکسپاری را ناشی از عقدههای جنسی ( نیازهای سرکوب شده جنسی) میدانست که تمدن بر مردم تحمیل کرده است حال اگر بخواهیم مانند فروید فکر کنیم، در آینده یک فاجعه در جامعه اتفاق خواهد افتاد زیرا نه تنها آموزش جنسی به درستی داده نشده بلکه با وجود تابوهای موجود در جامعه تماما سرکوب شده است.
وی با اشاره به میان ماندگی جامعه ایرانی در میان سنت و مدرنیته خاطرنشان کرد: در مدرینته باید از تمامی نیازهای انسان با صراحت صحبت شود در حالی که در سنت این گونه نیست، به همین دلیل ما با دوپارگی در خانوادهها مواجه هستیم، عدهای که نیاز به آموزش جنسی کودکان را درک کردهاند اما نمیدانند چگونه به آن عمل کنند و عدهای اعتقادی به این گونه آموزشها ندارند.
این جامعه شناس با خطرناک توصیف کردن این وضعیت تصریح کرد: خانوادههایی که اعتقاد به آموزش جنسی برای کودکان دارند اما نمیدانند چگونه عمل کنند فرزندان خود را به جای آگاهی بخشی کاملا در این زمینه رها میسازند و به خاطر عدم آگاهی از روشهای آموزشی صحیح، این خانوادهها آموزش جنسی را با آزادی جنسی اشتباه گرفتهاند و در دیگر خانوادههای که اعتقادی به این موضوع ندارند این نیاز سرکوب میشود.
وی افزود: این کودکان، در بزرگسالی در مقابل یکدیگر قرار میگیرند، عدهای در آزادی جنسی رشد پیدا کردهاند و عده در سرکوب جنسی، که این تقابل باعث ایجاد تنش در بین این کودکان، به هنگام بزرگسالی میشود.
غلام شاهی به اشاره به درک نادرست برخی مسئولان از موضوع آموزش جنسی
خاطرنشان کرد: فرض کنید ماشینی خراب است و دود سیاه رنگ از اگزوز آن خارج
میشود، آیا برای درست شدن این مشکل، باید در اگزوز را بپوشانیم تا دیگر
دود از آن خارج نشود یا در سیستم ماشین به دنبال علت خرابی باشیم، هنگامی
که یک نماینده مجلس عکس زنان ساپورت پوش را در مجلس نشان میدهد و ادعا
میکند که دولت باید ساپورت را ممنوع کند، نشان میدهد برخی مسئولان
معتقدند که باید در اگزوز را بپوشانیم نه اینکه به دنبال خرابی و رفع عیب
آن در ساختار سیستم باشیم. واقعیت امر این است که اگر آموزش صحیح در جامعه
وجود ندارد به خاطر طرز تفکر نادرست برخی مسئولان مربوطه است.
ایسنا