کد خبر: ۲۶۸۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۹ - ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - 2020December 07
مصوبات اخیر ستاد ملی کرونا معنای کامل مصوبات و محدودیت هوشمند است.

شفاآنلاین>سلامت>جریمه ۲۰۰هزار تومانی برای ناقضان قرنطینه
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح آخرین مصوبات این ستاد، توضیحاتی درباره دستیابی به واکسن کرونا، طرح محله محور شهید سلیمانی و روند بیماری در کشور ارائه کرد.
 به گزارش شفاآنلاینعلیرضا رئیسی گفت: «نتیجه‌ای که شاهد آن هستیم نتیجه تلاش‌های مردم و مسئولان است. در این چند هفته مردم خیلی خوب عمل کردند و رعایت پروتکل‌ها به بالای ۸۵ درصد رسید و این نوید بخش آن بود که بتوانیم زنجیره انتقال بیماری را قطع کنیم. اما این محدودیت‌ها هم می‌توانند بازگردند و تشدید شوند و هم می‌توانند کاهش یابند؛ با رعایت پروتکل‌ها شاخص‌هایمان بهبود خواهد یافت. مصوبات اخیر ستاد ملی کرونا معنای کامل مصوبات و محدودیت هوشمند است. مثلا اکنون تهران وضعیت نارنجی دارد اما اگر آخر هفته آمار به ما بگوید اوضاع قرمز شده مجدداً محدودیت‌ها بازمی‌گردد. این موضوع برای تمام شهرهای نارنجی و زرد صادق است.»

وی افزود: «با اجرای دقیق پروتکل‌ها بعد از دو هفته شاهد کاهش مراجعات به مراکز درمانی خواهیم بود و پس از ۵ هفته کاهش موارد مرگ و میر را خواهیم داشت. محدودیت‌های ما از ۵ آبان آغاز شده و ۴۳ شهر در این تاریخ محدودیت داشتند و ۴۶ شهر هم در ۱۴ آبان محدودیت‌هایی را تجربه کردند. تست‌ها افزایش یافت و سختگیری‌های ما افزایش یافت.»
رییسی با مروری بر وضعیت کرونا در جهان، اظهار کرد: «در آمریکا موج تازه‌ای اتفاق افتاد و از ۲۸۰۰ مرگ در روز عبور کردند. در انگلیس خیز جدیدی مشاهده می‌شود و مرگ و میرها اوج می‌گیرد. سایت معتبری در مورد مرگ و میر کرونا در کشورها پیش‌بینی‌هایی می‌کند و در مورد ما هم پیش‌بینی کرده بوند که در نیمه آذر مرگ‌های ما از روزی ۱۰۰۰ نفر گذر می‌کند اما با کمک مردم این پیش‌بینی شکسته شد در حالی که این پیش‌بینی برای سایر کشورها درست از آب درآمد.»
وی افزود: «ما سه موج از بیماری را در کشور تجربه کردیم و بعد از رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌ها موج سوم در حال نزولی شدن است. مداخلاتی که بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا انجام شد در ۵ آبان، ۱۴ آبان و اول آذر مداخلات صورت گرفت و مجموع آنها باعث شد خیز بلند بیماری شکانده شود. استان‌های اردبیل، قزوین، گلستان، گیلان، مازندارن روند صعودی یا در حال صعود بیماری را تجربه می‌کنند. از ۱۶۰ شهر قرمز اکنون ۶۴ شهر قرمز است و ۲۷۹ شهر نارنجی و ۱۰۵ شهر زرد هستند.»
وی درباره روند صعودی کرونا در استان‌های شمالی کشور، تصریح کرد: «علت این روند صعودی به ۴ هفته قبل و سفرهایی که اتفاق افتاد بازمی‌گردد. در استان فارس ۱۱ شهر قرمز، در استان گلستان ۹ شهر، مازندارن ۶ شهر، قزوین ۵شهر، گیلان و اصفهان ۴ شهر؛ در استان‌های اذربایجان غربی، خراسان رضوی و شمالی، اردبیل، کرمان و ایلام ۳شهر قرمز داریم. این نشان می‌دهد برای کنترل بیماری به شهرهای قرمز این استان‌ها رجوع کنیم.»
معاون وزیر بهداشت افزود: «ما سه سناریو برای بیماری پیش‌بینی کرده بودیم. در سناریو سه روند صعودی ادامه می‌یافت، در سناریو دو فقط ماسک می‌زدیم و محدودیت‌ها را دنبال می‌کردیم و سناریو اول در قله بیماری متوقف می‌شدیم. در صورت ماندن در سناریو اول ۳۰ هزار بیمار بیشتر بستری می‌شدند و ۴۶۰۰ نفر بیشتر از دنیا می‌رفتند و این نشان دهنده تاثیرات پروتکل‌ها است.»
وی در ادامه تاکید کرد: «هنوز ۷ شهر داریم که باید به آنها به طور ویژه توجه کنیم که روند صعودی بیماری دارند. در اردبیل و پارس آباد در آذربایجان غربی، نطنز در اصفهان، خلیل‌آباد در خراسان رضوی، راور کرمان، بندرترکمن در گلستان و رودبار در گیلان حتی روند بیماری متوقف هم نشده است و همچنان صعودی است. در ۱۱ شهر هم بیماری متوقف شده اما نزولی نشده است؛ شهرهای ساری، آمل، بهشهر، آق‌قلا، فاروج، سنقر، حرصین، نایین گرکان، رشت، فارسان شامل این موضوع هستند. میزان رعایت پروتکل‌ها در این شهرها کم بوده است و یا دورهمی‌های خانوادگی داشتند.»
رییسی تاکید کرد: «ویروس از بین نرفته است و مردم باید این نکته را به یاد داشته باشند. اگر محدودیت‌ها برداشته شود و پروتکل‌ها رعایت نشود تمام رنگ‌بندی‌ها به هم می‌ریزد. در ستاد ملی مصوبه خوبی داشتیم که محدودیت تردد ۹ شب تا ۴ صبح به جز شهرهای قرمز در شهرهای نارنجی هم اجرا شود که با توجه به مهمانی‌های شبانه و شب یلدا که در پیش است، اتفاق خوبی خواهد بود.»
وی درباره آخرین آمار تخلفات کرونایی در شهرهای قرمز، گفت: «در ورودی شهرها ۳۰ هزارخودرو از طریق دوربین جریمه شدند و ۱۴ هزار خودرو هم به شکل دستی جریمه شدند. در تردد درون شهری در شهرهای قرمز حدود ۸۴۰۰ تردد پس از ساعت وضع محدودیت داشتیم. خوشبختانه در این ۱۴ روز تصادف منجربه فوت ۴۵ درصد و تصادف منجر به خسارت ۵۰ درصد کاهش یافته است.»
وی درباره رهگیری مبتلایان با کد ملی، بیان کرد: «بر اساس آخرین آمار ۳۱ میلیون استعلام از بانک اطلاعاتی ما در ارتباط افراد مثبت گرفته شده است و نگذاشتیم ۴۶۳۷ نفر مبتلا که می‌خواستند سوار وسایل نقلیه مانند هواپیما و ... شوند. این متخلفان خدمت دریافت نمی‌کنند و جریمه ۲۰۰ هزارتومانی دارند و به قرنطینه منتقل می‌شوند. تاکنون حدود ۲۵ هزار پیامک هم برای افرادی که نقض قرنطینه کرده‌اند ارسال شده است. طرح محله محور مقابله با کرونا بسیار موثر خواهد بود.»
رییسی ادامه داد: «کشورما سابقه بیش از ۴۰ سال در زمینه بهداشت و درمان دارد. این طرح در حیطه مراقبت، نظارت و حمایت در جغرافیای محله فعالیت می‌کند. برای قطع زنجیره ویروس، ایجاد محدودیت راهکار اصلی نیست بلکه یک پنجره فرصت برای شماسایی بیمار، ایزوله کردن او و حمایت از او است.»
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، درباره زمانی که واکسن کرونا به دستمان می‌رسد، گفت: «در دو مسیر تلاش می‌کنیم، دو شرکت دانش‌بنیان در حال تلاش هستند و از طریق دیگر و عضویت در صندوق کوواکس هم ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز در یک مرحله و حدود ۲۰ میلیون دوز در مرحله بعد رزرو کردیم. از آمریکا هیچ چیز بعید نیست اما کوواکس متعهد شده است تا واکسن رزرو شده به دست ما برسد اما در مسیر تولید و واردات همزمان در حال تلاش هستیم. البته حتی کشورهایی هم که واکسیناسیون را آغاز کردند نباید از رعایت نکات بهداشتی غافل شوند.»
وی درباره واکسن آنفلوآنزا نیز، بیان کرد: «این واکسن به دستمان رسیده است و چون فصل سرما در پیش است هنوز می‌توان از آن استفاده کرد.»

سپد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: