کد خبر: ۲۶۷۹۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020November 20
دیورتیکولیت (Diverticulitis) به التهاب دیورتیکولهای جدار روده به خصوص روده بزرگ گفته می‌شود. هرچند به ندرت دیورتیکولیت در روده باریک نیز مشاهده می‌شود.
  شفاآنلاین>سلامت>دیورتیکولیت، عفونت یا التهاب کیسه هایی است که می تواند در روده شما ایجاد شود. به این کیسه ها دیورتیکول گفته می شود.

به گزارش شفاآنلاین:کیسه ها به طور کلی مضر نیستند. آنها می توانند در هر نقطه از روده شما ظاهر شوند. اگر آنها را داشته باشید ، به آن دیورتیکولوز گفته می شود. اگر آنها آلوده یا ملتهب شوند ، شما دچار دیورتیکولیت هستید.

گاهی اوقات ، دیورتیکولیت جزئی است. اما ممکن است شدید باشد ، همراه با عفونت یا سوراخ شدن روده (دکتر شما آن را پارگی می نامد).

 

علائم دیورتیکولیت, دیورتیکولیت چیست
علائم دیورتیکول بیشتر قابل توجه است و شامل درد شدید شکم و تب است

 

علائم دیورتیکولیت
می توانید کیسه ها را داشته باشید و از آن اطلاع نداشته باشید. دیورتیکول معمولاً بدون درد است و در صورت وجود علائم کمی ایجاد می کند. اما ممکن است متوجه علایم زیر شوید:

- گرفتگی در سمت چپ شکم شما که پس از دفع گاز یا دفع مدفوع از بین می رود.

- خون قرمز روشن در مدفوع شما

 

علائم دیورتیکول بیشتر قابل توجه است و شامل درد شدید شکم و تب است.

دیورتیکولیت می تواند حاد یا مزمن باشد. با شکل حاد ، ممکن است یک یا چند حمله شدید به عفونت و التهاب داشته باشید. در دیورتیکولیت مزمن ، التهاب و عفونت ممکن است کاهش یابد اما هرگز به طور کامل برطرف نشود. با گذشت زمان ، التهاب می تواند منجر به انسداد روده شود ، که ممکن است باعث یبوست ، مدفوع نازک ،  اسهال ، نفخ و  درد شکم شود. در صورت ادامه انسداد ، درد و حساسیت شکمی افزایش می یابد و شما ممکن است در معده خود احساس بیماری کنید و یا قی کنید.

 

علل دیورتیکولیت

کیسه های روی روده شما در هنگام پارگی یا مسدود شدن توسط مدفوع ملتهب یا آلوده می شوند.

احتمال ابتلا به دیورتیکولیت با بالارفتن سن افزایش می یابد. این در بیشتر از 40 سال دیده می شود. سایر عوامل خطر عبارتند از:

- اضافه وزن  

- سیگار کشیدن

- ورزش کافی نیست

- خوردن مقدار زیادی چربی و گوشت قرمز اما نخوردن مقدار کافی فیبر

مصرف انواع خاصی از داروها از جمله استروئیدها ، مواد افیونی و ضد التهاب های غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن

 

علائم دیورتیکولیت, دیورتیکولیت چیست
احتمال ابتلا به دیورتیکولیت با بالارفتن سن افزایش می یابد

 

عوارض دیورتیکولیت

اگر آن را درمان نکنید ، دیورتیکولیت می تواند منجر به عوارض جدی شود که نیاز به جراحی دارد:

• آبسه ، مجموعه چرک حاصل از عفونت ، ممکن است در اطراف دیورتیکول آلوده ایجاد شود. اگر اینها از دیواره روده عبور کنند ، می توانید به پریتونیت مبتلا شوید . این عفونت می تواند کشنده باشد. بلافاصله به درمان نیاز خواهید داشت.

 

• سوراخ شدن یا پارگی دیواره روده به دلیل نشت مواد زائد در حفره شکم می تواند منجر به آبسه و عفونت شود.

 

• ایجاد زخم می تواند منجر به تنگی یا انسداد روده شود.

 

• فیستول می تواند ایجاد شود اگر دیورتیکول آلوده به اندام مجاور برسد و اتصال ایجاد کند. این اتفاق اغلب بین روده بزرگ و  مثانه رخ می دهد . این می تواند منجر به عفونت کلیه شود. فیستول همچنین می تواند بین روده بزرگ و یا پوست یا واژن تشکیل شود.

اگر خونریزی شدید دارید ، ممکن است نیاز به انتقال خون داشته باشید.

 

تشخیص دیورتیکولیت

علائم دیورتیکولیت همچنین می تواند مانند سایر مشکلات به نظر برسد. پزشک شما با رد سایر موارد ، مسائل را محدود می کند. آنها با یک معاینه بدنی شروع می شوند. زنان ممکن است معاینه لگن را نیز انجام دهند. سپس پزشک شما ممکن است یک یا چند آزمایش را تجویز کند ، از جمله:

- آزمایش خون ، ادرار و مدفوع برای یافتن عفونت

- سی تی اسکن برای جستجوی دیورتیکول ملتهب یا آلوده

- آزمایش آنزیم کبد برای رد کردن مشکلات کبدی

 

علائم دیورتیکولیت, دیورتیکولیت چیست
برای درمان دیورتیکولیت دو نوع عمل اصلی وجود دارد

 

درمان دیورتیکولیت
تجربه روابط جنسی لذتبخش و ایمن
کم شنوایی وناشنوایی در کودکان وخرید سمعک

اگر دیورتیکولیت خفیف باشد ، پزشک شما در حالی که روده شما بهبود می یابد ، استراحت و رژیم غذایی مایع را به شما پیشنهاد می کند. همچنین ممکن است برای درمان عفونت آنتی بیوتیک به شما بدهند. برای اینکه دستگاه گوارش شما فرصتی برای استراحت و بهبودی داشته باشد ، ممکن است پزشک پیشنهاد کند از مصرف غذاهای جامد پرهیز کرده و برای چند روز از رژیم غذایی مایع استفاده کنید.

 

در موارد شدیدتر ، ممکن است لازم باشد در بیمارستان بمانید و آنتی بیوتیک های داخل وریدی (تزریق شده به رگهای بدن) مصرف کنید. 

 

هنگام بهبودی ، پزشک ممکن است برای رد سرطان روده بزرگ کولونوسکوپی برای شما انجام دهد.

 

با خوردن فیبر زیاد، نوشیدن مقدار زیادی آب و ورزش منظم می توانید از دیورتیکولوز و دیورتیکولیت و عوارض ناشی از آن جلوگیری کنید.

  

سایر روش های درمان دیورتیکولیت

اگر به یک مورد پیچیده از دیورتیکولیت مبتلا شوید که از طریق رژیم غذایی و دارو به تنهایی قابل درمان نیست ، پزشک ممکن است یکی از روش های زیر را توصیه کند:

 

• تخلیه چرک با سوزن : یک سوزن به شکم شما وارد می شود تا چرک آبسه را تخلیه کند.

• جراحی: برای تخلیه آبسه چرک ، ترمیم فیستول یا برداشتن قسمت های آلوده روده بزرگ

 

جراحی دیورتیکولیت

اگر چندین دوره دیورتیکولیت را تجربه کنید که با تغییرات در رژیم غذایی و داروها به طور موثر قابل کنترل نیست ، ممکن است پزشک جراحی را به شما توصیه کند. همچنین ممکن است از جراحی برای درمان عوارض ناشی از دیورتیکولیت استفاده شود.

 

برای درمان دیورتیکولیت دو نوع عمل اصلی وجود دارد.

برداشتن روده با آناستوموز: در طی برداشتن روده با آناستوموز ، یک جراح قسمتهای آلوده روده بزرگ شما را برداشته و قسمتهای سالم را دوباره به یکدیگر متصل می کند.

 

برداشتن روده با کولوستومی : در جراحی برداشتن روده با کولوستومی ، جراح قسمتهای آلوده روده بزرگ شما را برداشته و انتهای قسمت سالم را به شکاف شکم شما متصل می کند ، معروف به استوما.

 

هر دو روش را می توان به صورت جراحی باز یا جراحی لاپاراسکوپی انجام داد. 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: