دکتر نمکی وزیر بهداشت،درمان،و آموزش پزشکی در حکمی مسوولیت جدیدی به دکتر علی نوبخت -رئیس پیشین کمسیون بهداشت و درمان مجلش شورای اسلامی-دروزارت بهداشت تفویض کرد.
به گزارش
شفاآنلاین، وزیر بهداشت،درمان،و آموزش پزشکی در حکم خود، دکتر علی نوبخت -رئیس
پیشین کمسیون بهداشت و درمان مجلش شورای اسلامی- رابه عنوان نایب رئیس و
دبیر شورای مشورتی مدیریت بیماری کرونا منصوب کرد.
جزوه "توصیه ها پیشگیرانه و درمان های کمکی طب ایرانی در کووید-19 (ویژه پزشکان) را که از سوی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در 28برگ به ا مضای دکتر نفیسه حسینی یکتا سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با تلاش و مشارکت جمعی از متخصصین طب ایرانی و کارشناسان دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت،درما ن و آموزش پزشکی به منظور ارائه راهکارهای طب ایرانی در پیشگیری و درمان بیماری کووید-19تدوین گردیده.ویرایش نهم آبان 1399. در مقدمه در برگ 3 بانو دکتر نفیسه یکتا آورده "...براساس منطق طب ایرانی پایه ریزی..." من تاکنون در هیچ کتابی با "منطق طب ایرانی" برخورد نداشته ام نخستین پرسش آنست که "منطق طب ایرانی" چیست؟ در کدام کتاب این منطق نوشته شده؟در گوگل چندین بار از آن یاد شده بدون آنکه تعریفی آورده شود که بتوان با آن این منطق را شناخت. در برگ چهار دربخش سبک زندگی ازمصرف سبزیجات بخار پز!وانار شیرین یا ملس!یاد شده أست و برای چهارده گونه خوردنی مانند انار ملس و سبزیجات بخارپز سه رفرانس 6 و 7 و 8 را داده اند که در هیچکدام از انار شیرین و ملس و سبزی بخارپز یاد نشده امیدوارم نویسنده بداند که همه آنچه پیشنهاد نموده برای بیمار نارسائی کلیه زیانبار بوده و میتواند با افزایش زیاد پتاسیم خون کشنده باشد و مرگ و میر را زیادتر بنماید تاثیر آن هم برای پیش گیری از کرونا بررسی نشده !.آیا به چند بیمار Covid-19انار ملس داده و به چند بیمارانارملس را نداده اندتا بتوان گفت از کرونا پیشگیری مینماید یا بیمار19 COVID-را از مرگ میرهاند؟. رفرانس های داده شده را بخوانید تا بدانید چه اندازه سخنان نویسنده پایه علمی دارد؟ در فرآورده های طبیعی از تخم گشنیز یاد شده و رفرانس 15 را داده اند که دررفرانس شماره 19یادی از تخم گشنیز به ویژه درباره Covid-19نشده است. درخط 17 برگ 4 زیر فرآورده های طبیعی برای پیشگیری از کرونا نوشته شده که از مصرف روزانه یک تا دولیوان از یکی از موارد زیر شربت لیمو یا نارنج شربت جلاب وووو یاد شده چند رفرانس داده شده که یکی از رفرانس ها رفرانس شماره 19 را برای نمونه بررسی نموده ومینویسم.تا دیده شود نویسندگان با گستاخی حتی دررفرانس نام مجله را که در آن چاپ شده نداده اند و تازه در باره اثربخشیAntimicrobial effect میباشد!! گویا نویسنده آگاهی ندارد که Covid-19 از گروه ویروس ها میباشد نه باکتری ها!!.
19-Fathi H.,Paknejad S.,Ahanjan M.Evaluating antimicrobial effects of different orage blossom extract (citrus aurantium L) on microbia species in vitro,2017همانگونه که دیده میشود روشن نیست این نوشته در کجا چاپ شده و درسال 2017 که کرونا نبوده و کرونا ویروس است نه باکتری تازه این بررسی اگر هم شده در آزمایشگاه In Vitroبوده نه روی موجود زنده In vivoکه نشاندهنده روش نادرست نویسندگان میباشد که میخواهند بزور دکانی برای طب ایرانی باز کنند. من داستان را پیگیری نموده و دریافتم در دانشکده پزشکی مازندران این گزارش تهییه شده که به هیچ روی نمیتوان آن را برای پیشگیری از Covid19سودمند دانست.این کاستی در باره همه روش هائی که برپایه آن طب سنتی برای پیشگیری از COVID-19پیشنهاد نموده اند دیده میشود.برای نمونه در برگ 15بخش پس ازبیماری، درسطر 9 زیرعنوان ضعف و بیحالی آورده اند مصرف شربت جلاب ...رفرانس 90. در حالی که رفرانس 90درباره ضعف بی حالی و شربت جلاب نمیباشد بلکه درباره Effect of Warm foothbsath پیش از خواب برای کسانی میباشد که خوب نمیخوابند . البته این مقاله نیز درسال 2013در مجله پرستاری چاپ شده که آن زمان هنوز نامی از کرونا نبوده واکنون وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی میخواهد پزشکان از روش پیشنهادی پرستاران بهره بگیرند که نشان میدهد با پزشکانی سروکار دارند که بجای آخرین پژوهش های دانشمندان پزشک باید از دستورات پرستاران هفت سال پیش پیروی کنند. اگر بخواهم تمام آنچه در این کتابچه که مایه آبروریزی است یاد کنم باید چندین روزگذارده و کتابی بنویسم.از اینرو بایسته است برای آنکه بیش از این جایگاه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی سقوط نکند دستور داده شود این جزوه هرچه زودتر جمع آوری شود. درپایان شایسته است معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روشن نمایند شربت جلاب چیست؟ و هر شیشه آن چه بهائی دارد؟ آیا ارزان است یا گران ؟ سود آن به جیب چه کسی میرود که در سراسر مقاله از شربت جلاب برای هر درد بی درمان یاد شده.من در گوگل جستجو نمودم ودریافتم که شربت جلاب ،با گلاب و زعفران و عسل درست میشود.میتوان گمان نمود چون زعفران و عسل دارد پس باید سود خوبی از فروش آن بدست آید بویژه که نام آن هم بجای گلاب جلاب گذارده تا ارتباط آن با عرب ها روشن گردد که نه تنها داروی طب ایرانی است اندکی نیز نشانه از عرب ها دارد. دکتر بهروز برومند 27 آبانماه سال 1399خورشیدی