به گزارش شفاآنلاین: سازمان غذا و دارو اعلام نمود: تلاش می شود تا آگاهی و حساسیت سیاستگذاران، شاغلین حرف پزشکی و همچنین عموم مردم در زمینه افزایش مقاومت میکروبی نسبت به داروهای آنتی میکروبیال افزایش یابد. مقاومت به داروهای آنتی میکروبیال زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و همچنین انگل ها به اثرات داروها مقاوم شوند و به همین دلیل درمان عفونت ها بسیار سخت تر و خطر گسترش بیماریها نیز افزایش پیدا می کند و در نتیجه ممکن است منجر به بیماری های شدید و مرگ شود.
اگر در حال مصرف آنتی بیوتیک می باشید، درمان دارویی خود را حتی در طی همه گیری بیماری کرونا ادامه دهید تا از بروز مقاومت به داروها جلوگیری شود.
توقف خودسرانه مصرف داروهای ضد ایدز باعث می شود درمان بیماری مختل و سخت تر شود و مقاومت دارویی بروز نماید.
مقاومت میکروبی باعث سخت شدن روند درمان می شود و رعایت بهداشت شخصی و شستشوی دستها می تواند مانع از گسترش آن شود.
برای جلوگیری از بروز مقاومت میکروبی، داروهای آنتی میکروبیال را به موقع و تا پایان دوره درمانی، تحت نظارت پزشک مصرف نمایید.
کمک کنیم تا با رعایت بهداشت از ابتلا به بیماری های عفونی پیشگیری شود.
آنتی بیوتیک ها نباید در بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده شوند.
مقاومت آنتی بیوتیکی در بین انسان ها، حیوانات و محیط زیست قابل انتقال است.
اگر فورا در زمینه پیشگیری از مقاومت میکروبی اقدام نکنیم در آینده ، جراحت های جزئی و بیماری های عفونی کشنده خواهد شد.
همیشه قبل از دریافت آنتی بیوتیک با پزشک و داروساز مشورت کنید.
۱- استفاده نابجا و بیش از حد از داروهای آنتی میکروبیال در انسان ها، حیوانات و گیاهان اولین علت بروز مقاومت میکروبی می باشد.
۲- تجویز و مصرف غیر منطقی داروها و عدم تبعیت بیماران از درمان پیشبینی شده از جانب پزشک معالج، یکی دیگر از علل بروز مقاوت میکروبی است. به عنوان مثال آنتی بیوتیک ها فقط قادرند عفونت های باکتریایی را از بین ببرند. اما بر روی عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا بی تاثیرند و تجویز آنها برای بیماری ویروسی منجر به مقاومت میکروبی خواهد شد.
۳- کمبود دسترسی به آب تمیز و بهداشتی چه برای انسانها و چه برای حیوانات باعث می شود یکی از راه های پیشگیری از بروز عفونت ها که شستشوی مناسب می باشد، عملی نشود و مقاومت میکروبی به آنتی بیوتیک ها بروز نماید.
۴- استفاده غیر منطقی از آنتیبیوتیکها در طی پاندمیک بیماری کرونا نیز می تواند منجر به بروز افزایش مقاومت میکروبی شود. بیماری کرونا یک بیماری ویروسی است و تنها زمانی که فرد مبتلا همزمان دچار عفونت باکتریایی شده باشد، تجویز داروهای آنتی بیوتیک تحت نظارت پزشک مجاز می باشد.