شفاآنلاین>سلامت>سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا اظهار کرد: «همین الان یهویی»، چالش جدی ما در فضای مجازی است.
به گزارش شفاآنلاین:رجبی افزود: با انتشار اطلاعات خود در فضای مجازی به مجرمان سایبری این امکان را میدهیم که برایمان دردسر ایجاد کنند و ما را به چالش بکشانند.
سرهنگ رجبی ادامه داد: اطلاعات مهم و شخصی ما که باید از آن حفاظت کنیم از قبیل؛ اطلاعات شناسنامهای و هویتی از جمله تصاویر کارت ملی و شناسنامه، آدرس محلهای ترددی مانند منزل، محل کار و ...، آدرس ایمیل، حسابهای بانکی، اطلاعات حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی و رمزهای عبور هستند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه باید مراقب تصاویر و فیلمهای خصوصی و شخصی باشید تا در دسترس سایرین قرار نگیرد، تصریح کرد: عدم حفاظت از اطلاعات شخصی میتواند برای کاربران چالشهای منفی بسیاری را ایجاد کند.
وی افزود: با حفاظت نکردن از اطلاعات به دیگران این امکان را میدهیم که برای ما مزاحمت آنلاین ایجاد کنند، لذا هتک حیثیت و چالشهای خانوادگی همراه بی توجهی کاربران به سراغ آنها خواهد آمد.
سرهنگ رجبی گفت: سرقت اطلاعات و تخلیه حسابهای بانکی و گرفتار شدن در دام کلاهبرداران اینترنتی از دیگر چالشهایی است که با افشای اطلاعات توسط کاربران، گریبان گیر آنها خواهد شد.
وی افزود: کاربران برای حفاظت از اطلاعاتشان در فضای مجازی باید از رمزها و کلمات عبور پیچیده و قوی استفاده کنند، یک رمز پیچیده و قوی شامل حروف بزرگ و کوچک، حرف و نشانهها است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با اشاره به اینکه افراد در شبکههای اجتماعی با افراد مختلف درد و دل نکنند، تصریح کرد: تلفن همراه وسیله و مکانی برای نگهداری اطلاعات شخصی و مهم نیست، چرا که ممکن است سرقت و یا گم شود و افشای اطلاعات آن میتواند دردسرهای بسیاری را برای کاربران ایجاد کند.
وی افزود: اگر افراد در شبکههای اجتماعی فعالیت دارند، سعی کنند که صفحههای خود را خصوصی نگهدارند و به افرادی که تقاضای دنبال کردنشان را دارند، تا مادامی که آنها را نشناختهاند؛ اجازه دنبال کردن اطلاعاتشان را به این افراد ندهند و صفحههایی را دنبال کنند که به آن و هویت صاحب صفحه مورد نظر اطمینان حاصل کنند.
yjc