کد خبر: ۲۶۷۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020November 07
سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در بیانیه‌ای مشترک، خواستار اقدام فوری کشور‌ها در زمینه مبارزه با بیماری‌های قابل کنترل شدند.

 شفاآنلاین>سلامت>سال‌هاست که جهان موفق به مهار بیماری سرخک و فلج اطفال شده است. این دو بیماری از شایع‌ترین بیماری‌هایی بودند که در گذشته باعث مرگ و میر جمعیت جهان بودند.

به گزارش شفاآنلاین:با وجود واکسن برای این دو بیماری، اما تمامی کشور‌های جهان به یک میزان به این واکسن دسترسی ندارند. برای مثال، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است تنها در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۴۰ هزار نفر به دلیل ابتلا به سرخک جان خود را از دست دادند. از این رو، بسیار اهمیت دارد فرآیند واکسیناسیون عمومی در مقابل بیماری‌های قابل کنترل انجام گیرد.

به تازگی سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) خواستار اقدام فوری برای کنترل و پیشگیری از شیوع سرخک و فلج اطفال شدند. این دو نهاد هشدار دادند همه گیری ویروس کرونا در جهان نباید مانع از مبارزه با این دو عامل بیماری زا شود. توقف واکسیناسیون عمومی در جهان به دلیل همه گیری کووید ۱۹ باعث به خطر افتادن جان میلیون‌ها کودک آسیب پذیر در مقابل بیماری‌های قابل کنترل (قابل واکسیناسیون) شده است.

این دو نهاد اعلام کردند برای واکسیناسیون و مبارزه با بیماری سرخک و فلج اطفال در کشور‌های فقیر جهان نیازمند ۶۵۵ میلیون دلار بودجه هستیم. ما شاهد آن هستیم که همه گیری ویروس کرونا در روند مبارزه با این دو بیماری اختلال ایجاد کرده است. از همین رو، تامین بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری برای واکسیناسیون در مقابل فلج اطفال و ۲۵۵ میلیون دلاری برای بیماری سرخک در کشور‌های فقیر ضروری است. ما نیازمند اقدام فوری در این زمینه هستیم.

تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در این رابطه گفت: برخلاف ویروس کرونا، ما برای مبارزه با بیماری‌هایی همچون سرخک و فلج اطفال ابزار و دانش لازم را داریم. تنها چیزی که هم اینک به آن نیاز است تامین بودجه و به کارگیری این ابزار و دانش برای مبارزه با این دو بیماری است. اگر موفق به انجام چنین کاری شویم، می‌توانیم مدعی شویم که جان کودکان را نجات داده ایم.

او تاکید کرد: هم اینک بیماری‌های مرگبار دیگری نیز وجود دارند که باعث به خطر افتادن جان میلیون‌ها کودک می‌شوند. به همین دلیل ما از کشور‌های جهان خواستیم سریعاً در این زمینه اقدام کنند. ما نیازمند منابع مالی برای از سرگیری واکسیناسیون عمومی در فقیرترین کشور‌های جهان هستیم.

۹۰ درصد کشور‌ها اجرای برنامه‌های عمومی بهداشتی در جامعه را به دلیل شیوع کووید ۱۹ متوقف کرده اند. این امر می‌تواند زحمات بهداشتی کشور‌ها در چند دهه گذشته را ظرف مدت کوتاهی از بین ببرد.

داده‌های آماری سازمان جهانی بهداشت از بیش از ۱۰۰ کشور جهان نشان می‌دهد از ماه مِه تا ماه ژوئیه میلادی برنامه‌های مربوط به بهداشت عمومی مختل شده است. از این میان، برنامه واکسیناسیون عمومی با ۷۰ درصد، برنامه پزشک خانواده و مراقبت‌های مربوط به آن ۶۸ درصد و مراقبت‌های مربوط به پیشگیری و تشخیص سرطان در جامعه ۵۵ درصد دچار اختلال در فرآیند اجرا شده اند.

این سازمان تاکید کرد: منطقه شرق مدیترانه شامل کشور‌هایی همچون افغانستان، یمن و سوریه و نیز منطقه آفریقا و جنوب شرق آسیا بیشترین آسیب را در اجرای برنامه‌های بهداشت عمومی از زمان همه گیری ویروس کرونا دیده اند.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد همزمان با تلفات ویروس مرگبار کرونا در جهان، شاهد آن هستیم که به دلیل اختلال در روند اجرای برنامه‌های بهداشت عمومی در جامعه، تلفات سایر بیماری‌ها نیز در برخی نقاط جهان شاهد افزایش بوده است. اگر این روند ادامه یابد، در بلند مدت شاهد افزایش تلفات ناشی از بیماری‌های قابل پیشگیری خواهیم بود و این موضوع حتی پس از پایان همه گیری کرونا نیز می‌تواند دامن کشور‌ها را بگیرد.


    پیش‌تر سازمان جهانی بهداشت درباره لغو طرح‌های واکسیناسیون سالانه در جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا هشدار داده بود. این سازمان اعلام کرد: سطح ایمنی سازی کودکان در مقابل بیماری‌هایی همچون سرخک، کزاز و دیفتری به دلیل شیوع جهانی ویروس کرونا به شدت کاهش یافته است. از همین رو ما شاهد به خطر افتادن جان میلیون‌ها کودک در جهان هستیم.

    تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت نیز در این رابطه گفت: مرگ و میر کودکان به دلیل عدم واکسیناسیون می‌تواند بسیار بیشتر از خود شیوع ویروس کرونا باشد.

    دلیل اصلی این وقفه و اختلال در روند واکسیناسیون ناشی از نبود تجهیزات لازم بهداشتی برای محافظت از پرسنل درمانی است. همچنین اعمال محدودیت‌ها برای سفر و شمار کم پرسنل بهداشتی در برخی کشورها، از دلایل دیگر اختلال در روند واکسیناسیون اعلام شده است. این عوامل منجر به وقفه و یا تعطیلی کامل ایمنی سازی عمومی در این کشور‌ها شده است.

    این گزارش می‌افزاید: دستکم ۳۰ برنامه واکسیناسیون عمومی در مقابل بیماری سرخک در خطر لغو شدن قرار دارد که می‌تواند منجر به ایجاد همه گیری جهانی این بیماری شود. پیش از شیوع ویروس کرونا نیز شمار مبتلایان به سرخک در جهان در حال افزایش بود. براساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت تنها در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۱۰ میلیون نفر به سرخک مبتلا شدند و ۱۴۰ هزار نفر که بیشتر آنان کودک بودند جان خود را از دست دادند.

    سازمان جهانی بهداشت به شدت نگران است عدم واکسیناسیون عمومی منجر به مرگ و میر گسترده ناشی از بیماری‌های قابل کنترل شود. براساس داده‌های این نهاد، در سال ۲۰۱۹ و پیش از شیوع ویروس کرونا ۱۴ میلیون کودک در جهان تحت برنامه واکسیناسیون سالانه قرار نگرفتند. بیشتر این کودکان ساکن قاره آفریقا بودند و به برنامه‌های بهداشت عمومی دسترسی نداشتند.

    متخصصان تاکید دارند توقف روند واکسیناسیون عمومی و نیز اجرای برنامه های بهداشتی در جامعه می تواند تلفاتی بسیار بیشتر از ویروس کرونا در جهان داشته باشد.

    برچسب ها: سازمان ، جهانی ، بهداشت
    نظرشما
    نام:
    ایمیل:
    * نظر: