شفاآنلاین>سلامت>دکتر رضا ملک زاده در گفتگویی درباره موضوع ورود داروی درمان معده به پروتکل درمانی برای کروناویروس گفت: با توجه به عدم موثر بودن داروهای ضد ویروس برای درمان بیماران بستری کووید ۱۹، قرار شده است مطالعاتی هم در ایران و هم در دنیا در زمینه درمان سرپایی بیماران با دیگر داروهای ضد ویروس انجام می شود.
به گزارش شفاآنلاین: ملک زاده افزود: یکی از داروهایی که در این زمینه مطرح شده است داروی فاموتیدین Famotidine است اما انشاالله زمانی که این مطالعه شروع شد اخبار آن به اطلاع می رسد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: بیش از ۶ دارو اکنون مدنظر متخصصان است که در دست بررسی قرار دارد و احتمالا بخشی از آنها مورد استفاده قرار می گیرد. برنامه مطالعاتی بر این قرار است که افرادی که مبتلا می شوند با این داروها درمان شوند تا بیماری آنها پیشرفت نکند و نیاز به بستری نداشته باشند.
وی درباره نتایج مطالعات پلاسمادرمانی برای درمان بیماران مبتلا به کروناویروس گفت: مطالعاتی منتشر شده است اما هنوز درمان موثری برای کرونا ویروس وجود ندارد و موضوع پلاسما درمانی هم هنوز در دست بررسی و تحقیق است.
ملک زاده تاکید کرد: از همه درمان ها و داروها موثرتر، موضوع پیشگیری از ابتلا به کرونا است. افراد باید تلاش کنند که مبتلا نشوند و استفاده از ماسک و اجرای فاصله گذاری را جدی بگیرند.
وی افزود: نکته مهم این است که با وجود مطالعات بسیار زیادی که انجام شده است هنوز از نظر علمی درمان موثر و قطعی برای بیماری کرونا وجود نداشته است اما در مورد بیماران بستری در بیمارستان ها مراقبت های بهداشتی و دادن اکسیژن برای هر بیماری موثر است.
معاون وزیر بهداشت درباره تحقیقات ایرانی در زمینه موتاسیون و جهش کروناویروس گفت: در ایران تحقیقات زیادی در مورد جهش ویروس صورت گرفته و مشخص شده است که نوع اولی که در ایران پیدا شد از نوع همان ویروس ووهان چین آمده بود و جهش نداشت و بیماری ملایم تر بود.
وی افزود: از حدود ۲ ماه پیش کرونا ویروسی که در اروپا و ایتالیا جهش پیدا کرده بود، وارد ایران شده است و بخش عمده ای که بیمار می شوند از این نوع کروناویروس که از اروپا آمده و جهش یافته است مبتلا شده اند که بیماری واگیرتر و انتشار آن به مراتب بیشتر است.
ملک زاده اضافه کرد: بیماری بسیار شدیدتر شده و ویروس سرایت بیشتری پیدا کرده است.