کد خبر: ۲۶۵۸۱۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - 2020October 10
دانشمندان آمریکایی توانستند با استفاده از مهندسی ژنتیک به یک تست سریع تشخیص ابتلای افراد به کووید ۱۹ دست یابند.

شفاآنلاین>سلامت>دولت‌ها هنوز موفق به مهار شیوع ویروس کرونا نشده اند. حتی پیش از عبور شمار قربانیان کرونا در جهان از مرز یک میلیون نفر نیز زنگ خطر ناتوانی کشور‌ها در قطع زنجیره شیوع این بیماری به صدا در آمده بود. یکی از راهکار‌های موثر برای کنترل و مهار شیوع بیماری، شناسایی افراد مبتلا و قرنطینه آنهاست. از همین رو، دانشمندان به طور گسترده در حال بررسی روش‌های مختلف برای تحقق این امر هستند.

به گزارش شفاآنلاین:نیکی از مهمترین این موارد انجام تست کرونا در ابعاد گسترده است. با این حال، این اقدام می‌تواند زمان بر و پرهزینه باشد. متخصصان به تازگی توانسته اند به راهکاری برای حل این مشکل دست یابند.

دانشمندان آمریکایی به تازگی با استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک کریسپر (CRISPR) به روشی برای تشخیص سریع ابتلای افراد به ویروس کرونا دست یابند. کریسپر بخشی از دی ان‌ای پروکاریوت و حاوی تناوب‌های کوتاه توالی بنیادین است. کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتری‌هاست که آن‌ها را قادر به کشف دی‌ان‌ای ویروس و نابودیشان می‌کند. بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام کَس۹ (Cas۹) است که قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام استحاله دی‌ان‌ای ویروس را به روشی خاص دارد. فناوری کریسپر به دانشمندان اجازه می‌دهد، تغییراتی در دی‌ان‌ای سلول‌ها ایجاد کنند.

دانشمندان موفق شدن از همین فناوری به روشی موثر و سریع برای شناسایی ابتلای افراد به کرونا دست یابند. متخصصان می‌گویند یکی از مزیت‌های این روش این است که افراد برای تست کرونا احتیاجی به مراجعه به آزمایشگاه‌های تخصصی ندارند. این تست کرونا را می‌توان در مطب پزشکان، مدارس و ساختمان‌های اداری انجام داد.


مکس ویلسون، استاد بیولوژی مولکولی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه گفت: این تست مطمئنی برای سنجش ابتلای افراد به کووید ۱۹ است و با ظرافت خاصی می‌تواند بیماران کرونایی را تشخیص دهد. تاکنون این روش یکی از سریعترین روش‌ها برای تست کرونا بوده است.


    پیشتر دانشمندان از روش تست مبتنی بر فناوری کریسپر برای تسریع در شناسایی بیماران کرونایی استفاده کرده بودند. در تحقیقات پیشین دانشمندان موفق شدند در ظرف یک ساعت ابتلای افراد را تشخیص دهند که بسیار سریعتر از تست ۲۴ ساعته کرونا محسوب می‌شد. با این حال، تلاش فعلی دانشمندان باعث کاهش زمان تشخیص به ۵ دقیقه شده است.

    دولت آمریکا با همکاری بخش خصوصی سرمایه گذاری هنگفتی در مبارزه با کرونا انجام داده است. با این حال، این کشور بدترین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا را در جهان ثبت کرده است. تاکنون ۷ میلیون و ۶۵۰ هزار نفر در آمریکا به کووید ۱۹ مبتلا و از این میان ۲۱۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

    دولت فدرال به مقامات ایالتی وعده داده است واکسن کرونا را از اول ماه نوامبر توزیع خواهد کرد. با این حال، غول‌های داروسازی این کشور اعلام کرده اند توانایی توزیع واکسن به بازار را تا سال ۲۰۲۱ میلادی ندارند.

    برچسب ها: فناوری ، مهندسی ، ژنتیک
    نظرشما
    نام:
    ایمیل:
    * نظر: