کد خبر: ۲۶۵۶۷۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020October 07
در این مطلب می‌خواهیم تاثیر استرس بر سلامت جنین و رشد نوزاد بعد از زایمان را بررسی کنیم.

شفاآنلاین>سلامت>وارد شدن استرس به دفعات، احتمال مشکل رفتاری یا سلامت ذهنی را در کودک افزایش می‌دهد.

استرس و شیزوفرنی

به گزارش شفاآنلاین:محققان به تازگی دریافته‌اند استرس شدید مادر در دوران بارداری، ممکن است موجب ابتلای کودک او به شیزوفرنی در آینده شود. شیزوفرنی (schizophrenia) یک نوع بیماری روحی است که در آن برداشت انسان از واقعیت غیرعادی می‌شود. محققان فکر می‌کنند مواد شیمیایی که در پاسخ به استرس از مغز مادر آزاد می‌شود، اثر مستقیم بر مغز جنین (که در حال تکامل است) دارد. این اثر ممکن است در اوایل بارداری که سد محافظ بین مادر و جنین هنوز کامل نشده، بیشتر باشد. علاوه بر این احتمال ابتلا به شیزوفرنی به عوامل دیگری از جمله ژن‌ها هم ربط دارد.

استرس و سوء تغذیه

متأسفانه از هر ۵۰ زن باردار یک نفر به علت استرس بارداری مبتلا به اختلال در خوردن غذا می‌شود و نوزادی کم وزن و نارس به دنیا می‌آورد. نداشتن خواب کافی، نداشتن تغذیه مناسب و اندوهگین بودن از عوامل استرس زا به شمار می‌آیند؛ بنابراین مراقب خواب و تغذیه خود باشید.

استرس و نوزاد دختر

بعضی تحقیقات نشان داده است که استرس بارداری باعث دختر شدن کودک خواهد شد. احتمال دختر شدن نوزاد در مادران باردار پراسترس تا ۵ درصد بیشتر از مادرانی است که آرامش خیال دارند.

استرس و مشکل رفتاری کودک

کودکی که مشکل رفتاری دارد و مضطرب و ترسوست، ممکن است در دوران جنینی در معرض استرس مادر قرار گرفته باشد. فرزندان زنانی که در دوران بارداری استرس داشته‌اند، مستعد مشکلات رفتاری و روانی مانند مشکل بیش‌فعالی و کم توجهی (ADHD) هستند.

استرس و بیماری‌های مادر و جنین

استرس می‌تواند تمامی سیستم‌های بدن مادر مانند سیستم ایمنی، گوارش، قلب، کلیه و حتی خواب و استراحت او را تحت تأثیر قرار دهد. عوارض برخی از استرس‌های شدید، در بزرگ سالی مشاهده می‌شود. به طوری که این جنین‌ها در بزرگ سالی، افرادی نابه هنجار و عصبی خواهند شد و اگر در بزرگ سالی مشکلات هوشی و ذهنی نداشته باشند، مسائل عاطفی و هیجانی (افسردگی اضطراب، پرخاشگری و...) را از خود بروز خواهند داد.

روش‌هایی برای کاهش استرس دوران بارداری

* شرکت در کلاس‌های پیش از زایمان
* ورزش، تمرکز و تمرین آرامش و تمرین تنفس عمیق نه تنها در کاهش استرس بارداری مؤثرند، بلکه به راحتی زایمان هم کمک می‌کنند.
* خواب و تغذیه مناسب
* امیدوار باشید و نگرش مثبت به وقایع داشته باشید.
* برای خودتان و همسرتان وقت بگذارید. برای صرف شام یا ناهار بیرون بروید و با هم قدم بزنید. خرید رفتن به اتفاق همدیگر بسیار جالب و مفرح است.
* درباره نگرانی های‌تان با همسرتان حرف بزنید و به حرف‌های او نیز گوش کنید.
* اگر چیزی واقعاً شما را مضطرب می‌کند، از آن دوری و احساسات‌تان را بیان کنید.

برچسب ها: استرس ، بارداری ، جنین
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: