به گزارش شفاآنلاین: به گفته محققان افراد مبتلا به فشار خون بالا میتوانند با مصرف منظم مویز (سه بار در روز) آن را کنترل کنند، چرا که مصرف روزانه مویز به میزان زیاد فشار خون بالا را پایین آورده و به علت اینکه سرشار از پتاسیم است به پیشگیری از افت پتاسیم در بدن کمک خواهد کرد و دریافت پتاسیم بالا باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی خواهد شد.
۱- دارای ویتامینهای A، B، E، کلیسم، فسفر، پتاسیم است.
۲- حاوی امگا۳ و امگا ۶ است.
۳- جلوگیری از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت
۴- جلوگیری از چسبندگی پلاکتها
۵- درمان بیماریهای قلبی و پایین آوردن فشار خون
۶- مفید برای مبتلایان به دیابت
۷- تقویت معده و موثر برای درمان مشکلات گوارشی
۸- جلوگیری از ابتلا به میگرن
۹- کاهش درد میگرن
۱۰- درمان یبوست و مفید برای کاهش آن
۱۱- کاهش کلسترول خون
طبق نظر طب سنتی به دلیل وجود قند زیاد در این خشکبار افراد مبتلا به مرض قند باید در مصرف آن دقت کنند. کالری دو قاشق غذاخوری مویز برابر با ۳۰ گرم و ۶۰ کیلو انرژی است. آنتوسیانین و پلی فنولیک موجود در مویز قرمز و سیاه موجب ضد سرطان شدن آن شده است.
مبتلایان به دیابت میتوانند زیر نظر پزشک از این خشکبار استفاده کنند.
۱- بر اساس گفته متخصصان استفاده از این خشکبار به مادران شیرده، کودکان در حال رشد و کودکان مدرسهای به عنوان میان وعدهای سالم توصیه و تأکید میشود.
۲- افراد مبتلا به اضافه وزن از مصرف مویز پرهیز کنند، زیرا مصرف زیاد این خشکبار موجب افزایش وزن میشود.
۳- خرید مویز به صورت بسته بندی و بهداشتی مورد تاکید طب سنتی است.
۴- افراد مبتلا به دیابت از خوردن موادی حاوی فلز کروم و قند فروکتوز که در مویز موجود است پرهیز کنند.
مویز تصفیه کننده طبیعی خون نیز به شمار میآید. رفع سموم بدن و مشکلات پوستی از جمله آکنه، لکه، جوش و چروک از دیگر فواید مویز به حساب میآید و وجود آهن در آن موجب افزایش هموگلوبین خون میشود و کم خونی را درمان میکند. مصرف مویز در صبح باعث احساس سیری به مدت طولانی و جلوگیری از مصرف کالری فراوان میشود.
مویز گزینه مناسبی برای درمان تب است و بر اساس توصیه پزشکان استفاده از این خشکبار به حفاظت از چشم کمک میکند. مصرف مویز قبل از انجام ورزش موجب افزایش انرژی میشود و همچنین وجود فیبر فراوان در این خشکبار برای هضم راحت غذا مفید خواهد بود.
استفاده متعادل از این خشکبار موجب کاهش وزن میشود و به رفع بوی بد دهان کمک خواهد کرد. طبق نظر متخصصان طب سنتی مصرف مویز در دوران بارداری موجب افزایش هوشیاری جنین، آرامش اعصاب، و رفع خستگی و بی حالی مادر میشود.
گفتنی است که برای استفاده از این خشکبار در طول بارداری باید با پزشک معالج خود مشورت کنید.