شفاآنلاین>سلامت>در هر خانه ای، مکانی برای داروها اختصاص داده شده و با توجه به اینکه ایرانی ها بیش از مردم سایر کشور داروهای بدون نسخه خریداری می کنند، این مکان ها به تدریج تبدیل به یک ذخیره کوچک دارویی می شود.
به گزارش شفاآنلاین:زمانیکه دیگر نیازی به داروها نباشد، ضروری است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی، داروها را به شکل مناسبی دور بریزیم. داروهایی که حتی از تاریخ مصرف آنها یک روز گذشته باشد، مواد آلوده و سرطان زایی را در هوا متصاعد میکنند.
روشهای صحیح انهدام داروهای تاریخ گذشته و یا مصرف نشده به شرح زیر است:
- داروها را بدون خرد کردن قرصها و کپسولها از بسته بندی اصلی خارج کنید و با مواد ناخوشایندی مانند تفاله چای مخلوط کنید. مخلوط را در کیسه پلاستیکی دربسته قرار دهید و سپس داخل سطل زباله بیندازید. مخلوط حاصل را میتوانید همچنین در قوطی حلبی خالی یا دیگر ظروف مشابه بریزید تا از نشت دارو یا ریختن آن به بیرون از سطل زباله جلوگیری شود.
- شربتها و سوسپانسیونها را در فاضلاب ریخته و بطری آن را در زباله دان بیندازید.
- شربت متادون که برای درمان نگهدارنده اعتیاد به مواد مخدر توسط پزشک تجویز میشود، بسیار خطرناک است. به هیچ عنوان نباید این دارو را در یخچال و در دسترس کودکان و یا در ظروف مخصوص فرآوردههای خوراکی و نوشیدنی مثل بطری نوشابه نگهداری کرد، زیرا ممکن است به اشتباه خورده شود و باعث مرگ افراد شود. برای انهدام این دارو را باید در فاضلاب ریخت و بطری را پس از آبکشی دور انداخت.
- قبل از دور انداختن بطری خالی دارو، دستور مصرف روی آن را برای جلوگیری از مصرف نابجا مخدوش کنید.
- تعداد کمی از داروها هستند که ممکن است ذاتاً خطرناک باشند یا با مصرف تنها یک دوز در فردی که دارو به او تعلق ندارد، کشنده باشند. برای جلوگیری از مصرف این مواد توسط کودکان، حیوانات خانگی یا دیگر افراد، به محض اینکه دیگر مورد نیاز نباشند باید سریعاً از طریق فاضلاب دور ریخته شوند.
- چنانچه شرکت سازنده دارو، روشی را برای معدوم سازی دارو روی بسته بندی آن ذکر کرده باشد، باید بر اساس آن عمل کنید.
- داروهای خود را به دوستانتان ندهید. چرا که پزشک بر اساس سابقه بیماری دارو را برای شما تجویز کرده است و دارویی که برای شما موثر بوده است چه بسا برای دیگری خطرناک باشد.
- اگر راه صحیح دور ریختن دارو را نمیدانید از یک داروساز سوال کنید.
باشگاه خبرنگاران جوان