به گزارش شفاآنلاين: با بیان اینکه بارش باران تنها یک فاکتور برای جمعیت پروانه ها است، افزود: دمای هوا نیز یکی از فاکتورهای جمعیتی این گونه به حساب می آید.
نادری با اشاره به اینکه پروانهها شاخص کاهش اکولوژیک هستند، گفت: پروانهها در هر دورهای نیازهای متفاوتی دارند مانند دوران شفیره گی که در آن نیازمند رطوبت و دمای خاص هستند.
وی با بیان اینکه جمعیت پروانه ها در فصل بهار و تابستان بستگی به بارشها در فصل زمستان دارد، تصریح کرد: اگر امسال شاهد نبود یا کاهش جمعیت پروانهها در شهرها بودیم، شاید به دلیل سرمای زیاد در فصل زمستان بوده که پروانهها را در مرحله لارو کشته است.
نادری گفت: سال گذشته به دلیل اینکه زمستان معتدلی را شاهد بودیم جمعیت پروانه افزایش داشت، به صورتی که لاروها (نوزاد کرمیشکل جانورانی که دگردیسی کامل دارند مانند حشرات و دوزیستان) تغذیه مناسبی در آن فصل داشتند تا به فصل بهار رسیدند و در یک دما و رطوبتی مناسب جمعیت آنها تکثیر یافت.
وی با تأکید بر اینکه پیک افزایش جمعیت حشرات هر ۲۰ تا ۲۵ سال یکبار است، تصریح کرد: لزوما افزایش جمعیت پروانه ها با بارشها همراه نیست، چرا که عوامل محدود کننده نیز وجود دارد.
محقق حشره شناس و پروانه شناس با اشاره به اینکه در ابتدای سال جاری در برخی از مناطق شاهد تجمع پروانهها بودیم، گفت: در استانهای جنوبی همچون سیستان و بلوچستان و حتی در ارتفاعات مناطق کوهستانی جمعیت پروانهها به شدت افزایش یافته بود.
اينستاگرام را در اينستاگرام هم دنبال كنيد
YJC