شفاآنلاین>سلامت> ویروس منحوس و مرگبار کرونا ۶ ماهی است که وارد ایران شده و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ نفر و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر رسیده است.
به گزارش شفاآنلاین:خوشبختانه تاکنون ۳۰۰ هزار و ۸۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۳۸۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز و استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
یکی از چالش ها و پرسش های مردم پس از شیوع کرونا هزینه های دارو و درمان بیماری است، با ورود کووید ۱۹ به ایران سازمان های بیمه گر پای کار آمدند تا هزینه های دارو و درمان این بیماری را تحت پوشش قرار دهند.
درباره هزینه درمان کرونا و پوشش بیمه ای داروهای این بیماری و موضوعات پیرامون کووید ۱۹ با یکی از مدیران استانی بیمه سلامت به گفتوگو پرداخته ایم.
سید محمد حسینی مدیرکل بیمه سلامت استان تهران اظهار کرد:کرونا بلیه قرن بوده و نکته قابل توجه این است که میتوان با مراقبتهای کوچکی آن را کنترل کرد و پیشگیری در درمان این بیماری نقش مهمی دارد.
او ادامه داد: در فروردین ماه مردم پروتکل های بهداشتی را به خوبی رعایت کردند اما متاسفانه با کاهش موارد ابتلا بعد از مدتی عادی سازی صورت گرفت که در نتیجه آن ما با موج جدید کرونا در کشور رو به رو شدیم، در بسیاری از کشورها که فکر میکردیم از نظر فرهنگی پیشرفته هستند، با شیوع کرونا صحنه هایی دیدیم که یک مورد از آنها در ایران رخ نداد اما هنوز جای فرهنگ سازی در پیشگیری از کرونا وجود دارد چرا که ظرفیت تختهای عادی و ویژه ما محدود است و باید ورودی بیمارستانها را کنترل کرد.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران درباره هزینه درمان بیماران کرونایی اظهار کرد: هزینه درمان بیماران کرونایی با توجه به شرایط تفاوت می کند و درمان کرونا برای یک نفر بین ۷۰۰ هزار تا ۸۰ میلیون تومان میتواند هزینه داشته باشد، میانگین هزینه درمان کرونا با توجه به شرایط مختلف بیماران محاسبه نشده است، اما به طور معمول هزینه درمان کرونا در بخشهای عادی بین ۶ تا ۸ میلیون تومان و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیش از ۱۸ میلیون تومان برآورد میشود.
حسینی درباره پوشش بیمه ای درمان کرونا بیان کرد: بیمه شدگان بیمه سلامت وقتی به بیمارستانها مراجعه میکنند و بستری می شوند، ۹۰ درصد هزینه را بیمه پرداخت میکند و در بیمارستانهای دانشگاهی که از اعتبارات وزارت بهداشت استفاده میکنند، در صورتی که فرد توانایی پرداخت ما بقی هزینه را نداشته باشد، ۱۰ درصد هزینه درمان کرونا هم دریافت نمیشود و هزینه درمان بیمار کرونایی رایگان خواهد بود.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران از صدور دفترچه بیمه سلامت برای بیماران کرونایی که تحت پوشش بیمه هیچ بیمه ای نبودند، خبر داد و گفت: در چند ماه گذشته برای بیش از ۱۰۱ هزار نفر دفترچه صادر کردیم و ۹۳ هزار نفر رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند، ما قبل از شیوع کرونا این شرط را گذاشته بودیم که کسی روی تخت بیمارستان بیمه نشود و فردی که به بیمه مراجعه میکرد، پس از ۱۰ روز میتوانست از خدمات بیمه استفاده کند، با شیوع کرونا این شرط را برداشتیم و بیماران کرونایی روی تخت بیمارستان بیمه شدند.
حسینی به برخی هزینه های جانبی درمان بیماری کرونا در بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: هزینه درمان در بیمارستانها بسیار تغییر کرده است، پس از شیوع کرونا یک بیمارستان روزی ۵۰ میلیون تومان برای تامین اکسین بیماران هزینه میکند و هزینههای استفاده از ماسکهای جراحی و لباسهای محافظتی برای کادر درمان به بیمارستانها تحمیل شده است چرا که ماسکها خیس میشوند و باید هر چند ساعت یک بار تعویض شوند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران با بیان اینکه کرونا درمان قطعی ندارد، گفت: داروهایی که برای دنیا درمان کرونا تجویز میشوند و بنا بر تصمیم کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا وارد پروتکل درمانی شده اند، تحت پوشش بیمه قرار دارند حتی داروهای گرانقیمتی که اثربخشی آنها اثبات نشده است و درصدی احتمال اثربخشی آنها وجود دارد، برای بیماران کرونایی تامین میشود و هزینه این داروها را بیمهها و وزارت بهداشت پرداخت میکنند تا بیماران هر چه سریعتر بهبود پیدا کنند.
حسینی بیان کرد: دارویی که برای درمان کرونا به تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برسد، بنابر مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمه قرار میگیرد و همه سازمانهای بیمه گر موظف هستند که پوشش بیمهای این داروها را برقرار کنند، بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی بیمه داروی «کلترا و «اینترفرونها« هم تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران بیان کرد: داروهای جدیدی که برای درمان کرونا مورد استفاده قرار میگیرند، به محض اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده از آنها را در درمان کرونا تایید کند، تحت پوشش بیمه قرار میگیرند، قیمت این داروها اهمیتی ندارد، برای پوشش بیمهای داروهای کرونا مهم مصوبه شورای عالی بیمه است.
حسینی درباره بودجه مورد نیاز برای هزینه های دارو ودرمان کرونا گفت: باید توجه داشت همیشه یکی از مشکلات سازمانهای بیمه گر این بوده است که برخی هزینهها را صرف کرده اند اما بودجه هزینه ها دیده نشده است، البته ما پس از شیوع کرونا اعلام کردیم، هیچ مقاومتی برای پوشش هزینهای درمان و داروهای بیماران نخواهیم داشت هر چند درخواست داریم تا هزینهها در بودجه ما دیده شود و خوشبختانه تاکنون هم از نظر بودجهای دچار مشکل نشده ایم چرا که کشور کرونا را در اولویت قرار داده است.
شفاآنلاین را در اینستاگرام هم دنبال کنید
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران با تاکید بر اینکه نمیتوان از درمان بیماران کرونایی صرف نظر کرد،گفت: همه اینها در شرایطی است که کشور در تحریمهای ظالمانه به سر میرود و علی رغم ادعاهایی که میشود، اجازه ورود بسیاری از داروهای مورد نیاز بیماران و تجهیزات پزشکی به کشور ما داده نمیشود و در این شرایط سخت تحریم و شیوع کرونا، کادر بهداشت و درمان با تمام توان پای کار ایستادهاند و دولت تمام توان خود را گذاشته است تا ما در پرداخت هزینههای دارو و درمان کرونا با مشکل رو به رو نشویم، البته مردم هم باید شرایط را درک کنند تا با رعایت اصول بهداشتی ورودی بیمارستانها کمتر شود.
باشگاه خبرنگاران جوان