شفاآنلاین>سلامت>علیرضا یارقلی پژوهشگر و متخصص طب ایرانی اظهار داشت: اصولاً طب ایرانی هیچ ادعایی نکرده که بتواند معجزه کند و یا اینکه قرار است کار عجیب و غریبی انجام دهد، گفت: طب ایرانی طب کلی نگر است که تمامی ابعاد سلامتی را مد نظر قرار میدهد و ما هیچ ادعایی در این خصوص نداریم و قرار است در کنار طب رایج بتوانیم به سلامتی افراد کمک کنیم.
به گزارش شفاآنلاین:یارقلی در پاسخ به این سوال که طب ایرانی چه کمکی میتواند در پایین آوردن بیماریهای زمینهای انجام دهد، افزود: طب ایرانی اعتقادی دارد و آن این است که اگر در یک ظرف سمی بهترین شیر عالم را بریزیم آن شیر نیز سمی میشود و به همین دلیل نگاهی داریم به پاکسازی ظرف بدنی، ما در ۹۰ درصد موارد شروع درمان پاکسازی را مدنظر قرار میدهیم یعنی اعتقاد داریم اگر کسی دچار بیماری بد انباشت شده و فشار خون و یا دیابت دارد به همین دلیل حتماً باید بدن را تمیز و پاکیزه کنیم و با انواع پاکسازی ها این کار را انجام دهیم.
شفاآنلاین را در اینستاگرام هم دنبال کنید
این پژوهشگر طب ایرانی ادامه داد: انواع رژیمها مانند رژیم آش ترش، رژیم گیاه خواری که در آنها غذاهای سبک به افراد میدهیم و مد نظر ما این است که مواد مورد نیاز به افراد برسد و در عین حال غذای لطیف و سبک نیز خورده شود. طب ایرانی اینجاست که خیلی به ما کمک میکند.
تدابیر شش گانه سلامت و کرونا
وی با اشاره به اینکه در طب ایرانی شش اصل ضروری سلامتی داریم تاکید کرد: مهمترین آن ورزش است. متأسفانه در ایام قرنطینه میزان ورزش پایین آمده که این خود باعث بروز بیماریهای جدید شده است. و دومین مورد خوراکها و نوشاک ها است که باید مد نظر قرار گیرند.
اضطراب میتواند بزرگترین دشمن ما باشد به طوری که در این ایام بی خیالی و پرخیالی و وسواس مواردی است که افراد دچار آن هستند و اینکه همیشه اضطراب و دلهره داشته باشند ضعف سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد
اضطراب بزرگترین دشمن سلامت
یارقلی گفت: اضطراب میتواند بزرگترین دشمن ما باشد به طوری که در این ایام بی خیالی و پرخیالی و وسواس مواردی است که افراد دچار آن هستند و اینکه همیشه اضطراب و دلهره داشته باشند ضعف سیستم ایمنی بدن را بدنبال دارد و مورد آخر احتباس و استفراغ است به طوری که یک سری از مواد باید از بدن ما خارج شود تا بدن ما سالم باشد و یک سری از مواد را نیز باید نگه داریم تا بدن سالم بماند و آخرین مورد نیز آب و هواست که این مورد خیلی دست ما نیست.
این پژوهشگر طب ایرانی با تاکید بر اینکه در طب ایرانی قصد داریم سبک زندگی افراد را اصلاح کنیم افزود: طب ایرانی همه جا مظلوم واقع شده است خیلی از مواقع با ورزش ساده خیلی از مشکلاتمان حل میشود و توقع داریم با دمنوش و برخی غذاها حالمان خوب شود که این درست نیست.
تقویت سیستم ایمنی بدن با ساده ترین خوراکیها
وی در پاسخ به اینکه چه خوارکی هایی ایمنی بدن را در مقابله با کرونا بالا میبرد گفت: در ابتدای شیوع کرونا تغذیههایی مطرح شد که باعث سواستفاده هایی شد. در آغاز فصل شیوع کرونا مرکبات زیاد بود و ما توصیه میکردیم که مردم استفاده کنند. به عنوان مثال از پوست پرتغال به عنوان بخور در فضا و یا دمنوش استفاده کنند و یا اینکه ما مواردی داریم که در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر باشد مانند شیرین بیان، گزنه و یا حتی سیر که میتواند کمک کند. معمولاً توصیه مان این است که سیب پخته استفاده کنند و یا اینکه رب شیرین بیان استفاده کنیم. البته مردم باید حواسشان باشد که شیرین بیان میتواند باعث افزایش فشار خون شود.
یارقلی گفت: همچنین عناب نیز میتوانند کمک کننده و مؤثر باشد. ما اعتقادمان این است که آرامش، عدم اضطراب، خواب کافی و خوب باعث تقویت سیستم ایمنی میشود که مغفول مانده و هزینهای نیز ندارد. در روزهای اول شیوع کرونا که قیمت زنجیل بالا رفته بود عنوان کردیم که به جای اینکه دنبال زنجبیل بگردیم آرامش خود را حفظ کرده و دچار اضطراب و استرش نشویم و سر شب بخوابیم. اینها مواد ارزانی هستند که کسی هم نمیتواند آن را احتکار کند. اما متأسفانه اینجا اشتباه ما است که اصل را فراموش کرده و به دنبال فرعیات هستیم و این نکته را باید به یاد داشته باشیم که اگر اضطراب داشته باشیم و شیرین بیان بخوریم در افزایش سیستم ایمنی ما خیلی تأثیر نخواهد گذاشت.
ورزش و خواب صحیح موثر در پیشگیری از کرونا
وی ادامه داد: مهمترین مواردی که بعد از تجربه چند ماهه کرونا برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قوی شدن افراد میتوانم توصیه کنم این است که روزانه ۱۵ نوبت ۱ دقیقهای ورزش کنند و در هر شغلی میتوانیم این کار را انجام دهیم و همچنین خواب کافی نیز داشته باشیم که این موارد حتی برای کارمندان نیز قابل اجرا است.
این متخصص طب سنتی اظهار داشت: ما میتوانیم ورزشهای هر ساعت یک دقیقهای را در محیطهای کار تبدیل به یک فرهنگ کنیم و این موضوع دیگر کار خنده داری نخواهد بود. مشکل بسیاری از افراد این است که تازه ساعت ۱۰ شب فکر میکنند که باید به کارهای جانبی مانند چک کردن فضاهای مجازی بپردازند و به یکباره چند ساعت مشغول این کار هستند و دیگر در ساعت ۲ شب بخش اصلی خواب را از دست دادهاند.
در هر شرایطی بهترین ساعت خواب بین ساعت ۱۱ تا ۱۲ شب تا ۴-۵ صبح است که طی این زمان افزایش سیستم ایمنی و قوای بدن را به دنبال دارد
به گفته وی، در مجموع استراحت، اضطراب نداشتن و واقع بین بودن مواردی است که کمتر تاکنون اشاره شده که خیلی هم مهم هستند. نباید خیلی بترسیم و نه خیلی بیخیال باشیم.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه شیوع جدید کرونا از بی خیالی ما است گفت: من نمی گویم که همه بی خیال بودهایم. خیلیها واقع اضطرار دارند و شرایط اقتصاد شأن خوب نیست و برخی از افراد اگر در محل کارشان حاضر نشوند شغل خود را از دست میدهند و شرایط واقعاً سخت است اما همه این افراد نیز میتوانند با ماسک کار خود را انجام دهند.
بخورها کمک کار تدابیر کرونایی
یارقلی در خصوص بخورها افزود: بهترین بخور در طب ایرانی دود کردنها است البته زیاده روی نیز در این خصوص معنی ندارد. هر دارویی در طب ایرانی اگر زیاده روی شود ضرر میرساند. یعنی اگر در بخورهایی که برای تمیز شدن فضا استفاده میکنیم زیاده روی شود باعث سرفه و تحریک سیستم تنفسی میشود و نباید در مجموع در آن زیاده روی شود.
این پژوهشگر طب ایرانی توصیه کرد: یکسری بخور نیز وجود دارد مانند بخور جوش شیرین. در خیلی از موارد تأثیرات خوبی از آن دیده شده و در برخی موارد نیز تأثیر دیده نشده است و اینها همان مواردی است که باید پژوهش بر رویشان انجام شود.
برخی موارد نیز وجود دارد که دنیا در آن مانده و طب رایج نیز پاسخی برای آن ندارد مانند استفاده از داروها که یک روز تأثیر آن را میگویند و یک روز دیگر عنوان میشود که تأثیری ندارد.
وی درخصوص بیماری کرونا گفت: این بیماری، بیماری ویروسی است و هر روز تغییر میکند. مدلهای مختلفی از آن مشاهده میشود. به همین دلیل ممکن است دارویی که امروز میگویند بر روی آن تأثیر دارد در آینده بی تأثیر باشد. در طب ایرانی نیز همین گونه است. وقتی طب رایج در یک بیماری میماند کسی اعتراض نمیکند اما وقتی طب ایرانی به چند جواب مختلف می رسیم همه طب ایرانی را محکوم میکنند.
یارقلی افزود: بنابراین من فکر میکنم بخورها خیلی مؤثر هستند اما در دوز کم که مهمترین آن دود کردن اسپند است که نباید در آن زیاده روی کرد چرا که باعث خشکی مخاط میشود ودر اینصورت میتواند درگیریهای جدیدی ایجاد کند.
بدن را درگیر هضم غدا نکنیم
این متخصص طب سنتی همچنین در خصوص پرهیزهای غذایی نیز گفت: اولین پرهیز این است که در مواجهه هر بیماری که میتواند حاد باشد تا جایی که به قوای بدن ما لطمه نخورد غذای سبک و لطیف میل شود. اولین اقدام ما این است که بدن را درگیر هضم غذا نکنیم به همین دلیل باید غذای سبک میل کنیم و این تا جایی است که بدنمان ضعیف نشود و قوای کلی مان از بین نرود و از خوردن غذاهای غلیط، بودار و تحریک کننده پرهیز کنیم. غذاهایی که هضم سختی دارند و یا سرخ کردنی را نیز توصیه نمیکنیم.
اولین اقدام ما این است که بدن را درگیر هضم غذا نکنیم به همین دلیل باید غذای سبک میل کنیم و این تا جایی است که بدنمان ضعیف نشود و قوای کلی مان از بین نرود و از خوردن غذاهای غلیط، بودار و تحریک کننده پرهیز کنیم
بوییدنیهایی برای آرامش بخشی
به گفته وی، در این فصل یکی از بهترین کارهایی که میتواند ایمنی سیستم بدن را تقویت و حالمان را خوب کند اسپری گلاب است که توصیه میکنم از آن استفاده شود و همچنین بابونه نیز توصیه میشود که بابونه را میتوان به صورت دمنوش استفاده کرد.
بابونه را دم کرده و به آن گلاب اضافه کنند و آن را صاف و یا کمی آبلیموی ترش را نیز به آن اضافه و آن را در فضا اسپری کنند چون هم خنک میشوند و هم حال خوبی به افراد دست میدهد و از لحاظ روحی و جسمی نیز خوب است که از اسپری نیز میتوان در ماشین استفاده کرد.
همچنین بوی خیار نیز مفید است که استرس را کم میکند و حال خوبی به آدم دست میدهد. یکی از مواردی که امروز شاهد آن هستیم این است که همه ما عصبی هستیم و مشکل اقتصادی، تعطیلی برخی از مشاغل، قرنطینه شدن و آمار فوتیها باعث شده عصبی باشیم. به همین دلیل دمنوش بادرنج بویه، بابونه، به لیمو و برخی بوها کمک کنند. بو کردن سیب، گلاب و خیار نیز مفید است.
مهر