به گزارش شفا آنلاین،غلامرضا کردافشاری در مورد ویژگی و خواص روزهداری گفت: روزه گرفتناز دیدگاه طب سنتی غلبه مزاج گرم و خشک است و طوری بدن را از مواد زائد پاک می کندکه از طریق مسهل، انفیه، حجامت، فصد، زالودرمانی، حقنه، آبزن، قیآورها و غیره پاکسازی کامل نمیشود.
وی ادامه داد: پس از گذشت یک ماه از زمان روزهداری، روزهدار با بدنی جوان و تازه مانند کسی که تازه خلق شده زندگی جدیدی را شروع میکند.
این متخصص طب سنتی افزود: بدن روزه دار به دلیل این پاکسازی گرم است چونبلغمهای غلیظ که در روزنههای بدن چسبیده و جا خوش کردهاند، میسوزند و حرارت ایجاد میکنند.همچنین روزه نه تنها بلغمهای غلیظ، بلکه ماده رسوبی هر خلطی را که رسوب کرده و روزنهها را بسته میسوزاند.
کردافشاری با تأکید بر اینکه پزشکان نباید ضعف و سستی روزهدار را به معنی سرد شدن مزاج فرد در نظر بگیرند گفت: در ماه رمضان اندامهای دفعی بدن مواجه با کمکاری میشوند. ادرار، مدفوع، تعرق کاهش مییابد و بهترین نیروی دفع کننده همان نیروی دفعی است که با حرارت و ازطریق مزاجها دفع میشود ونقش مهمی را در پاکسازی بدن از اخلاط بر عهده میگیرد.
روزهداری عامل پیشگیری از تمام بیماریها
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بنابراین روزهداری عاملی مهم در پیشگیری از تمام بیماریها از جمله سرطان، سکته، نسیان، رعشه (پارکینسون)، ام.اس و انواع بیماریهای صعبالعلاج به حساب میآید و تا سال بعد بدن انسان را از تمام بیماریها بیمه میکند.
کردافشاری افزود: عامل اصلی بروز بیماریهای خطرناکبه دلیل غلیظ شدنشدید خون و رسوبگذاری مواد فاسد در عروقگوناگون بدن است که روزهداری با استفاده از مزاج گرم و خشک به بهترین شکل ممکن تمام آلودگیها را در بدن میسوزاند.
وی ادامه داد: مزاج گرم و خشک، مزاج ویژه ماه رمضان است که بهتر استآن را بهتر بشناسیمتا بتوانیم در این ماه از آن بهره لازم را بگیریم.ماه رمضان برای اکثر افرادی که دارای مزاج رطوبی چه سرد و چه گرم هستند فوائد زیادی خواهد داشت؛ اما برای صاحبان مزاج گرم و خشک و سرد و خشک در حد اعتدال مفید است اما اگر از اعتدال خارج شود زیانهایی را به بار میآورد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: به همین دلیل است که در روایات اسلامی آمده که در این ماه چگونهرفتار شود کهنه تنها زیانی متوجه روزهداران نشود بلکه بهترین استفاده را نیز از آن ببرند.
کردافشاری گفت:مزاج گرم و خشک باعث از بین رفتن بسیاری از مواد غذایی قندی می شود در نتیجه ضعف بر روزهدار غلبه میکند پس مصرف مواد گرم و شیرینی در این ماه لازم است، اما این به معنای غلبه سردی نیست.
وی گفت: بنابراین افرادی با مزاج خشک،آنهایی کهلاغر اندام هستند یا بیماری های پوستی دارند کهدچار اگزما یا کهیر و بیماریهای التهابی می شوند بیشتر باید مراقب رفتار تغذیهای خود در این ماه باشند.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بیماریهای خود ایمنی که به تعبیر مااز گروه مزاجهای گرم و خشک یا سرد و خشک هستند نیز در صورت عدم اعتدال مزاجی با مزاج ماه رمضان درگیری و مشکل پیدا خواهند کرد که بهتر استتوصیههای غذایی لازم را در نظر بگیرند.