کد خبر: ۲۵۶۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020May 04
خطر براي مردم در آمريکا بسيار پايين است. ترامپ با وجود هشدار فوري آژانس کنترل و پيشگيري آمريکا مبني بر لزوم آماده سازي تمام ارکان دولت، اين هشدار را ناديده گرفت
شفاآنلاین>سلامت>با شيوع ويروس کرونا در آمريکا، رئيس‌جمهوري اين کشور روندي از بي‌تفاوتي تا ارائه راه‌حل را در پيش گرفته تا دست‌کم طي ماه‌هاي آتي گليم خود را از آب انتخابات رياست‌جمهوري بيرون بکشد.

به گزارش شفاآنلاین، در گزارشي به رفتار نامتعارف دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا در قبال بحران کرونا پرداخت و نوشت: ترامپ مي خواهد لحن سخنان خود را مطابق تحولات بحران کرونا تنظيم کند. اين اواخر او همواره توصيه هاي شبه پزشکي ارائه کرده و در حالي که بيماري همه گير کوويد-۱۹ به سرعت در حال گسترش است، به اين موفقيت خود افتخار مي کند.

در اين بحران، اکثريت قريب به اتفاق آمريکايي ها از رئيس جمهوري خود انتظار مديريت دارند و توصيه هاي او را دستورالعملي جدي براي اقدام مي دانند، به همين دليل اظهارات ترامپ در صورت بروز بحران از اهميت ويژه اي برخوردار است، حتي براي افرادي که رئيس دولت را انتخاب نکرده اند و سياست هاي او را رد مي کنند.

اما رئيس جمهوري آمريکا رفتاري متناقض داشته است؛ وي در هفته هاي نخست خطرات ناشي از ويروس کرونا را برخلاف توصيه متخصصان انکار کرد. سپس هنگامي که ديگر نتوانست همه گيري را ناديده بگيرد، با توصيه هاي شبه پزشکي راهکارهايي را پيشنهاد داده که به طور بالقوه براي مردم خطرناک بوده اند.

نترسيد، ما کرونا را تحت کنترل داريم

ترامپ پس از مواجه شدن با انتقادها در يک کنفرانس مطبوعاتي گفت حتي پس از تأييد اولين موارد ابتلا به کوويد-۱۹ در آمريکا، نمي خواسته موضوع را جدي بگيرد و با اين ادعا که تعداد بيماران در عرض چند روز 'صفر' خواهد شد گفت: خطر براي مردم در آمريکا بسيار پايين است. ترامپ با وجود هشدار فوري آژانس کنترل و پيشگيري آمريکا مبني بر لزوم آماده سازي تمام ارکان دولت، اين هشدار را ناديده گرفت.

هم اکنون بيش از ۱.۱ ميليون بيماري شناخته شده در ايالات متحده با حدود ۳۳۰ ميليون نفر جمعيت وجود دارد. اين تقريباً معادل يک سوم بيماري در سراسر جهان است، بيش از ۶۵ هزار نفر بر اثر يک بيماري جان خود را از دست داده اند - تعدادي که ترامپ اواسط آوريل(فروردين)  به عنوان سقف تعيين کرده بود و اکنون صحبت از ۱۰۰ هزار جان باخته است. با اين شرايط او مي بالد که دولتش از بدتر شدن امور جلوگيري کرده است.

اين فقط يک سرماخوردگي است

با وجود چنين شرايط بحراني، ترامپ همچنان در نطقهايش به مردم مي گويد: «آمريکايي هاي عزيز نترسيد، به زندگي عادي خود برويد تا اقتصاد همچنان شکوفا شود». 

وي با اين ادعا که 'اين چيزي شبيه به آنفولانزاي عادي است' پيش بيني کرد که به زودي واکسيناسيون نيز انجام خواهد شد. سپس با مقايسه اين بيماري ادعا کرد که آنفولانزا نيز هر ساله هزاران نفر را مي کشد، اما براي اکثر آمريکايي ها بي خطر است.

در اين ميان هشدارهاي کارشناسان مبني بر اين که پاتوژن جديد کوويد-۱۹(Sars-CoV-۲) بسيار خطرناک تر از آنفولانزاي طبيعي است و هيچ واکسني قبل از سال آينده وجود نخواهد داشت، بي تاثير بود. هرچند تعداد زياد قربانيان به خودي خود گوياي عمق فاجعه است.

يک مطالعه در نيويورک نشان مي دهد ويروس کرونا در اين مدت ۲۱ برابر ميزاني که از فوريه تا اواسط آوريل گذشته از آنفولانزا فوت کرده اند، کشته داشته است. بعدها هنگامي که از کاميون هاي فريزر براي ذخيره سازي اجساد زياد استفاده مي شد و گورهاي دسته جمعي خاکبرداري مي شدند، ترامپ ديگر از آنفولانزا سخن نگفت بلکه از 'طاعون وحشتناک' صحبت کرد.

مشکل در هوا حل خواهد شد

ترامپ در ابتداي بحران گفت، ويروس به سادگي 'مانند يک معجزه' از بين مي رود. به محض گرمتر و مرطوب تر شدن هوا، عوامل بيماريزا مانند آنفولانزاي فصلي به راحتي در هواي رقيق از بين مي رود، ولي اين ويروس تاکنون باقي مانده است. 

به گفته کارشناسان، هنوز هيچ مدرکي مبني بر رفتار مشابه ويروس کرونا با آنفولانزا وجود ندارد. علاوه بر اين، ويروس پيش تر در جاهايي با آب و هواي گرم و مرطوب مانند برزيل يا سنگاپور گسترش يافته است.

داروي مالاريا؛ هديه اي از جانب خدا

در ماه مارس(اسفند)، ترامپ تقريباً هر روز اقدام به تجويز داروي مالاريا براي معالجه بيماران کرونايي مي کرد. او با شور و هيجان گفت که «هيدروکسي کلروکين» هديه اي از جانب خدا است. وي ناديده گرفت که توصيه ها مبني بر اثربخشي دارو در مطالعات اثبات نشده است و استفاده از دارويي که قبلاً با هدف ديگري تأييد شده است، هميشه خطر را به همراه دارد.

با اين حال ترامپ با بي اهميت جلوه دادن اين مسئله گفت 'چه چيزي براي از دست دادن داريد؟ ' به اعتقاد او اين دارو در ترکيب با آزيترومايسين آنتي بيوتيک، 'مي تواند يکي از بزرگترين پيشرفت هاي تاريخ پزشکي باشد'. استدلال او هم اين است که ' اگر تاثير دارو آنطور که برنامه ريزي شده پيش نرود، کسي را نمي کشد. '

ترامپ مي خواهد در ماه نوامبر(۱۳ آبان)  مجدداً انتخاب شود، اما به نظر مي رسد اين کار براي او دست کم در شرايط کنوني دشوارتر از پيش شده است. 

پيش از بروز بحران وي وعده مي داد که به رأي دهندگان خود شکوفايي، شغل و رونق اقتصادي هديه مي دهد، اما اکنون ديگر از اين وعده ها خبري نيست و چشم انداز روشني نيز براي اقتصاد به گل نشسته آمريکا تصور نمي شود. بهاي نفت آمريکا به شدت سقوط کرده، اقتصاد در آستانه رکودي تاريخي است و دستاوردهايي که ترامپ تاکنون به آنها مي باليد به باد رفته است.د پ آ
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: