کد خبر: ۲۵۶۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020April 30
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور معتقد است، مدیریت جامعه پساکرونا مستلزم آموزش‌های خودمراقبتی و خودمدیریتی در دوران شیوع ویروس کرونا است.

شفاآنلاین>اجتماعی>محمد حاتمی  در خصوص دلائل بروز اختلافات خانوادگی در دوران خانه نشینی کرونایی اظهار داشت: با تغییر سبک زندگی و کاهش درآمدهای اقتصادی به دلیل بروز برخی محدودیت‌ها همچون قرنطینه خانگی بی‌شک بعضی از خانواده‌ها به ویژه کودکان و نوجوانان دچار اضطراب و تنش می‌شوند.

به گزارش شفاآنلاین:حاتمی افزود: تداوم این تنش، اضطراب و بی‌قراری گاه منجر به بروز ناسازگاری و اختلاف می‌شود و کودکان و نوجوانان به جهت آستانه تحمل کمتر (نسبت به بزرگسالان) صدمات بیشتری را متحمل می‌شوند.

حاتمی ادامه داد: خانواده‌ها باید وضعیت کنونی را درک کنند، تقسیم کار را بپذیرند و در هر یک از فعالیت‌ها با یکدیگر مشارکت داشته باشند.

این مشاور و روانشناس تاکید کرد: امروزه باید با توجه به شرایط بحران برای زندگی برنامه‌ریزی کنیم و صرفا در انتظار بازگشت به دوران پیش از شیوع ویروس کرونا نباشیم و در حقیقت سبک زندکی کرونایی را لذت‌بخش سازیم.

حاتمی ادامه داد: سیاستگذاران، برنامه‌ریزان و ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز باید اقشار محروم و کم‌درآمد را حمایت کنند؛ زندگی برخی  اقشار جامعه همچون کارگران روزمزد به کار روزانه وابسته است و این اقشار باید حمایت شوند.

وی افزود: روانشناسان، مشاوران و رسانه‌ها نیز باید از طریق آموزش و مشاوره به آگاهی‌بخشی خانواده‌ها در رابطه با چگونگی زندگی در شرایط بحران بپردازند و اثرات سوء و مخرب روحی و روانی واقعه را کاهش دهند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: باید با سبک زندگی جدید سازگار شد؛ این تهدید (سبک نوین زندگی) را به فرصت تبدیل کرد و از این فرصت برای دستیابی به موفقیت‌های بیشتر بهره برد.

به گفته وی، اکنون مشاوران و رسانه‌ها باید سطح کیفی قرنطینه خانگی را نیز به ویژه برای سالخوردگان، بیماران زمینه‌ای و کودکان و نوجوانان ارتقا بخشند.

حاتمی با تاکید بر اهمیت مدیریت در دوران پساکرونا اظهار داشت: امروز جامعه در مرحله مدیریت کرونا قرار گرفته است؛ با مهار، کنترل و خروج از شرایط امروز، کشور در مرحله پساکرونا قرار می‌گیرد و این مرحله نیز مستلزم یک سبک زندگی متفاوت است.

وی افزود: بنابراین اکنون باید به منظور حفظ و صیانت از سلامت روان جامعه و کاهش اختلافات و ناسازگاری‌ها در دوران پساکرونا به اقشار متعدد جامعه برحسب سن، جنس، شغل و منطقه جغرافیایی آموزش‌های خودمراقبتی و خودمدیریتی داده شود؛ آموزش این مبحاث به همراه مباحث بهداشتی و درمانی و همچنین تکنولوژی و فناوری روز از بروز بسیاری از آسیب‌ها جلوگیری می‌کند.

ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: