جهت ضدعفونی کردن وسایل و سطوح مختلف، الکل «اتانول» یا «الکل اتیلیک» 70 درصد کاربرد دارد و الکل «متانول» که الکل صنعتی است، نه تنها کاربردی در این زمینه نداشته، بلکه استفاده از آن نیز با خطراتی همراه است
شفاآنلاین>سلامت>کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه برخی نکات مهم در بحث استفاده از الکل جهت ضدعفونی وسایل و سطوح مختلف را تشریح کرد.
به گزارش شفاآنلاین، یحیی ذائبی با اشاره به اهمیت الکل جهت ضدعفونی کردن، گفت: این ماده جزو مواد اصلی در بحث ضدعفونی دست و گندزدایی برخی ابزار و سطوح در برابر ویروس کرونا محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: جهت ضدعفونی کردن وسایل و سطوح مختلف، الکل «اتانول» یا «الکل اتیلیک» 70 درصد کاربرد دارد و الکل «متانول» که الکل صنعتی است، نه تنها کاربردی در این زمینه نداشته، بلکه استفاده از آن نیز با خطراتی همراه است.
ذائبی با تاکید بر لزوم نگهداری الکل در محیط خنک، گفت: قرارگیری این ماده در جلوی نور آفتاب میتواند با خطر آتش سوزی همراه شود.
وی نسبت به قراردادن الکل در خودرو نیز هشدار داد و افزود: افراد به هیچ عنوان نباید الکل را بویژه در روزهایی که هوا رو به گرم شدن است داخل خودرو نگه دارند، چرا که این امر با خطرات بسیاری همراه است.
این کارشناس بهداشت محیط در خصوص طریقه استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن سطوح و وسایل نیز گفت: زمانی که الکل را روی سطح می ریزید باید سطح بطور کامل مرطوب شود تا بتواند اثرگذاری لازم را داشته باشد.
ذائبی خاطرنشان کرد: استفاده از الکل برای گندزدایی سطوح با توجه به خطر آتش سوزی، باید با رعایت احتیاط و شرایط تهویه مناسب همراه باشد و بطور کلی استفاده از این ماده در محیط های خانگی و اداری برای سطوح و وسایل کمترآلوده مانند خودکار، صفحه کلید، ماوس، کلید و در محیط های پزشکی برای ابزاری مانند فشارسنج یا موارد مشابه توصیه میشود.
این کارشناس بهداشت محیط هشدار دارد: استفاده از الکل برای برخی سطوح و وسایلی که قابلیت اشتعال دارند میتواند حادثه آفرین شده و نباید استفاده شود.
ذائبی نسبت به استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن گوشیهای تلفن همراه در حالت روشن نیز هشدار داد و افزود: توصیه میشود هنگام ضدعفونی کردن این وسایل، گوشی تلفن همراه خاموش شده و سپس ضدعفونی شود، چرا که خطر انفجار گوشی وجود دارد.
وی افزود: برای ضدعفونی کردن بهتر گوشی همراه، توصیه بر این است کاور و پوشش گوشی خارج شده و داخل کاور آن نیز بطور کامل گندزدایی شود.
این کارشناس بهداشت محیط تصریح کرد: برای ضدعفونی کردن دستها با الکل نیز باید حدود سه میلی لیتر یا سه سی سی از الکل را کف دست ریخته و سپس به حالتی که دست ها را با آب و صابون می شویید، دست ها را با الکل به مدت 20 تا 30 ثانیه به طور کامل ضدعفونی کنید.
ذائبی تصریح کرد: حجم الکل مورد استفاده بهتر است بگونه ای استفاده شود که تاپایان ۲۰ یا 30 ثانیه ای که برای ضدعفونی دستها زمان نیاز است، خشک نشود تا مراحل ضدعفونی دست به درستی صورت گرفته باشد. برای خشک شدن دست ها پس از ضدعفونی با الکل هم نباید از دستمال یا وسیله دیگری استفاده شود. ایسنا