کد خبر: ۲۵۴۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - 2020April 01
پرهیز ازتصمیمات سلیقه ای و شتاب زده، اولویت دانستن اصول پیشگیری بر درمان، بهره برداری از پتانسیل انجمن های تخصصی اساس مدیریت شرایط فعلی است.

شفاآنلاین>سلامت>حمید خیری، رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران اظهار داشت: آنچه که حائز اهمیت است و می تواند تصمیمات را در یک راستا قرار داده و مانع از هدر رفتن توان و انرژی گروه های مختلف شود، نوع استراتژی وزارت بهداشت در مواجهه با این بیماری است. 

به گزارش شفاآنلاین:خیری تاکید کرد: پرهیز ازتصمیمات سلیقه ای و شتاب زده، اولویت دانستن اصول پیشگیری بر درمان، بهره برداری از پتانسیل انجمن های تخصصی اساس مدیریت شرایط فعلی است.

به گفته خیری، ما باید ببینیم که چطور می توانسیتم جزو کشورهایی باشیم که کمترین آسیب را متحمل شدند و مبتنی برآن، مسیر پیش رو را ادامه دهیم. بهر حال این ویروس بعد از اینکه به اوج رسید، ضعیف می شود ولی باید دید برای طی کردن این مسیر، ما چه هزینه ای پرداخت خواهیم کرد و چگونه می توانیم کاری کنیم که کمترین هزینه به کشور تحمیل شود.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران افزود: این نکته حائز اهمیت است که برنامه ریزی کوتاه مدت، شاید برای گذر از بحران مفید و موثر باشد ولی قطعا کشوربرای مقابله با کرونا، نیاز به یک استراتژی میان مدت داریم و این استراتژی را باید با انجمن های تخصص در میان بگذارد.

خیری ادامه داد: وزارت بهداشت باید مشخص کند که دقیقا استراتژی کشور برای ایمنی افراد کدام است؟ با کدام بخش جهانی هماهنگ هستیم؟ تاخیر در اجرای قرنطینه، عمدی و بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده بوده است یا اینکه ناشی از سهل انگاری بوده و اینکه برای ادامه راه، آیا راهکارهای علمی و مطابق با پروتکل های جهانی را در پیش گرفته ایم یا اینکه سلیقه ای جلو خواهیم رفت؟

وی تاکید کرد: نظام بهداشت و درمان، هر رویکردی را انتخاب کنیم، نتایج خاص خودش را بدنبال خواهد داشت و این موضوع نشان از اهمیت انتخاب نوع استراژی دارد.

خیری افزود: در خصوص دارو، به طور مثال وقتی مردم به سمت تامی فلو رفتند و بازار با افزایش قیمت و کمبود دارو مواجه شد، در چنین شرایطی چه کسی باید بحران تامین آن را مهار کند؟ این یک سوالی است که باید به صورت ریشه ای به آن توجه شود.

وی ادامه داد: در خصوص ماسک، الکل و سایر مواد شوینده که برای پیشگیری از کرونا ضروری بودند شاهد بودیم که با افزایش تقاضا، کشور به دلیل عدم وجود شبکه توزیع نظام مند و شفاف، دچار گرفتاری شد. بنابراین آیا در این روزها فکری به حال شبکه توزیع شده است یا اینکه هنوز برنامه ای برای ساختارمند شدن آن، در نظر گرفته نشده است؟

این عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران افزود: جایگاه داروسازان و داروخانه ها به عنوان پایگاه های با تجربه و با دانش که در سراسر کشور قابلیت و توانایی ارائه خدمات و کالا را دارند، در این میان کدام است؟

وی تاکید کرد: البته باید توجه داشت که مسؤولان باید اجازه دهند تا استراتژی بیان شود، نقد شود و از حالت تئوری تبدیل به اجرا شود. به طوری که همه دستگاه ها نیز با وزارت بهداشت باید همسو و همراه باشند.

خیری اضافه کرد: نکته پایانی آن است که باید اذعان کنیم که گام برداشتن در مسیر کنترل و مهار کرونا، بدون داشتن استراتژی، بمانند راه رفتن با چشمانی بسته در میان جاده های پرپیچ و خم است.فارس


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: