کد خبر: ۲۵۳۳۴۷
تاریخ انتشار: ۰۲:۲۰ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - 2020March 16
جراحی بای‌پس معده موجب افزایش ریسک بلندمدت شکستگی استخوان در مقایسه با عدم جراحی کاهش وزن یا سایر شیوه‌های جراحی کاهش وزن می‌شود
شفاآنلاین>سلامت>به گفته محققان، افرادی که تحت جراحی کاهش وزن قرار می گیرند با ریسک بالا شکستگی استخوان مواجه هستند.

به گزارش شفاآنلاین ، مطالعه جدید شامل ۲۰۰۷ بیمار سوئدی مبتلا به چاقی بود که تحت درمان از طریق یکی از شیوه‌های جراحی کاهش وزن قرار گرفته بودند و با ۲۰۴۰ بیماری که تحت جراحی قرار نگرفته بودند مقایسه شدند.

«سوفی آهلین»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در این باره می‌گوید: «نتایج ما نشان می‌دهد جراحی بای‌پس معده موجب افزایش ریسک بلندمدت شکستگی استخوان در مقایسه با عدم جراحی کاهش وزن یا سایر شیوه‌های جراحی کاهش وزن می‌شود.»

طبق گزارش محققان، در طول میانگین ۱۵ تا ۱۸ سال پیگیری وضعیت گروه‌های درمانی، بالاترین نرخ وقوع شکستگی استخوان در گروه جراحی بای‌پس معده مشاهده شد. این نرخ در این گروه ۲۲.۹ درصد بود، در حالیکه در گروه‌های درمانی با شیوه گاستروپلاستی با نوار عمودی، گروه درمانی به شیوه حلقه گذاری معده و گروه کنترل، به ترتیب ریسک شکستگی استخوان ۱۰.۴، ۱۰.۷ و ۹.۳ درصد بود.

محققان دریافتند ریسک شکستگی استخوان در گروه جراحی بای‌پس معده ۲.۵۸ بار در مقایسه با گروه کنترل، ۱.۹۹ بار در مقایسه با گروه گاستروپلاستی با نوار عمودی، و ۲.۱۵ بار در مقایسه با حلقه گذاری معده بالاتر بود.مهر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: