۱۰۷۶ مورد جدید ابتلا به کرونا
به گزارش شفاآنلاین ،کیانوش جهانپور درباره جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا ویروس در سطح کشور گفت: از روز گذشته تاکنون ۱۰۷۶ نفر بر تعداد افراد مبتلا به کرونا ویروس اضافه شده است و در مجموع تعداد مبتلایان به کرونا ویروس به ۵۸۲۳ نفر رسیده است.
او ادامه داد: تعداد بهبودیافتگان به شدت در حال افزایش است و امروز در برخی از استان ها تا ۴۰ درصد از بهبودی قطعی گزارش داشته ایم. تا این لحظه ۱۶۶۹ نفر بهبود یافته و از مراکز ترخیص شدند.
وی گفت: اگر این آمار ارائه میشود و منجر به افزایش هوشیاری در بخشی از جامعه نشود، این اعداد صرفا کاربرد مدیریتی برای متخصصان در وزارت بهداشت خواهد داشت، در حالی که اعلام این اعداد برای این است که توجه جدی تر شود و مردم به بهداشت عمومی دقت کنند و به پیشگیری از ابتلا به این ویروس کمک کنند.
جهانپور گفت: در استان مازندران امروز مجموع آمار مبتلایان قطعی به ۶۰۶ نفر رسیده است. این استان به عنوان مقصد مسافرتی برخی انتخاب شد و به نظر می رسد، هنوز بخشی از جامعه آن را جدی نگرفته است.واکسن کرونا تنها خود مراقبتی است.
اعمال محدودیت از طریق ابزارهای قانونی در دستور کار دولت است
وی با اشاره به اینکه معتقد هستیم با اغنا و اطلاعرسانی مردم و مشارکت جمعی آنها در مسیر مهار و کنترل بیماری موفقیت پیدا خواهیم کرد، گفت: با توجه به اینکه اقلیتی به هر دلیل با جدی نگرفتن موضوع به سلامت خود و دیگران ممکن است لطمه بزنند، موضوع اعمال محدودیتها از طریق ابزارهای قانونی در دستور کار دولت قرار گرفته است و مصوبات ما برای کل استانها و همچنین استانهای خاص طی ساعات آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: اکنون مبتلایان قطعی به کرونا، ۵ هزار و ۸۲۳ هستند. همچنین بیش از ۱۶ هزار نفر نیز در بیمارستان های معین سراسر کشور بستری هستند. برخی از این آمار نیز به عنوان موارد مشکوک تلقی شده اند.
او در ادامه بیان کرد: خوشبختانه آمار ترخیص شدگان نیز رو به افزایش است. زحمات همکاران ما در بیمارستان ها ستودنی است تلاشهای همکاران ما و ثمره آن به جایی رسیده که در برخی از استانها تا ۴۰ درصد بهبودی از میان افرادی که قطعی مبتلا شده بودهاند را داشتیم. تا این لحظه هزار و ۶۶۹ نفر بهبود پیدا کردهاند.
جهانپور درباره آمار مبتلایان استانها گفت: استان تهران هزار و ۵۳۹ نفر، استان گیلان۴۹۴ نفر، قم ۶۶۸ نفر،اصفهان ۸۸۴ نفر و مازنداران ۶۰۶ نفر مبتلا شده اند که شاهد یک پیک در این استان هستیم. مازندان با این آمار ابتلا نمیتواند پذیرای مهمانان باشد و سرویس دهی همکاران ما دشوار است.
وی ادامه داد: همچنین تعداد مبتلایان در استان مرکزی ۲۶۵ نفر، سمنان ۱۳۸ نفر،گلستان ۱۶۲ نفر، آذربایجان شرقی ۷۷ نفر، اردبیل ۴۱ نفر، آذربایجان غربی ۳ نفر، همدان ۳۴ نفر، کردستان ۴۴نفر، کرمانشاه ۳۱ نفر، ایلام ۱۵ نفر، لرستان ۱۰۷ نفر، خوزستان ۶۴ نفر، فارس ۹۵ نفر، هرمزگان ۶۰ نفر، یاسوج ۶ نفر، بوشهر ۸ نفر، زنجان ۵۲ نفر، قزوین ۱۷۸ نفر و البرز ۳۰۵ نفر است.
او در ادامه بیان کرد: همچنین آمار مبتلایان در چهارمحال و بختیاری ۱۶ نفر، یزد ۸۱ نفر، کرمان ۴۰ نفر، سیستان و بلوچستان ۳۴ نفر، خرسان رضوی ۱۳۵ نفر، خراسان شمالی ۲۳ نفر و خراسان جنوبی ۱۸ نفر است. تعداد فوتیها نیز امروز به ۲۱ نفر افرایش داشته که جمع آنها به ۱۴۵ نفر رسیده است.
جهانپور گفت: مواردی که بستری میشوند کد رهگیری دریافت می کنند و نمونه آزمایشگاهی اخذ و ارسال می شود. با توجه به ۳۰ آزمایشگاهی که اکنون مشغول به کار هستند و تا هفته آینده به ۵۰ مورد خواهد رسید، احتمالا تا ۱۰۰ مورد آزمایشگاه مورد تایید در سراسر کشور ممکن است فعال شود شوند و زمان ارسال تهران حذف می شود.
او ادامه داد: در بحث مدیریت و کنترل بیماری منتظر جواب آزمایش خواهیم ماند اما درمان بلافاصله بعد از تشخیص اولیه شروع خواهد شد و منتظر جواب آزمایش نخواهند ماند.
تجهیز ۸ سوله مدیریت بحران به ۵۰۰ تخت بیمارستانی
«زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره تجهیز سولههای مدیریت بحران به تخت بیمارستانی گفت: مدیریت شهری اعلام آمادگی کرده است که ۵۰ سوله مدیریت بحران شهرداری را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد و از این تعداد تاکنون ۸ سوله با ظرفیت ۵۰۰ تخت بیمارستانی تجهیز شده است. قرار نیست این سولهها به عنوان بیمارستان صحرائی استفاده شوند، چراکه امکانات آنها متفاوت است و دستور دادهایم تجهیز و آماده باشند و در صورت نیاز به هر نحوی که وزارت بهداشت به آنها نیازمند است، استفاده شود. البته از نظر ما نمایشگاه شهر آفتاب به دلیل فاصلهای که از شهر تهران دارد، مکان مناسبتری برای این منظور است.
او با اشاره به اینکه این مراکز نمیتوانند به عنوان فضایی برای نگهداری بیماران استفاده شوند به تصمیم وزارت بهداشت برای چگونگی استفاده از آنها اشاره کرد و گفت: احتمالا این سولهها برای استقرار کادر درمانی و دپوی تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرند.تصمیمگیری درباره نحوه استفاده از سولهها با تایید و نظر وزارت بهداشت انجام میشود و مهم این است که اکنون فضاهای آمادهای داریم که وزارت بهداشت هر زمانی که بخواهد، میتواند از آنها استفاده کند.
نحوه استفاده از ظرفیت سولهها منوط به نظر وزرات بهداشت است
وی درباره کمبود ملزومات بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده گفت: اکنون شرایط مناسب است و شهرداری خوب عمل کرده و به موقع اقدامات موثری را انجام داده و مشکل خاصی از نظر تجهیزات ندارد، البته برخی کمبودها وجود دارد که این با توجه به شرایط خاص کشور است و در حقیقت در تمام بخشها با کمبود روبرو هستیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره اعمال محدودیت در مراکز تحت نظر شهرداری تهران از جمله فروشگاههای شهروند که در این روزها با افزایش حضور شهروندان روبروست، گفت: محدودیتها را ما نمیتوانیم ابلاغ کنیم و باید تابع پروتکلهای وزارت بهداشت باشیم. تمهیدات لازم در این مراکز فراهم است و مواد ضدعفونی کننده و دستکش بین مردم و کارکنان پخش میشود و اگر اقدام دیگری بخواهد، انجام شود باید از سوی وزارت بهداشت و دولت به ما ابلاغ شود.
نوری ادامه داد: امیدواریم مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و شتابزده عمل نکنند. مواد غذائی و نیازمندیهای مردم به اندازه کافی موجود است و مشکلی در این زمینه نیست، در نتیجه بهتر است تا جائی که امکان دارد مردم از خانه بیرون نروند و خریدها در نوبتهای مشخص و با برنامهریزی انجام شود.
وی همچنین درباره اعمال محدودیتهای رفت و آمد در شهر تهران گفت: اشتیاق به سفر در بین مردم بسیار زیاد شده است که این مساله خطرناکی است و می تواند توسعه ویروس را شدت ببخشد و رسانه ها باید در این زمینه جدی تر تبلیغات کنند. اگر ضرورت باشد محدودیت های بیشتر ایجاد می شود اما مهمتر از همه این است که خود شهروندان به این درک برسند که بیرون رفتن از منزل در این شرایط به صلاح نیست. دشمن ویروس کرونا پیشگیری است که با رعایت بهداشت فردی و به حداقل رساندن جابجایی میسر می شود. خانه ها اکنون امن ترین اماکن هستند و مردم باید بدانند که در این مدت به جز موارد غیرضروری نباید از منازل خارج شوند.
افزایش جمعیت گرمخانههای تهران در پی شیوع کرونا«سید مالک حسینی» سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت گرمخانههای پایتخت پس از شیوع کرونا گفت: خوشبختانه شرایط بسیارخوبی در گرمخانهها به نسبت سایر مراکز مراقبتی وجود دارد. پذیرش معتادین متجاهر در مراکز ماده ۱۶ متوقف شده است و بسیاری از ندامتگاهها و زندانها مرخصی دادهاند تا افراد در مراکز جمعی نگهداری نشوند و عامل انتقال ویروس کرونا نباشند، اما وضعیت در گرمخانهها متفاوت است، چرا که در این مراکز افرادی را نگهداری میکنیم که هیچ سرپناهی ندارند. به همین دلیل گرمخانهها تعطیل نشدند و تلاش کردیم با تشدید مراقبتها و خدماتدهی شرایط مناسبی را برای افراد بیسرپناه فراهم کنیم.
او با بیان اینکه این روزها شاهد افزایش جمعیت در گرمخانهها هستیم، ادامه داد: چرا که برخی از معتادان متجاهر به گرمخانهها مراجعه میکنند و هیچ ممانعتی نیز برای آنها وجود ندارد، اما به بهداشت و سلامتی آنها توجه ویژهای میشود.
حسینی تصریح کرد: اکنون تمامی مراکز مجهز به تب سنج هستند و در همه مراکز با جمعیت بالاتر از ۸۰ نفر اتاق ایزوله در نظر گرفته شده است و اگر کسی به علائم اولیه کرونا مشکوک باشد در این اتاقها نگهداری میشود.
تصمیمی درباره ممنوعیت ورود به استان تهران گرفته نشده است
«سردار کمال هادیانفر» رییس پلیس راهور ناجا درباره اخباری مبنی بر ممنوعیت ورود به استان تهران گفت: چنین تصمیمی برای تهران گرفته نشده است و تنها در محور گیلان و مازندران این تصمیم اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: بیشترین محدودیت در محور گیلان و مازندران اعمال شده است، اما متاسفانه با اعمال این محدودیت ما روز گذشته باز هم شاهد بار ترافیکی در این محور بودیم. بسیاری از افرادی که در این مسیر به اطلاع رسانیها توجه نکردند، مجبور شدند از نیمه راه برگردند.
رییس پلیس راهور ناجا درباره مراکز شمارهگذاری خودرو تصریح کرد: به تدبیر فرمانده ناجا 10 روزی است که به دنبال راهکار حقوقی هستیم که قراردادها و وکالتنامههای مردم دچار خدشه نشده و بتوانیم شرایطی را به وجود بیاوریم که این مراکز را تعطیل کرده تا به مردم و کارکنان صدمه وارد نشود و امیدواریم در چند روز آینده این اتفاق بیفتد.
سردار هادیانفر درباره الکترونیکی شدن این خدمات تصریح کرد: اقدامات لازم برای ارائه این خدمات به صورت الکترونیک انجام شده، اما بعید است بتوانیم قبل از سال جدید از آن استفاده کنیم. از نظر نرمافزاری همه چیز مهیا است، اما یک مقدار مشکلات زیرساختی وجود دارد و باید برطرف شود.
وی با بیان اینکه این مراکز شمارهگذاری تا ساعت 5 هر روز خدمات ارائه میدهند، تصریح کرد: طبق قانون ضرب پلاک شهرستانها در سایر استانها انجام نمیشود و برای شمارهگذاری خودرو کد هیچ شهری به شهر دیگری داده نمیشود و افرادی که از شهرهای دیگر برای دریافت خدمات به مراکز شمارهگذاری خودرو در تهران مراجعه میکنند، بیفایده است، چراکه نمیتوانند خدمات لازم را دریافت کنند.
مرگ چهارمین پرستار در مبارزه با کرونا
نظام پرستاری شرق گیلان، از درگذشت یک پرستار دیگر خبر داد.
نظام پرستاری شرق گیلان اعلام کرد: علی شیخ مرادی که قبلا سوپروایزر
بیمارستان امام خمینی محلات بود و این روزها در بیمارستان قائم رشت کار
میکرد، در مبارزه با بحران کرونا جان خود را از دست داد.
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تلاش محققان کشور برای تولید سرم درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا خبر داد و گفت: ۴۰ درصد مردم به این ویروس مبتلا و اغلب با علائم خفیف بهبود پیدا میکنند.