کد خبر: ۲۵۲۷۴۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۹ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - 2020March 06
شفاآنلاین :طبق آخرین آمارهای اعلام شده ازسوی وزارت بهداشت، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشوربه ۳۵۱۳ تن رسیده که ۱۰۷تن ازآنها جان باخته و ۷۳۹ تن نیز بهبود یافته و از مراکز درمانی مرخص شده‌اند.
 به گزارش شفاآنلاین ،این درحالی است که به گفته «احمدرضا بهره‌مند» عضو هیئت علمی انستیتو پاستور، انتقال ویروس از فرد بهبود یافته به دیگران در صورتی که عطسه و سرفه نداشته باشد، حتی اگر ویروس همچنان در بدن فرد باشد، بسیار کم است. وی همچنین تنها راه تشخیص قطعی کووید ۱۹ را انجام تست ژنتیک دانسته و معتقد است: وقتی میزان اکسیژن موجود در خون فردی از حد مشخص پایین‌تر نباشد به معنای عدم ابتلای آن فرد نیست و از طرفی می‌گوید؛ ۸۰ درصد افراد ممکن است، بدون دارا بودن علائم حاد به کرونا مبتلا شوند و بهبود پیدا کنند.

جزییات برنامه بسیج ملی مقابله با کرونا

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، در نشست بررسی اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا در ستاد وزارت بهداشت درسخنانی گفت: یکی از دستاوردهای کشور در مورد بیماری کووید۱۹ این است که فاصله مرگ و میرها با موارد ابتلا و شناسایی شده، به شدت در حال افزایش است و تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند و بهبود می‌یابند، به مراتب بیشتر از افرادی است که جان خود را بر اثر این بیماری از دست می‌دهند.

سعید نمکی افزود: در یکی دو روز اخیر بنده و همکارانم اعلام کردیم که قرار است بسیج ملی مبارزه با کرونا را در قالب یک همکاری بین بخشی در کشور آغاز کنیم. در کل کشور، بیش از ۱۷ هزار خانه بهداشت و بیش از ۹ هزار مرکز بهداشتی و درمانی یا مرکز جامع خدمات سلامت در شهرها، حاشیه شهرها و روستاهای بزرگ داریم و مقرر شد که در کنار بسیج و بسیج جامعه پزشکی، سازمان نظام پرستاری و سازمان‌های مردم نهاد سلامت، یک کار سازمان یافته را آغاز کنیم و در مراکز بهداشتی و درمانی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بسیج در کنار همدیگر قرار بگیریم.

وی ادامه داد: در قالب این طرح، از طریق سامانه‌ها و تماس تلفنی با خانواده‌ها، موارد مشکوک یا مبتلا به کووید۱۹ را به مراکزی که در نظر گرفته‌ایم، دعوت می‌کنیم و در این مراکز که پزشکان و نیروهای بهداشتی و درمانی حضور دارند، این موارد بررسی و آزمایش شوند و موارد مثبت داروهای خود را دریافت کنند و به منزل برگردند و با آموزش‌هایی که می‌بینند، تحت قرنطینه قرار بگیرند و اطرافیان این افراد نیز آموزش‌های لازم را فراگیرند و نیروهای ما از طریق تماس تلفنی و سامانه‌های سیب، ناب و سینا با آنها در تماس باشند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: اگر بعد از چندین روز، افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا در منزل، نیازمند بستری بودند با معرفی نامه‌ای که به آنها داده‌ایم مستقیما می‌توانند به مراکز درمانی بیمارستانی که به آنها اعلام می‌شود، مراجعه می‌کنند و اگر مواردی باشند که البته تعدادشان بسیار اندک است که نیاز باشد همکاران ما بنا به درخواست خانواده‌ها یا به دلیل مشکل در انتقال بیماران دارند، به منازل آنها مراجعه کنند، همکاران ما با حفاظ، ماسک و پوشش ایمنی کامل برای مراجعه و انتقال آنها به بیمارستان‌ها، گندزدایی و سم پاشی منازل و ایزوله کردن سایر افراد خانواده، مراجعه خواهند کرد اما مراجعه ما به منازل ممکن است در موارد بسیار نادر و با هماهنگی قبلی و با ضرورت کامل باشد.

نمکی خاطرنشان کرد: ارتباط ما با افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا از طریق سامانه‌های وزارت بهداشت از جمله سیب، ناب و سینا و همچنین تماس تلفنی خواهد بود. افرادی که در بسیج ملی مقابله با کرونا حضور دارند، مواردی ازجمله بهداشت محیط فضاهای محله، گندزدایی و ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی را انجام می‌دهند.

وی یادآور شد: در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا، گلوگاه‌های شهرهای آلوده به کروناویروس برای رفت و آمد و محدودیت در تردد افراد آلوده یا مشکوک، کنترل می‌شوند و افراد مشکوک یا مبتلا به کروناویروس، به مراکز قرنطینه اعزام می‌شوند. با لطف خدا و پشتیبانی ارگانها و نهادهایی مانند بسیج، از روز پنجشنبه این طرح در ۳ یا ۴ نقطه که بیشترین میزان آلودگی به کروناویروس داشته‌اند، آغاز می‌شود تا بتوانیم بعد از چندین روز بگوییم که در این مناطق، دیگر خانه و خانواده‌ای نداریم که آلوده به کروناویروس باشند و ما ندانیم.

وزیر بهداشت گفت: در روزهای آینده طرح بسیج ملی مقابله با کرونا در سایر استانها آغاز می‌شود و در جلسه ویدیو کنفرانس مشترک بین مسئولان سازمان بسیج و همکاران ما در وزارت بهداشت و سازمان‌های مردم نهاد، جزییات اجرای طرح تشریح می‌شود و از امروز (پنجشنبه) این طرح آغاز می‌شود و در روزهای آینده با رفع کاستی‌ها، توسعه پیدا می‌کند.

نمکی اظهار داشت: در تمام مراکز و بیمارستان‌های ارجاعی و پذیرنده بیماران مبتلا به کروناویروس (کووید۱۹)، امکانات و تجهیزات مورد نیاز را فراهم کرده‌ایم و امیدوارم که با همدلی، وفاق، همکاری تنگاتنگ و مشترک بتوانیم در اسرع وقت، خبر خوش مهار این بیماری در سراسر کشور را به مردم اعلام کنیم.

تعطیلی مدارس و دانشگاه ها تا پایان سال

تعویق زمان  برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکترا



سعید نمکی درباره مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا نیز گفت: از مردم تشکر می‌کنم که به توصیه‌های ما گوش داده و از برخی هموطنان بی‌خیالی که از خط قرمز عبور کرده و هم برای مردم وخودشان دردسر ایجاد کرده‌اند، گله‌مند هستم.

وی ادامه داد: امروز مصوباتی در نشست چند ساعته ستاد مقابله با کرونا داشتیم. اولین مصوبه تصویب طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا بود که با همکاری سازمان بسیج و سازمان‌های مردم نهاد، هلال احمر و نظام پزشکی انجام می‌شود. این طرح می‌تواند از طرح‌های موفقی باشد که تاکنون اجرا کرده‌ایم و می‌تواند کمک کند تا موارد آلوده به ویروس را تشخیص و از افراد سالم جدا و ایزوله کرده و موارد درمانی را برای آنها در نظر بگیریم. 

وی ادامه داد: دیروز در نشست چندساعته که دیروز برگزار شد، این طرح به شدت مورد تایید کارشناسان بود و اعلام کردند که می‌تواند یکی از موفق‌ترین طرح‌ها باشد با تجربه‌ای که ما در اجرای طرح‌های سنگین ملی داشتیم می‌توانیم در کوتاه کردن شیوع کرونا کمک کنیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال از دیگر مصوبات ما بود اما از مردم خواهش می‌کنم این را به عنوان فرصت برای سفر نپندارند برای اینکه مصوبه بعدی ما این است که از ترددها جلوگیری کنیم. مردم در خانه بمانند و توصیه‌های ما را جدی بگیرند.

نمکی خاطرنشان کرد: قرار شد دولت الکترونیک را توسعه داده و ایاب و ذهاب را به حداقل برسانیم و از این ظرفیت برای حل مشکلات مردم استفاده کنیم و قرار شد جلسات مسئولان نیز از طریق ویدئو کنفرانس انجام شود.

وی ادامه داد: اولویت استخدام پرستاران و تبدیل وضعیت آنها از دیگر مصوبات ما بود. برای پرستاران و پیراپزشکانی که داوطلبانه در بخش بیماران کرونا خدمت می‌کنند، اولویت استخدام قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا پول و اسکناس را از چرخه مسافربری خارج کرده تا مشکلاتی برای شیوع بیماری ایجاد نکند. همچنین مقرر شد متصدیان پمپ بنزین‌ها را نیز افزایش دهیم تا مردم برای بنزین زدن اقدام نکنند و متصدیان برای آنها بنزین بزنند. 

وی درباره طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا گفت: قرار شد با ویدئوکنفرانسی که با مسئولان شهرهای بزرگ داشتیم از استان‌های گیلان، قم و اصفهان این طرح را آغاز کنیم. راهکار ما مراجعه به درب منازل نیست. زمانی که ما ابزاری به عنوان پرونده الکترونیک داریم دلیلی نمی‌بینیم که به درب منازل افراد برویم. همچنین سامانه‌ای تهیه شده و با شیوه خوداظهاری، سوال و جواب و یا تلفن موارد مشکوک در این سامانه را شناسایی و ثبت کنیم و مراقبان سلامت و کادر بهداشت و درمان در کنار نیروهای بسیج پزشکی این موارد ثبت شده را به اطلاع پزشک مرکز می‌رسانند و پزشک دستور دعوت از این افراد را می‌دهد و مواردی که نیازمند ارجاع هستند به مراکز اصلی ارجاع شده و این افراد بررسی شده و چنانچه نیازمند دارو باشند به آنها ارائه شده و تحت نظارت قرار می‌گیرند و چنانچه نیازمند بستری باشند نیز به یک مرکز درمانی معرفی می‌شوند. 

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: موارد استثنایی که فرد قادر به جابجایی نیست و یا فرد آلوده‌ای در منزل بوده و نمی‌توانیم دیگر اعضای خانواده را جابجا کنیم همکاران ما با لباس‌های مخصوص افراد را به بیمارستان منتقل می‌کنند ما هدفمان این است که در سه روز آینده در این شهرها خانه و خانواده آلوده‌ای نداشته باشیم. این طرح به ما در شناسایی بیماران و در ایزوله کردن موارد آلوده از غیرآلوده کمک می‌کند تا بتوانیم سرعت شیوع بیماری را کنترل کنیم. 

وزیر بهداشت ادامه داد: تعطیلی کلیه مدارس و دانشگاه مصادف با افزایش سفرها نباشد. ما یک سال استثنایی در کشور داریم که باید با آن به شکل استثنایی برخورد شود. ما می‌توانیم مقابله کنیم و اگر  رعایت‌ها انجام نشود مدت طولانی با این بیماری همراه خواهیم بود که این ظلم به مردم است. بازهم تا‌کید می‌کنم که مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل اعلام کردیم اما این نباید مساوی با سفرهای مکرر باشد.

وی اضافه کرد: زمان کنکور کارشناسی ارشد و دکترا نیز به تعویق افتاد که وزارت علوم زمان آنها را اعلام خواهند کرد. همچنین ایده کنترل ایاب و ذهاب ها را داریم و با کمک استاندارها، نیروی انتظامی، سازمان بسیج و بقیه دستگاه‌ها این کار را انجام می‌دهیم. ما به شدت ایاب و ذهاب را کنترل خواهیم کرد. در ورودی و خروجی شهرها اگر به مواردی از مسافرین مشکوک یا آلوده مواجه شویم قطعا آنها را به قرنطینه خواهیم بود و ۱۴ روز در قرنطینه نگه خواهیم داشت.

وزیر بهداشت ادامه داد: قرار شد بسیجی برای علائم‌یابی تشکیل دهیم تا آن دسته افرادی که مبتلا شده‌اند ولی کتمان می‌کنند را شناسایی کنیم. کسانی که موارد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را رعایت نمی‌کنند یا از اعلام بیماری خود کتمان می‌کنند، برایشان جرایم و مجازاتی را در نظر داریم که کمیته‌ای در این زمینه مقرر شده و در این زمینه گزارش کار خواهد داد.


شیوع کووید ۱۹ یک مسئله امنیتی نیست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد:اگر اصل قضیه گفته می‌شد، آن جمعیت کثیر از قم به شهرهای دیگر یا از تهران به شمال نمی‌رفتند. هزینه‌‌ها برای مردم و عبور از بحران بسیار کمتر می‌شد. بنده مشاهده می‌کنم که بعضا شبکه‌هایی در تلویزیون قضیه را به مثابه یک شوخی عنوان می‌کنند.

حسن بیگی با بیان این مطلب افزود:شیوع کرونا ویروس، یک مسئله امنیتی نیست، یک مسئله همگانی، بهداشتی و درمانی است. مگر کرونا داعش، طالبان و النصره است که به کشور نفوذ کرده باشد. یک بیماری است که اگر درست با آن مقابله شود مانند آنفولانزا می‌گذرد. اما به نظر من هنوز هم مماشات می‌شود.

 نماینده مردم دامغان، بیان کرد: مجلس می‌تواند امروز باز باشد، متاسفانه قریب به ۹ نفر گرفتار این بیماری شده‌اند. اگر ما یک هفته قرنطینه انجام می‌دادیم، قطعا این بیماری به استان‌های دیگر نمی‌رفت. به‌طور مثال در شهر دامغان که من نماینده آن هستم، دو نفر رفتند قم و آمدند و نزدیک به ۱۲ نفر را گرفتار کردند و یک نفر هم فوت کرد. 

حسن‌بیگی با تاکید بر اینکه باید از مسافرت افراد به شهر جلوگیری می‌شد، گفت: این ویروس به دامغان وارد شد اما چرا باید به روستاهای دامغان می‌رسید. کار بسیار خوبی انجام دادند که نمازجمعه‌ها را تعطیل کردند اما جلوی رفت‌ و آمد بین شهر و روستا را نگرفتند. می‌توانست تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و غیره به تهران و قم محدود شود اما امروز کل شهرهای کشور درگیر شده‌ است. 

 گفت: امروز متاسفانه دنیا دروغ می‌گوید. به نظر می‌آید که بیش از ۶۰ کشور درگیر بیماری باشند. یا حتی آمریکایی‌ها که در رابطه با آنفولانزا ۱۸ هزار نفر مرگ‌و میر داشتند، شاید در این‌باره نیز شرایط شدیدتری را تجربه کنند. آنها یا آمار را نمی‌گویند یا اگر بگویند علت مرگ را آنفولانزا اعلام می‌کنند. ما یک کشور مستقل اسلامی هستیم و باید ورود و خروج به کشورهای خارجی را قطع می‌کردیم چرا که فقط دست شستن پیشگیری نیست. 

نماینده مردم دامغان، در پاسخ به این پرسش که شاهد بودیم با تعطیلی مدارس مردم اقدام به سفر به شمال کشور یا دیگر مناطق کردند که بحران را جدی‌تر کرد. آیا این اتفاق را نباید قصور مردم بدانیم؟، بیان کرد: نه هرگز، زیرا جدیت موضوع را برای مردم روشن نکردند. این قصور مردم نیست بلکه قصور وزارت بهداشت است که دیر عمل کرد. اگر وزارت بهداشت  مماشات نمی‌کرد، مردم سفر نمی‌رفتند.

 به مردم گفتید که گیلان آلوده‌ترین استان است؟

وی در ادامه افزود: چرا از زمانی که با صراحت و با جرات اعلام کردند، مردم سفر نکردند؟ با قضیه شوخی می‌کنند؟ اینکه یک معاون وزیری دو شب یا سه شب بی‌خوابی کشیده، چه شباهتی به تجربه جنگ و چه همانندی با شهید باکری دارد؟ شهید باکری هشت سال شب و روز بیدار بود. وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد، می‌دانید چه حجمی از هزینه‌های گزاف را به گردن مردم گذاشته است؟ 

حاجی‌بیگی گفت: ما هروقت به مردم گفتیم، مردم گوش دادند. چرا این‌بار را به گردن مردم می‌گذارید؟ وقتی تعطیل کردید آیا به مردم گفتید که گیلان آلوده‌ترین استان است؟ یا قوه قضائیه امروز روز کارش است و باید ورود کند و با محتکران برخورد کند نه اینکه مدام اطلاعیه صادر کند. به‌جای آن می‌بینیم که سخنگوی تعزیرات در برنامه‌ای تلویزیونی مردم را ارشاد می‌کند. 

وی در ادامه گفت: مشکل با تعریف و تمجید شبکه‌های مختلف از یکدیگر حل نمی‌شود. معاون وزیر به محض اینکه متوجه شرایط شد نباید از وزارتخانه خارج شود. بعد با مقایسه و تعریف و تمجید از هم، تمام قضایا را لوث می‌کنند. اینها متوجه نیستند که شوشتری و باکری، هشت‌سال زندگی خود را گذاشتند تا دشمن شکست بخورد و انقلاب نجات پیدا کند. جریان کرونا دخلی به آن اوضاع ندارد.

اعتقاد ندارم آمار در ایران غیرصحیح ارائه می‌شود 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در واکنش به اظهار برخی کارشناسان مبنی بر اینکه "نه تنها ایران، بلکه بسیاری از کشورهای دیگر که با معضل کرونا درگیر شده‌اند اما برای آنکه جامعه دچار تنش نشود، باید آمار را قطره‌ چکانی اعلام کنند." بیان کرد: بنده دلیلی ندارم که آمار ما از آنچه اعلام می‌شود، خیلی بالاتر باشد. به نظر در رابطه با آمار صادق هستند. پنهان‌کاری هم نمی‌شود کرد چراکه در شهرهای کوچکتر اگر کسی مبتلا شود، به سرعت همه متوجه می‌شوند. 

وی افزود: آمار در ایران پنهان نمانده است. ممکن است شبکه‌های خارجی بی‌بی‌سی و صدای آمریکا سعی کنند نشان دهند که آمار جابه‌جا اعلام می‌شود اما تا آنجا که بنده می‌دانم، آمار درست اعلام می‌شود. بنده وقتی از کم‌کاری یا سهل‌انگاری صحبت می‌کنم، منظور آن است که وزارت بهداشت، باید در ابتدای امر و با شیوع بیماری در قم و تهران، سریعا ابعاد بیماری را توضیح می‌داد و از جابه‌جا شدن مردم به شهرهای دیگر جلوگیری می‌کرد.


ابتلای ۵۹۱ مورد جدید به ویروس کرونا

کیانوش جهانپور (رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت) درباره آخرین آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ گفت: ظرف ۲۴ ساعته گذشته نمونه‌های قطعی نشان می‌دهد ۵۹۱ نفر به جمع مبتلایان اضافه شده و تا ظهر امروز ۳۵۱۳ نفر مبتلا به بیماری کووید ۱۹ براساس شواهد قطعی در کشور داریم.

وی ادامه داد: از آغاز تا امروز در استان تهران ۱۳۵۲ نفر، استان گیلان ۳۳۳ نفر، قم ۳۸۶ نفر، اصفهان ۲۳۸ نفر این چهار استان کانون شیوع بیماری هستند. همچنین در استان مرکزی ۱۸۰ نفر، استان مازندران ۱۲۱ مورد، سمنان ۶۰ مورد، گلستان ۳۷ مورد، استان آذربایجان شرقی ۶۵ مورد، اردبیل ۲۶ مورد، آذربایجان غربی ۱۰ مورد، ایلام ۱۱ مورد، خراسان جنوبی ۱۵ مورد، لرستان ۳۰ مورد|، خوزستان ۶۳ مورد، فارس ۶۸ مورد مبتلا به ویروس کرونا گزارش شده است.

رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: در استان کرمانشاه ۲۲ مورد، هرمزگان ۱۳ مورد، کهکیلویه و بویراحمد ۲ مورد، خراسان رضوی ۸۳ مورد، بوشهر ۳ مورد، زنجان ۱۵ مورد، قزوین ۱۱۱ مورد البرز ۱۷۳ مورد، چهارمحال و بختیاری ۹ مورد، یزد ۷ مورد، کرمان ۱۸ مورد، سیستان وبلوچستان ۱۹ مورد، خراسان شمالی ۳ مورد ابتلا به بیماری کرونا گزارش شده است.

وی با بیان اینکه همه استان‌ها درگیر بیماری کووید ۱۹ شده‌اند، ادامه داد: ۷۳۹ مورد بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. ۱۵ نفر نیز از جمع جدید مبتلایان فوت شده که در مجموع ۱۰۷ موردجان خود را از دست داده‌اند. 

جهانپور خاطرنشان کرد: تا امروز ۲۳۳۲۷ مورد نمونه اخذ و آزمایش شده است و ۳۵۱۳ نفر به طور قطعی به این بیماری مبتلا شده‌اند. یعنی قسمت اعظم افراد مشکوک به بیماری کووید ۱۹ آزمایش گرفته شده مبتلا به این بیماری نبوده‌اند. 

وی ادامه داد: تعداد آزمایشگاه‌ها تا امروز به ۲۵ مورد افزایش پیدا کرده است و ظرف روزهای آینده تا ۳۰ و ۴۰ مورد افزایش پیدا می‌کند. مردم بهداشت عمومی و فردی را حتما رعایت کنند و تا جایی که ضرورت اقتضا نکرده در خانه‌ها بمانید و خودقرنطینگی داشته باشید تا تاثیر مثبت کنترل شیوع این بیماری را در هفته‌های آتی شاهد باشیم.


نحوه دفن اجساد قربانیان کرونا

رئیس سازمان آرامستان‌های شهرداری رشت هم گفت: نحوه تدفین اجساد بیماران کرونایی دقیقاً بر اساس پروتکل ابلاغی، در رشت انجام ‌می‌شود که در آن حتی جنس تابوت، چگونگی شست و شو، موادی که باید روی جسد ریخته شود، عمق دفن جسد و خاک دور قبر مشخص شده است.

 سهراب راستگو بیان کرد: قبرهایی که برای اجساد افراد متوفی مبتلا به کرونا تهیه می‌شوند باید عمقی بیش از دو و نیم متر داشته باشند و یکی از اعضای خانواده متوفی هم در محل حاضر بوده و کاملاً ناظر روند اجرای کارها باشد.

رئیس سازمان آرامستان‌های شهرداری رشت سپس تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع و لزوم پیشگیری از گسترش آلودگی‌ها همه مراحل تدفین فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا، نهایت دقت و ظرافت به کار گرفته می‌شود.

وی گفت: مراسم تدفین اجساد افرادی که بر اثر بیماری کرونا فوت شده باشند، پس از صدور گواهی فوت پزشکی، با نظارت مرکز بهداشت شهرستان رشت و با حضور و همکاری نماینده سپاه مرکزی ناحیه رشت و نماینده نیروی انتظامی انجام‌ می شود.

رئیس سازمان آرامستان‌های شهرداری رشت سپس ادامه داد: فوتی‌‌هایی که مربوط به دیگر شهرستان‌های استان باشند نیز با رعایت قانون و اصول بهداشتی و با نظارت مرکز بهداشت و سپاه ناحیه رشت و نیروی انتظامی به شهرستان مربوطه انتقال داده می‌شوند.

وی در پایان از حضور موثر و شفاف‌سازی رسانه‌ها در زمینه عملیات تدفین اجساد بیماران کرونایی تشکر کرد و گفت: اصحاب رسانه با انجام هماهنگی می‌توانند از همه مراحل تدفین گزارش‌تهیه کرده و شفاف‌سازی کنند.

 کشف ۴۲۱ مورد مجرمانه درباره شایعات "کرونا"در فضای مجازی

سردار "وحید مجید" رئیس پلیس فتا ناجا اظهار داشت: هم اکنون پلیس فتا ناجا و ۲۲۰ رده پلیس فتا در استان‌ها و شهرستان‌های کشور با تشکیل کارگروهی تخصصی تمامی نشانگاه‌های فضای مجازی را رصد می‌کنند و ضمن تحلیل کارشناسی اخبار و تصاویر منتشر شده در خصوص کرونا ویروس در صورت مشاهده موارد اخبار جعلی و یا تصاویر کذب، موارد بلافاصله مورد پیگیری فنی و انتظامی قرار خواهد گرفت.

وی  با اشاره به انجام رصد عام و کلی فضای مجازی و تمرکز بر شناسایی۳۵۶مورد مصادیق مجرمانه قابل پیگیری، اعلام داشت: از این تعداد برابر هماهنگی با مرجع محترم قضایی ۱۲۱ مورد دستگیری، احضار و اخذ تعهد و بالغ بر ۱۹۰مورد تذکر و ارشاد تلفنی مبنی بر حذف مطالب منتشر شده برخورد با شایعه‌سازان و منتشرکنندگان اخبار جعلی و کذب را از مهمترین ماموریت‌های پلیس فتا در این روزها به شمار می‌رود.

مجید افزود: رسیدگی به سایر پرونده‌های متخلفین نیز در دستور کار قرار دارد و بر اساس رصدها و تحلیل‌های فنی صورت گرفته بخش زیادی از اخبار شایعه و تصاویر جعلی و کذب از سوی سایت‌ها و کانال‌های شبکه‌های اجتماعی خارج  از مرزهای آبی و خاکی این کشور از سوی معاندین و مغرضین با هدف ایجاد تشویش اذهان عمومی تولید و منتشر می‌گردد.  

این مقام ارشد سایبری بیان داشت: با هر متخلفی که درصدد ایجاد تشویش اذهان عمومی یا سوءاستفاده اقتصادی از اوضاع فعلی را داشته باشند برابر قانون برخورد قضایی خواهیم کرد و به موازات رصد دقیق اخبار و محتواهای بارگزاری شده در فضای مجازی، وضعیت خرید و فروش اقلام و تجهیزات بهداشتی و دارویی در سایت‌های فروشگاهی و کانال‌های شبکه اجتماعی در حال رصد و بررسی است و به محض رویت موارد مجرمانه در این خصوص خارج از ضوابط قانونی با متخلفان برخورد قضایی خواهد شد.

سردار وحید مجید در ادامه از کشف و ضبط انبارهای متعددی از احتکار و فروش غیرقانونی اقلام دارویی و بهداشتی مورد نیاز هموطنان گرامی در چندین استان و شهرستان‌های کشور خبر داد و بیان داشت: چندین نفر هم که با قصد سوءاستفاده از اوضاع فعلی مدعی فروش واکسن و دارو قطعی درمان کرونا ویروس در کشور بودند، شناسایی و دستگیر شدند.

رئیس پلیس فتا ناجا ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و مجاهدت‌های شبانه روزی کادر پزشکی و پرستاری کشور، اصلی‌ترین اولویت امروز کشور را حفظ آرامش و همبستگی مردم و مسئولان عنوان کرد و گفت: چهره‌های شناخته شده و هنری و صاحبان صفحات پربیینده در کشور می‌توانند نقش مثبتی در این رابطه ایفا کنند و اعلام داشت  تعداد زیادی از شهروندان با مراجعه به سایت رسمی پلیس فتا و سایر راه‌های ارتباطی از ما خواسته‌اند با جدیت با شایعه‌سازان و متخلفان برخورد کنیم.

این مقام ارشد انتظامی در پایان از هموطنان خواست اخبار موثق را صرفا از رسانه ملی و خبرگزاری‌های معتبر دریافت کنند و از توجه و بازنشر اخبار و تصاویر غیرقابل اعتماد و بعضا جعلی و کذب که در فضای مجازی در حال انتشار است خودداری نموده و در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.Cyberpolice.ir بخش گزارشات مردمی منعکس نمایند.

لغو اسکان نوروزی فرهنگیان

گودرز کریمی‌فر (مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش) در گفتگو با ایلنا، درباره لغو اسکان نوروزی فرهنگیان به علت کاهش شیوع کرونا ویروس گفت: کلیه مدارس که برای اسکان فرهنگیان در نظر گرفته شده و شامل ۱۱ هزار مدرسه و ۱۰۸ هزار کلاس درس می‌شدند و پیش‌بینی‌ می‌کردیم ۱۲ میلیون نفر از فرهنگیان را در آنها اسکان دهیم؛ به دلیل مبارزه با شیوع کرونا ویروس و در راستای رعایت بهداشت و سلامت فردی همه همکاران شاغل و بازنشسته امسال این برنامه متوقف شده است.

وی افزود: در این میان، خانه‌های معلم و مراکز رفاهی که ۳۹۸ مرکز هستند هر روز ایزوله، ضدعفونی، گندزدایی شده و توسط کاورهای یک بار مصرف پوشش داده می‌شوند. این مراکز با ۱۶ هزار و ۵۰۰ تختخواب در سطح هتل‌های کشور هستند و با توجه به وضع موجود آمادگی پذیرش از فرهنگیان را دارند. اما ما تابع هرگونه تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر ستاد ملی مقابله با کرونا در وزارت بهداشت تصمیم بگیرد که فعالیت هتل‌ها را متوقف و تعطیل کند، خانه‌های معلم نیز قطعا تابع این تصمیم خواهند بود. فعلا مراکز رفاهی ما مثل هتل‌ها آماده پذیرش از فرهنگیان هستند.

کریمی فر در پایان تاکید کرد: به طور کل توصیه و پیشنهاد ما این است که همکاران فرهنگی تحت هر شرایطی تلاش کنند در خانه بمانند و مقابله و مبارزه با کرونا را جدی بگیرند.

تکذیب جمع‌آوری کمک مالی برای بیماران کرونایی

 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: برخی سودجویان با سوءاستفاده از احساسات انسان دوستانه هموطنان با معرفی شماره حساب و انتشار پیامی جعلی در فضای مجازی اقدام به جمع آوری کمک‌های مالی برای کمک به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری کرده‌اند، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صحت این پیام‌ها را تکذیب کرده و رسیدگی به آن را از طریق مجاری قانونی و قضایی پیگیری خواهد کرد. اخبار، فراخوان‌ها و هرگونه اطلاعات درباره دانشگاه و بیمارستان‌های تابعه تنها در سایت، صفحات و کانال رسمی دانشگاه اعلام می‌شود.

افرادی که در مقابله با بحران کرونا پیش‌قدم می‌شوند، مستحق امتیاز هستند

«مریم حضرتی» معاون مراقبت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با ایلنا، در شرح راه‌اندازی سامانه بکارگیری پرستاران داوطلب به منظور مقابله ملی با کووید ۱۹، گفت: وزارت بهداشت در سایت معاونت پرستاری، سامانه‌‌ای را جهت جذب نیروهای داوطلب برای مقابله با کرونا راه‌اندازی کرده است. پرستارانی که داوطلب هستند که وزارت بهداشت و مردم را در این شرایط یاری کنند، می‌توانند نامزدی خود را در این سامانه اعلام کنند. 

وی در ادامه بیان کرد: تاکنون ۳۶۲ پرستار اعلام آمادگی کردند که مایلند در مقابله با کووید ۱۹، به بیماران کمک کنند. البته این جدای فراخوان دانشگاه‌هایی علوم پزشکی و داوطلبانی است که آنها جذب کرده‌‌اند. لیست پرستاران داوطلب، به معاونت درمان تحویل داده شد و بزودی پرستاران در حوزه‌های مورد نیاز مستقر خواهند شد. 

حضرتی تاکید کرد: این موجب فخر ماست که می‌بینیم داوطلبان از تمام رده‌های سنی از بازنشستگان تا دانشجویان ترم‌های آخر پرستاری با اشتیاق برای خدمت به مردمشان پیش‌قدم می‌شوند. در حال حاضر، تعداد زیادی پرستار طرحی، قراردادی یا شرکتی داریم که با سابقه قریب به ۱۲ سال مشغول خدمت هستند. 

وی افزود: پیش از بحران کرونا، طبق دستور مقام عالی وزارت، استخدام پرستار را در برنامه داشتیم. بنابراین، یک امتیاز برای پرستارانی که در روزهای سخت ما را یاری می‌کنند، اولویت جذب خواهد بود. افرادی که در مقابله با بحران کرونا پیش‌قدم می‌شوند، مستحق این امتیاز خواهند بود. 

معاونت پرستاری در ادامه اظهار کرد: افرادی که در این شرایط به ما کمک می‌کنند، باید بدانند که زحمات آنها به عنوان یک فرد مسئول دیده می‌شود. برای ما زحمات پرستارانی که در این شرایط مسئولیت می‌پذیرند و با دل‌ و جان کار می‌کند، ارجمند است. به لحاظ این مسئولیت‌پذیری ما اقدام آن‌ها را در جذب پرستار لحاظ می‌کنیم. 

وی تاکید کرد: البته این به معنای حذف دیگر پرستاران نیست. ما درک می‌کنیم، بسیاری از افراد معذوریت‌های خاصی دارند. شرایط افراد درنظر گرفته می‌شود، اینگونه نخواهد بود که دیگران در جذب پرستار جایی نداشته باشند. این حق برای تمام پرستارانی است که در تمام حوزه‌ها ما را یاری می‌کنند.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: