به گزارش شفاآنلاین، محمد مهدی گویا شامگاه شنبه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره موارد ابتلا به ویروسکرونا گفت: این عفونت با بسیاری از عفونتهای تنفسی دیگر اشتباه گرفته میشود. یعنی علائم بالینی آنها یکی است و هیچکس نمیتواند از روی علائم ظاهری بیمار بگوید فرد به آنفلوآنزا یا ویروس کرونا یا سرماخوردگی ساده مبتلاست و این موضوع فقط با آزمایش مشخص میشود.
وی ادامه داد: وقتی بیمار بدحال باشد، این آزمایش برای او انجام میشود و این کار در همه دنیا به همین شکل است. اگر قرار باشد برای هر شخصی با علائم سرماخوردگی ساده هم چنین آزمایش گرانی انجام شود، در هیچ کشوری امکانپذیر نیست و معمولا کسانی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند بین ۶ تا ۷ روز علائم کمی دارند و بعد از آن بدحال میشوند. تفاوت آنفلوآنزا با کرونا این است که ویروس کرونا در این بازه زمانی ممکن است خفیف بوده و سپس شدید شود.
گویا تصریح کرد: اکثر افرادی که به این عفونت مبتلا میشوند، کم علامت هستند و تحت مراقبت قرار میگیرند. برای ما این مهم است که این اطمینان خاطر را به مردم بدهیم که با تمام امکانات خود جلوی این بیماری ایستادهایم و حتی از یک بیمار هم چشمپوشی نمیکنیم. در چین هم در این زمینه بسیار سختگیرانه اقدام شده و ما هم این کار را انجام دادیم. ظرف دو ساعت، بیمارستان قم را تبدیل به بیمارستانی کردیم که فقط بیماران مشکوک به علائم تنفسی در آنجا بستری شوند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تجربه قرنطینهسازی سالها پیش در برخی جاهای دنیا انجام شده و شکست خورده، خاطرنشان کرد: حتی در ووهان چین هم ابتدا تصمیم گرفتند این کار را انجام بدهند، اما بعد از مدت کوتاهی مشاهده کردند این کار علمی نیست و مبتنی بر منطق خاصی نبوده و به جز اینکه مردم را وحشت زده کند، نتیجهای ندارد.
گویا اظهار کرد: در شناسایی بیماران در همه دنیا تاخیر اتفاق میافتد. تنها یک هفته است که سازمان جهانی بهداشت، کیت تشخیصی این بیماری را در اختیار کشورها قرار داده است. ما هم این کیت را داریم. البته قبل از این هم کارهایی انجام دادیم و دو آزمایشگاه مدرن دنیا را در این زمینه در اختیار داریم و افراد شاغل در این آزمایشگاهها از برجستهترین افراد در جهان هستند.