کد خبر: ۲۵۱۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - 2020February 16
امروز بزرگترین مجموعه اورژانس بیماری‌های عفونی در کشور با ۷۰ تخت فعال در بخش سل و عفونت‌های تنفسی افتتاح شد. بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در سال‌های اخیر به نقطه کانونی تشخیص، درمان، پیشگیری و مداخلات تشخیصی در زمینه ایدز تبدیل شده است
شفاآنلاین>سلامت>مراسم افتتاح و بهره‌برداری از اورژانس عفونت‌های تنفسی و بخش تصویربرداری سی‌تی اسکن ۱۶ اسلایس بیمارستان مسیح دانشوری امروز با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش شفاآنلاین، دکتر علی اکبر ولایتی - رئیس بیمارستان مسیح دانشوری - در حاشیه بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه تنها مرکز ریوی و قفسه صدری منحصر به فرد کشور و حتی منطقه، بیمارستان مسیح دانشوری است، هر مشکل ریوی یا مربوط به قفسه صدری از هر کجای ایران باشد، به اینجا ارجاع می‌شود و لذا لازم است دائم ما درصدد توسعه و تکمیل مراکز اورژانس‌ خود در بیمارستان مسیح دانشوری باشیم.

وی افزود: بعضی از بیماری‌های عفونی، قدرت سرایتشان شدید است، همچنین بیماری‌های ویروسی تنفسی مانند آنفلوانزا یا کرونا قدرت سرایت بالایی دارند البته کرونا خوشبختانه تا به حال در ایران دیده نشده است. 

بیمارستان مسیح دانشوری، مرکز ویروس‌شناسی مجهزی دارد که هر نمونه‌ای که مشکوک باشد پزشکان بررسی و نوع آن را اعلام می‌کنند و متناسب با همان مورد، درمان و پیگیری‌ دنبال می‌شود.

رئیس بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه اظهارکرد: در رابطه با مسئله تصویربرداری، بیمارستان مسیح دانشوری از قبل برای این کار مجهز بوده است ولی با توجه به کثرت رو به افزایش مراجعان ریوی از سراسر ایران به عنوان یک مرکز اجرایی، لازم بود که دستگاه‌های تصویربرداری مجهزتری داشته باشیم. لذا برای اولین بار امروز با حضور دکتر زالی - رئیس دانشگاه شهید بهشتی - این مرکز تصویربرداری افتتاح شد و بخش مهمی از نیازمندی‌های ما از سی‌تی آنژیو تا سی‌تی اسکن را به‌صورت دقیق در بیمارستان مسیح دانشوری انجام می‌دهیم.

ولایتی در پاسخ به این پرسش که امکانات این مرکز در صورت احتمال ورود بیماری‌های مسری، آیا پاسخگوی نیاز کشور است،‌ گفت: در طول سال‌های گذشته هر وقت اپیدمی آنفلوانزا بوده است، بیمارستان مسیح دانشوری یکی از معدود مراکزی بوده که تشخیص، موارد آزمایشگاهی، درمان و ... در آن انجام شده است و خوشبختانه تا به حال نتایج خوبی داشته‌ایم.

وی در پایان اظهارکرد: امیدواریم بتوانیم پاسخگوی همه نیازمندی‌ها باشیم. در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حدود ۴۰ درصد نیاز استان تهران را پوشش می‌دهد بنابراین بیشترین توسعه را این دانشگاه در پوشش بیماران و به‌خصوص بیماری‌های عفونی دارد.

 رشد ۴۰ درصدی شیوع بیماری های تنفسی

دکتر علیرضا زالی - رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- مرکز مسیح دانشوری را از نظر خدماتی، آموزشی و پژوهشی، یکی از قطب‌های ارائه خدمات بیماران تنفسی در کشور اعلام کرد و گفت: این بیمارستان سوابق درخشان ملی، فراملی، منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای در زمینه تشخیص، درمان و پژوهش بیماری سل و بیماری‌های ریوی در کارنامه خود دارد و در سال‌های اخیر سازمان‌های بین‌المللی بیمارستان مسیح دانشوری را یکی از کانون‌های مرکز و معتبر برای تشخیص بیماری‌های منطقه‌ای می‌شناسند.
 
وی افزود: سالانه حدود ۱۰ هزار مراجعه سرپایی به مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی دکتر مسیح دانشوری، در زمره بیماری‌های عفونی را شاهد هستیم که بالغ بر 1000 نفر از بیماران، عمدتا به علت عفونت‌های تنفسی تحتانی بستری می‌شوند.
 
زالی ادامه داد: امروز بزرگترین مجموعه اورژانس بیماری‌های عفونی در کشور با ۷۰ تخت فعال در بخش سل و عفونت‌های تنفسی افتتاح شد. بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در سال‌های اخیر به نقطه کانونی تشخیص، درمان، پیشگیری و مداخلات تشخیصی در زمینه ایدز تبدیل شده است همچنین در حوزه تشخیص و درمان بیماری‌های نوپدید و بازپدید و آنفلوآنزا یکی از مراکز پیشرو بوده است.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از رشد ۴۰ درصدی شیوع بیماری‌های تنفسی به‌ویژه انسدادی مزمن ریوی در طی ۱۰ سال گذشته خبر داد و اظهارکرد: در کشور به دلیل تغییرات اقلیمی، مصرف مواد دخانی، شیوع دیابت، افزایش استفاده از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، استفاده از برخی از روش‌های درمانی برای مهار سرطان با افزایش شیوع بیماری‌های تنفسی رو به رو هستیم. 

همچنین در این بازه زمانی شیوع بیماری های قلبی عروقی ۲۹ درصد، سکته مغزی ۱۹ درصد و دیابت ۳۷ درصد  رشد داشته است اما نکته قابل توجه این است که میزان مرگ و میر در بیماری‌های عفونی و تنفسی ریوی با حدود ۳۹ درصد کاهش روبه رو بوده که علامت خوبی است.

وی در پایان گفت: بیمارستان مسیح دانشوری تنها مرکز در کشور است که در آن همزمان پیوند قلب و ریه یا دو ریه انجام می‌شود.
 
در این مراسم مرکز اورژانس عفونی، شامل بخش تصویر برداری و سی تی اسکن ۱۶ اسلایسی به مساحت ۵۰۰ مترمربع و اورژانس عفونت‌های تنفسی با ۱۶ تخت به مساحت ٥٠٠ متر مربع در ۴ طبقه افتتاح شد.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: