خوردن غذاهایی با حجم كم، خوردن غذاهای آبكی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب كه مدت بیشتری در معده باقی میمانند باعث بهبودی نسبی میشود. همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیر هضم و سنگین مثل آنهایی كه دارای حبوبات هستند پرهیز كرد
شفاآنلاین>سلامت>بیماران زیادی از احساس سنگینی و درد شكم رنج میبرند. معمولا این علائم بعد از غذاها زیادتر میشود و بیمار احساس ناخوشایند پربودن معده و گاه كمی درد یا تهوع دارد.
به گزارش شفاآنلاین ،در بسیاری از موارد به اشتباه برای این دسته از بیماران داروهای كمكننده اسید معده تجویز میشود و این در حالی است كه اسید معده<Stomach> عامل این نوع سوءهاضمه یست.معده، عضوی عضلانی است با حركات پی در پی که باعث مخلوط شدن غذا با شیرههای گوارشی و هضم غذا میشود و سپس غذا را به سوی روده میراند تا در آن جا عملیات جذب مواد غذایی شروع شود.
معده به دلایل زیادی ممكن است عملكرد حركتی خود را از دست بدهد و به اصطلاح ضعیف شود و به این ترتیب غذا مدت بیشتری در معده ساكن گردد و حس بدی به بیمار بدهد. در واقع با اینكه فلج معده باعث مرگ نمیشود و طول عمر را تغییر چندانی نمیدهد، ولی كیفیت زندگی افت قابل ملاحظهای پیدا خواهد كرد. از علل بسیار شایع فلج معده داروها هستند: انواع داروهایی كه مشتقات مورفین هستند مثل تریاك به همین دلیل ایجاد بیاشتهایی و سیری كاذب میكنند.
مصرف سیگار نیز چنین عارضهای دارد. از جمله داروهای دیگر انواع آنتی هیستامینها مثل دیفن هیدرامین، دیمن هیدرینات و سایر هم خانوادههای این داروها كه ایجاد شلشدن معده میكند. در بین بیماریها، دیابت سردسته بیماریهایی است كه بیماری عذابآور فلج معده را ایجاد میکند. هر چه قند خون بالاتر باشد این عارضه نیز شدیدتر است و با كنترل قند خون، معده حركاتش بهتر خواهد شد.بهترین راه درمان این بیماری تغییر عادات غذایی و از بین بردن علل آن است.
خوردن غذاهایی با حجم كم، خوردن غذاهای آبكی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب كه مدت بیشتری در معده باقی میمانند باعث بهبودی نسبی میشود. همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیر هضم و سنگین مثل آنهایی كه دارای حبوبات هستند پرهیز كرد.
تحرك بدنی و پرهیز از نشستن و به خصوص دراز كشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث بهتر شدن این عارضه میشود. داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد.متوكلوپرامید، دومپریدون و اریترومایسین داروهایی است كه حركات معده را زیاد میكند و موجب بهتر شدن حال بیمار میشود. این داروها بعد از بررسی و معاینه پزشك برای بیماران قابل استفاده است. جام جم