شاید برای ما ایرانیها انتخاب گیاهخواری سخت باشد. تقریبا ۹۰ درصد غذاهای سنتی با گوشت سفید و قرمز درست میشوند. این مسئله میتواند عشاق قرمه سبزی را دچار تردید کند، اما نگران نباشید، قرمه سبزی را میتوان با گوشت سویا یا فرآوردههای غیر گوشتی دیگر هم درست کرد
شفا آنلاین>سلامت>در این مطلب به معرفی غذاهایی برای گیاهخواران پرداخته شده است.به گزارش شفا آنلاین، شاید برای ما ایرانیها انتخاب گیاهخواری سخت باشد. تقریبا ۹۰ درصد غذاهای سنتی با گوشت سفید و قرمز درست میشوند. این مسئله میتواند عشاق قرمه سبزی را دچار تردید کند، اما نگران نباشید، قرمه سبزی را میتوان با گوشت سویا یا فرآوردههای غیر گوشتی دیگر هم درست کرد، اما اگر باز هم نگران سیر کردن خود با سبزیجات هستید، نگرانی را کنار بگذارید. منوی غذاهای گیاهخواران ما، شما را از نگرانی در میآورد.ساندویچهاهمبرگرها و چیکنها تنها ساندویچهای دنیا نیستند. شما میتوانید با کمی تخیل و خلاقیت، ساندویچهای خوشمزهای درست کنید. اگر پنیر و تخم مرغ هم در لیست غذاهای شما نیستند، نگران نباشید، هنوز میتوانید ساندویچ بخورید. البته به جای گوشت میتوانید از سویا که پروتئین گیاهی دارد استفاده کنید و باز هم همبرگرهای خوشمزه درست بپزید.ساندویچ پنیر: درست کردن ساندویچ پنیر راحت است و وقت زیادی از شما نمیگیرد. فقط کافی است از سوپرمارکت نزدیک خانه تان یک بسته نان که با آرد کامل درست شده بخرید و با یک قالب پنیر، گوجه فرنگی، گردو و بادام یک ساندویچ خوشمزه درست کنید. حتی میتوانید از تخم مرغ هم استفاده کنید و یک ساندویچ پنیر و تخم مرغ بسازید.ساندویچ سبزیجات: انواع سبزیجاتی که با هم همخوانی دارند مثل کدو، قارچ و فلفل دلمهای میتواند جزو ساندویچ شما باشد. مواد را با هم بپزید، با ادویهها مزه دارش کنید و بعد از پخت در نان بپیچید و میل کنید.سمبوسه: سبزیجات معطر و سیب زمینی پخته مواد تشکیل دهنده سمبوسه هستند. پس مخلوط سفت و معطر را در نان بپیچید، سرخ کنید و از طعم آن لذت ببرید.خورشهاشما میتوانید از خورشها یا همان خوراکهای سبزیجات برای سیر کردن خود استفاده کنید.خورش به: آلوی خورشی، به، روغن، شکر، آب لیمو، رب، گوجه فرنگی و دارچین جزو مواد تشکیل دهنده خورش به است. خورش به مثل انواع خورشهای ایرانی درست میشود و برای طعم دار کردن آن میتوانید با کم و زیاد کردن میزان شکر و آبلیمو، ترش و شیرینی غذا را تنظیم کنید. البته خورش به بیشتر با مرغ سرو میشود، ولی میتوانید آن را بدون گوشت هم میل کنید.خوراک سبزیجات: انواع سبزیجات مثل ذرت، لوبیا سبز، نخودفرنگی، جعفری و حتی گشنیز میتواند در قابلمه خوراک تان ریخته شود. خوراک سبزیجات تند، با آب کم میتواند شما را در طول ر وز شاداب نگه دارد.پلوهابه جز میل کردن خورشها با برنج میتوانید پلوهای زیادی هم به کمک سبزیجات درست کنید.لوبیاپلو: لوبیاپلوی گیاهی ما درست مثل لوبیاپلوهای معمولی درست میشود با این تفاوت که گوشت از لیست غذایی حذف شده و جای آن را بادمجان سرخ کرده ورقهای گرفته است. شما میتوانید به جای گوشت از قارچ هم استفاده کنید.هویچ پلو: طرز تهیه هویچ پلوی گیاهی فرقی با هویچ پلوهای معمولی ندارد. هویچ و پیاز به اضافه سویا مواد اولیه هویچ پلوی گیاهی هستند، البته میتوانید از برنج شیرین تان بدون حضور سویا هم لذت ببرید.آشهادرست کردن آشها یکی از علایق گیاهخواران است. آشها پر از حبوبات و انواع سبزیجات هستند.آش رشته: نخود، لوبیا، عدس، رشته آش، جعفری، گشنیز، چغندر و تره مواد تشکیل دهنده آش رشته هستند. درست کردن آش رشته راحت است و به عنوان یک غذای کامل میتواند انرژی روزانه شما را تامین کند.
آش خیار: خیار چنبر، بلقور، کشک، دوغ، نخود و زردچوبه مواد آش خیارند. این آش مخصوص تابستان است و هارمونی رنگ زرد و سبز کاسه آش تان را شبیه یک تابلوی نقاشی زنده میکند.سالادهاتقریبا تمامی سالادها از سبزیجات درست میشوند پس حداقل درباره سالادها نگران نباشید.سالاد میوه: سیب تازه، کیوی، آناناس، طالبی و انبه میتوانند مواد تشکیل دهنده سالاد میوه شما باشند. کافی است بعد از شستن میوهها با مایع مخصوص شستشوی سبزیجات، بنشینید و با حوصله آنها را در قطعههای منظم خرد کنید. برای این کار میتوانید از چاقوهای مخصوص که شکلهای مختلفی دارند استفاده کنید. نتیجه نهایی سالاد میوه همیشه رضایتبخش است، هم خوشمزه و هم میتواند زیبا و چشم نواز باشد.سالاد سبزیجات: برای درست کردن سالاد سبزیجات دست تان باز است؛ میتوانید از انواع سبزیجات خام و پخته مثل گوجه فرنگی، کلم بروکلی، جعفری، فلفل دلمهای و هویج استفاده کنید. سالاد سبزیجات هم زیاد زمان نمیبرد و به عنوان چاشنی میتوانید از انواع پنیرها، روغن کنجد و زیتون، سرکه، کنجد خام، گردوی پودر شده یا تکههای نان تست و تخم مرغ پخته استفاده کنید.سوپهادیدتان را وسیعتر کنید. به سوپها میتوان به چشم یک وعده غذایی کامل هم نگاه کرد.سوپ جو: سوپ جو برخلاف غذاهای دیگر لیست ما زمان بیشتری برای طبخ نیاز دارد، ولی سبک است و باعث میشود شما مدت زمان بیشتری سیر بمانید. برای این که سوپ جو سریعتر آماده شود، میتوانید از جوهای پرک شده استفاده کنید که زودتر میپزند. اگر میتوانید از لبنیات هم استفاده کنید. استفاده از شیر و خامه باعث خوشمزه شدن سوپ تان میشود.سوپ سبزیجات: برای سوپ سبزیجات لازم نیست کار خاصی انجام دهید. تمام سبزیجات مثل لوبیا سبز، گوجه فرنگی، کلم بروکلی و جعفری و قارچ را در قابلمه میریزید، قابلمه را پر از آب میکنید و میروید پی کار خودتان. بعد از یکی دو ساعت سوپ سبزیجات تان آماده است.کوکوهاجزء جدایی ناپذیر کوکوها تخم مرغ است. اگر در مدل گیاهخواری که انتخاب کرده اید، نمیتوانید از تخم مرغ استفاده کنید، نگران نباشید. میتوانید از قالبهایی که در پخت و پز استفاده میشود با آبپز کردن کوکو با آردهای سفید و سوخاری برای ساختن کوکو استفاده کنید.کوکوی سبزیجات: انواع سبزیجات مثل کدو تنبل، لوبیا سبز و کدو میتوانند جزء مواد اصلی کوکوی شما باشند. حتی میتوانید چندتا از سبزیجات مثل کدوو و بادمجان را با هم مخلوط و خرد کنید و یک کوکوی سبزیجات درست کنید. به جز انواع سبزیجات و تخم مرغ که جزء اصلی کوکو هستند، میتوانید از سویای پخته شده و خوب چرخ شده، فلفل دلمهای و انواع پنیرها برای درست کردن یک کوکوی سبزیجات استفاده کنید.فقط مراقب باشید که زیاد از روغن استفاده نکنید که باعث میشود غذای تان سنگین شود. برای این که غذای تان چرب نشود و در عین حال خوشمزه هم باشد، میتوانید از فر اجاق گازتان استفاده کنید یا کوکوی تان را در تابههای رژیمی بپزید.کوکوی حبوبات: عدس و لوبیا چشم بلبلی میتوانند مواد تشکیل دهنده کوکو باشند. کوکوهای حیوانات معمولا نیازی به تخم مرغ ندارند، ولی برای این که کوکو وا نرود، میتوانید از پنیر برای چسباندن کوکو استفاده کنید.فلافل: عشاق فلافل نگران نباشید. شما به راحتی میتوانید فلافل بخورید. در فلافلها که از تخم مرغ استفاده نمیشود پس خیال تان راحت باشد و فلافلهای آتشین را بر بدن بزنید.پورههاپورهها در دسته غذاهای کمکی قرار میگیرند. پورهها سبک هستند و میتوانند پیش غذاهای مناسبی باشند.پوره سبزیجات: پوره کدوتنبل با هل تازه، پوره اسفناج و پوره سیب زمینی میتوانند گزینههای مناسبی برای پورههای سبزیجات باشند. برای این که یک پوره سبزیجات خوب داشته باشید، باید سبزیجات را با آب بپزید و بعد که خوب پخته شد، آب آن را بگیرید و خوب خرد یا له کنید. بعد دوباره با نمک و فلفل، روغن زیتون یا روغن کنجد و کره آنها را بپزید. برای این که بدانید پوره تان آماده است، ببینید پوره تا چه حد نرم و بدون آب است. برای تشخیص این کار هم میتوانید قاشق را روی آن بگذارید تا ببینید که رد قاشق بر روی آن میماند یا نه.پوره حریره بادام: آرد برنج، شیر، عسل یا شکر و پودر بادام مواد تشکیل دهنده این پوره هستند. شما قبل از این که دندان دار شوید و قدرت گوشت خوردن پیدا کنید، لذت چشیدن طعمها را با این پوره شروع کرده اید.برترین ها