گاهی آنتیبیوتیکها ناراحتی معده یا تغییر اجابت مزاج ایجاد میکنند. اسهال شایعترین عارضه آنتیبیوتیکهاست. اگر اسهال طولانی و شدید باشد یا خون در آن دیده شود فرد باید با پزشک تماس گرفته یا به بیمارستان مراجعه کند
شفاآنلاین>سلامت>عضو کمیته بیمه سلامت ایران گفت: هیچ گاه دارویی که برای شما تجویز شده به دیگران ندهید و از خود درمانی با آنتیبیوتیک بدون تجویز پزشک اکیدا خودداری کنید.
به گزارش شفاآنلاین، امیر پیروزیان بیان کرد: عفونت اغلب به دنبال مواجهه با باکتریها، ویروسها یا انگل رخ میدهد. بسیاری از بیماریها ناشی از ویروسها هستند. این بیماریها شامل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و … هستند. درمان اختصاصی برای عفونتهای ویروسی وجود ندارد و این عفونتها اغلب پس از چند روز بدون درمان<treatment> اختصاصی ویا با درمانهای نگهدارنده و تسکینی بهبود مییابند.
عضو کمیته بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه آنتیبیونتیکها داروهایی هستند که در درمان افرادی که عفونت باکتریایی دارند مفید هستند، افزود: عفونتهای باکتریایی درنقاط مختلف بدن ازجمله ریه، کلیه و مجاری ادراری، سینوسها، گلو، گوش و پوست مشاهده میشوند.
وی گفت: آنتیبیوتیکها رشد باکتریها را کند یا متوقف میکنند و به این ترتیب به سیستم دفاعی بدن فرصت میدهند که با عفونت بجنگد. آنتیبیوتیک برای تعداد روز مشخصی تجویز میشود. بسیار مهم است که همه داروهای تجویز شده براساس دستور پزشک مصرف شود. اگر دوره درمان کامل نشده و دارو فقط چند روز مصرف شود، عفونت کاملاً ریشهکن نشده و ممکن است دوباره برگردد و مشکلات بیشتری ایجاد کند.
عضو کمیته بیمه سلامت ایران بیان کرد: آنتیبیوتیکها نمیتوانند همه باکتریها را بکشند. بعضی به نوع خاصی از باکتری حمله میکنند. در حالی که بعضی دیگر طیف وسیعتری از باکتریها را از بین میبرند. پزشکان تلاش میکنند آنتیبیوتیکی انتخاب کنند که مختص باکتری عامل بیماری باشد و به این ترتیب از مقاومت سایر باکتریها به آنتیبیوتیکها جلوگیری میکند. به همین دلیل بسیار مهم است که تنها زمانی که نیاز است، آنتی بیوتیکها مصرف شوند.
وی ادامه داد: گاهی آنتیبیوتیکها ناراحتی معده یا تغییر اجابت مزاج ایجاد میکنند. اسهال شایعترین عارضه آنتیبیوتیکهاست. اگر اسهال طولانی و شدید باشد یا خون در آن دیده شود فرد باید با پزشک تماس گرفته یا به بیمارستان مراجعه کند.
پیروزیان با اشاره به اینکه بعضی آنتیبیوتیکها اگر طولانی مدت نگهداری شوند، میتوانند سمی یا ضعیف شوند، گفت: داروهای باقی مانده یا قدیمی را باید دور ریخت. البته با توجه به تأثیرات زیست محیطی داروهای تاریخ گذشته، نباید با سایر ضایعات و زبالههای منزل دور ریخته شود و برای آن باید از روشهای خاصی بهره برد. اگر داروهای دور ریختنی یا بدون استفاده وجود دارد دکتر داروساز میتواند فرد را راهنمایی کند. مهر