کد خبر: ۲۴۸۵۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - 2014June 14
شفاآنلاین-رحمت‌اله حافظی پس از بازدید از خط تولید اسکانیا‏‌ گفت: متاسفانه در چند سال اخیر مقداری در حوزه تولیدات خودرو ولنگاری داشتیم و کسانی که باید پاسخگو باشند خیلی احساس تکلیف نمی‌کردند. برای تولید کننده داخلی خودرو فرش قرمز پهن شد.

به گزارش شفاآنلاین، رئيس كميسيون سلامت‏‌محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران با اشاره به اينكه از جايگاه نمايندگي مردم صحبت مي‌كنم، گفت: دیدیم كه با وجود قول خودروسازان برای ارتقای توليداتشان به يورو 4 هر بار به دلایلی وقت گرفتند و به تعهدات خود عمل نکردند و حتی بهانه نبود سوخت استاندارد کردند.

حافظي با اشاره به اينكه بر اساس بازدید صورت گرفته، شاسي و موتور اتوبوس اسكانيا 100 درصد وارداتي است و استانداردهاي لازم را دارد و از اين منظر جاي هيچ گونه نگراني نيست، گفت:‌ طراحي اتاق اين اتوبوس بر اساس استعداد و ظرفيت نيروهاي فني در داخل كشور و استانداردهاي شركت مادر تعريف شده است. سازمان ملی استاندارد براي طراحي اتاق اتوبوس‌ها استانداردي را اعلام نكرده است از این رو ابتدا مي‌خواهيم كه این سازمان با ورود جدي به اين موضوع و تعيين حدود استاندارد براي توليدكنندگان از آنها بخواهد كه استانداردها را رعايت كند تا اگر تخطي از سوی تولیدکننده صورت گرفت آن زمان اعتراض خود را اعلام كند.

او با بیان اینکه تولیدکننده اتوبوس به ویژه اتوبوس های شهری باید تمامی الزامات شرکت مادر را در زمان تولید رعایت کند، گفت: تولید کننده اتوبوس های داخلی باید فراتر از استاندارد سازمان ملی استاندارد تلاش کنند تا علاوه بر حفظ برند خود، سلامت شهروندان را نیز تامین کنند.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه نکته مهم در مورد تمامی اتوبوسهای درون و برون شهری معاینه فنی آنهاست، ادامه داد: متاسفانه به دلیل نبود نظارت بر عملکرد این مراکز مشکلاتی پیش می آید که قابل پذیرش نیست. زمانی که تابلوی برق اتوبوس دستکاری می شود یا مخزن سوخت آن از 700 لیتر به 1400 لیتر افزایش می یابد و به بمب متحرک تبدیل می شود و مراکز معاینه فنی براحتی با وجود این دستکاری های فنی در اتوبوس برگه معاینه فنی را صادر می کنند، چه توجیهی وجود دارد! اگر این اتوبوس به هر دلیلی دچار سانحه شود چه کسی پاسخگو است؟ بدون شک سهم مراکز معاینه فنی بسیار زیاد است وباید مراجع قضایی علاوه بر برخورد با این مراکز به صورت جدی به این موضوع ورود کند.

به گفته رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران اگر همه گروهها از تولیدکننده تا سازمان ملی استاندارد و متولیان نظارتی بدانندکه در برابر مطالبات مردم و سوانح رخ داده مسئول هستند، قطعا با پیگیری جدی نقاط ضعف و مشکلات را مرتفع می سازند.

سرنوشت واژگونی اسکانیا در بزرگراه آزادگان
او همچنین در مورد اتوبوس شهری واژگون شده در بزرگراه آزادگان نیز گفت: در این حادثه عده ای مدعی هستند که شیشه اتوبوس کنده شده است و مسافران از آن پرتاب شده اند براساس آنچه که در خط تولید اتوبوس شهری اسکانیا از نزدیک مشاهده کردیم، باید بگویم اگر ذرات شیشه بر روی چارچوب قاب اتوبوس وجود داشته باشد این نظریه رد شده و صحت ندارد ولی اگر ذرات شیشه وجود نداشته باشد گفته دوستان درباره عدم استاندارد شیشه های اتوبوس صحت دارد که موجب شده است مسافران به بیرون پرتاب شوند. بدون شک در باره این موضوع مجددا نیاز است بررسی شود تا اظهار نظر کاملا کارشناسانه باشد.

این عضو شورا ادامه داد: اما در مورد اینکه شیشه ها به صورت خنجر موجب شده است تا بسیاری از مسافران را دچار حادثه کند باید بگویم تمامی این موارد اعم از شیشه ها و نوع صندلی که تلفات زیادی را برجای گذاشته است باید توسط کارشناسان قضایی و حقوقی در مسیر قانونی بررسی شود تا نتیجه اعلام شود اما با وجود تمامی موارد مطرح شده در این حادثه آنچه که نباید از آن غافل بود سهم عمده راننده است که وضعیت جسمی و روحی مناسبی نداشته است.

او گفت: راننده در روز حادثه در حین رانندگی با تلفن همراه خود صحبت می کرد و باید از طریق قاضی مجوز بررسی مکالمات صادر شود تا میزان سهم راننده در این حادثه به طور دقیق مشخص شود. سرعت غیر مطمئنه اتوبوس در روز حادثه از سوی پلیس اعلام شده است که این مسئله توسط اظهار نظر مسافران نیز تایید شده است با این حال براساس آنچه که در بازدید از خط تولید این اتوبوس مشاهده شد برای مشخص شدن میزان سهم اتوبوس و راننده گزارشات به صورت کارشناسی باید مجددا بررسی شود.


رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر تهران با اشاره به نقش پليس راهور در کاهش تلفات جاده ای، گفت: پلیس راهور باید جدیت بیشتری برای نظارت داشته باشد و با دقت بیشتر این امر را انجام دهد برای نمونه ماموران پلیس راه در پاسگاه ها باید تمامی اتوبوس ها را از نظر وضعیت ظاهری و لاستیک ‌استاندارد و تعداد مسافران، میزان حجم بار و همراه داشتن وسایل لازم ایمنی از جمله چکش برای شکستن شیشه در زمان اضطرار و کپسول آتش نشانی را چک کنند و در سوابق اتوبوس بایگانی کنند تا اگر مشکلی ایجاد شد مشخص شود که پلیس راهور وظیفه نظارتی خودرا به خوبی انجام داده است.


استاندارد ما استاندارد نیست

او همچنین با اشاره به اینکه استاندارد در کشور ما استاندارد نيست و بايد سخت‌گيرانه تر شود، گفت: آستانه تحمل مردم دیگر این قبیل اتفاقات را نمي‌پذيرد که به خاطر سهل‌انگاري هر روز شاهد رخداد يك حادثه با اتوبوس ها یا هر وسیله دیگر باشد براي مردم ديگر اين حوادث قابل تحمل نيست. از این رو از سازمان استاندارد انتظار می رود با بازنگری استانداردهای ملی و سختگیری بیشتر مانع از وقوع حوادث بعدی شود.

او در پایان از مسئولان اسکانیا خواست تا در تولیدات خود دقت بیشتری داشته باشند تا محصولاتشان کمترین تلفات را در جاده ها داشته باشند و در بحث کیفی سازی تولیداتشان تلاش کنند. بدون شک در حادثه آزادگان بايد روند كارشناسي طي شود تا به جمع‌بندي دقیق دست یافت.

خبرآنلاین

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: