براساس اطلاعات حاصله در سال ۹۸، درصد با سوادی به ۸۹ درصد رسیده است. همچنین کاهش فاصله درصدی با سوادی میان زنان و مردان را شاهد بودیم
شفاآنلاین>اجتماعی>محمدزاده گفت: تصمیم داریم سازمان نهضت سواد آموزی را با تصویب شورای عالی اداری به سازمان نهضت و آموزش بزرگسالان تبدیل کنیم.
به گزارش شفاآنلاین،شاپور محمدزاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت چهلمین سالروز هفته سوادآموزی بیان کرد: طبق سرشماری سال ۹۵، در بین جمعیت ۶ سال و بالاتر بیش از ۸ میلیون نفر فاقد سواد بودند و این در حالی است که در سال ۵۵ این رقم ۴۷/۵ درصد بوده است.
او ادامه داد: براساس اطلاعات حاصله در سال ۹۸، درصد با سوادی به ۸۹ درصد رسیده است. همچنین کاهش فاصله درصدی با سوادی میان زنان و مردان را شاهد بودیم.
کاهش تعداد بی سوادان در کشور
محمدزاده با اشاره به درصد بیسوادی در کشور اظهار کرد: تعداد بیسوادان در سرشماری سال ۷۵ حدود ۱۰/۷ میلیون نفر بود که تا سال ۹۵ این رقم به ۸/۸ میلیون نفر کاهش یافت و تعداد بیسوادان در گروه سنی ۱۰-۴۹ سال ۲/۷ میلیون نفر با احتساب اتباع خارجی و حدود ۲/۳ میلیون نفر بدون اتباع خارجی است، اکنون هم به استناد آمارهای موجود بیسوادی مطلق کمتر از ۲ میلیون نفر برآورد میشود.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به کاهش فاصله درصد با سوادی بین مناطق شهری و روستایی گفت: حدود ۵۵ درصد از فعالیتهای سوادآموزی در طول چهار دهه گذشته به مناطق روستایی سوق پیدا کرده است.
محمدزاده با اشاره به سواد آموزی اتباع خارجی، گفت: از کمکهای بین المللی فقط چهار درصد اختصاص پیدا میکند و سایر هزینهها بر عهده ایران است و از سال ۶۳ تا ۹۸، ۸۱۱ هزار و ۹۸۹ نفر تحت آموزش قرار گرفتند.
۴۵۰ مرکز یادگیری محلی داریم
او درباره فعالیت مراکز یادگیری محلی بیان کرد: برای آن دسته از سوادآموزانی که تمایلی به حضور در کلاس درس نداشتند، این مراکز شکل گرفتند تا علاوه بر آموزش سواد پایه، مهارتهای زندگی، اجتماعی و حقوق شهروندی و شغلی به افراد سوادآموز ارائه شود.
او بیان کرد: ۳۵۱۲مرکز یادگیری محلی از سال ۷۹ تا سال ۸۶ داشتیم، اما وقفهای در کار پیش آمد و از سال ۹۴ مجددا این مراکز را راه اندازی کردیم و اکنون ۴۵۰ مرکز یادگیری محلی داریم و باید در سال ۹۹ تعداد آنها افزایش مییابد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی درباره طرح سوادآموزی نیروهای مسلح بیان کرد: در این طرح ۵۴۶ هزار و ۷۱ نفر در چهار دهه گذشته آموزش دیدند و این فعالیت در دهه ۹۰ با ۵۴۲ هزار و ۵۷۴ نفر آغاز شد.
بازگشت از بی سوادی با طرح خواندن با خانواده
محمدزاده با اشاره به طرح حلقههای کتابخوانی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه بیان کرد: این کار در تعمیق با سوادی افراد تاثیر بسزایی دارد علاوه بر آن طرح خواندن با خانواده را داریم که این چنین طرحها از بازگشت به بیسوادی جلوگیری میکند.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: تصمیم داریم سازمان نهضت سواد آموزی را با تصویب شورای عالی اداری به سازمان نهضت و آموزش بزرگسالان تبدیل کنیم و کلاسها برای سوادآموزی به تناسب شرایط بزرگسالان تدوین شود.
محمدزاده همچنین از رونمایی سامانه پیشخوان محتوا و رسانههای آموزشی خبر داد و گفت: این سامانه آرشیوی از کارهایی است که تاکنون داشته ایم، ارائه میدهد به عنوان مثال کتابهای دوره مقدماتی، انتقال و تحکیم جز از طریق سازمان نهضت قائل دسترسی نیست، اما از طریق این سامانه که به منزله دایره المعارف است، اطلاعات در اختیار همگان قرار میگیرد.yjc