کد خبر: ۲۴۷۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019December 15
سران کشورها متعهد شدند تا سال ۲۰۲۳ نزدیک به یک میلیارد نفر به پوشش همگانی سلامت اضافه شوند که موضوع مهمی است و امیدوارم که ایران ۸۳ میلیونی هم به این پوشش برسد
شفا آنلاین>سلامت>معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به نکات کلیدی بیانیه‌ای که در حوزه پوشش همگانی سلامت در جهان امضا شده است، گفت: سران کشورها متعهد شدند تا سال ۲۰۲۳ نزدیک به یک میلیارد نفر به پوشش همگانی سلامت اضافه شوند که موضوع مهمی است و امیدوارم که ایران ۸۳ میلیونی هم به این پوشش برسد.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر ایرج حریرچی در مراسم بزرگداشت پوشش همگانی سلامت، گفت: بر اساس بیانیه نشست سپتامبر که از سوی روسای جمهور و نخست وزیران کشورها امضا شد و از طرف ما دکتر ظریف این عهدنامه را امضا کردند، بالاترین تعهد سیاسی برای پوشش همگانی سلامت محسوب می‌شود. باید توجه کرد که پوشش همگانی سلامت فقط محدود به حوزه سلامت نیست، بلکه با رسیدن به آن می توانیم فقر را از بین ببریم، آموزش موثر را تضمین کنیم، کاهش نابرابری در جامعه و... انجام دهیم. نکته دوم این است که حتما پوشش همگانی سلامت باید مبتنی بر مدل خودمان و مالکیت ملی و فراگیر کشوری باشد و خودمان این مدل را بر اساس وضعیت موجود طراحی کنیم.

حریرچی ادامه داد: سران کشورها متعهد شدند تا سال ۲۰۲۳ تا یک میلیارد نفر به پوشش همگانی سلامت اضافه شود که موضوع مهمی است و امیدوارم که ایران ۸۳ میلیونی به این پوشش برسد و خواهد رسید. هدف دیگر در این حوزه این است که هزینه های کمرشکن سلامت دیگر بالاتر نرود. زیرا میزان آن در دنیا بالا رفته است. در عین حال هدفگذاری شده که هزینه های فقرزای سلامت به صفر برسد. این بیانیه را جمهوری اسلامی ایران هم امضا کرده است و باید تا سال ۲۰۲۳ به این اهداف دست یابیم.

وی با بیان اینکه تضمین راهبری سیاسی و حمایت فراتر از حوزه سلامت نیز از نکات مهم طرح شده در این بیانیه است، گفت: هرچقدر که در حوزه سلامت قوی باشیم، اما بدون حمایت سیاسی و تا زمانیکه پوشش همگانی سلامت اولویت دولت و ملت نشود، رسیدن به این اهداف ممکن نیست. بنابراین با اولویت دادن سلامت، با یک ظرفیت سازی راهبری سیاسی و استراتژیک می‌توانیم در این زمینه پیش رویم. نکته کلیدی دیگر این است که در پوشش همگانی سلامت هیچکس نباید مورد غفلت واقع شود.

حریرچی تاکید کرد: در حال حاضر ۵۴ درصد فاقدین بیمه کشور جوانان ۲۰ تا ۴۰ ساله هستند. در عین حال اتباع خارجی و چند صد هزار نفر ایرانی فاقد شناسنامه در کشور داریم که باید به آنها توجه کنیم.

وی با بیان اینکه نظام سلامت باید تاب‌آور شود، گفت: اینکه بگوییم فقط با پول زیاد کار می‌کنیم، یک اشتباه استراتژیک است، مرد آن است که در شرایط سخت بتواند کار کند. در عین حال بحث قانونگذاری و تنظیم مقررات هم در این بیانیه مورد توجه قرار گرفته که بر اساس آن باید یک محیط نظارتی قانونی، قوی و پاسخگو ایجاد شود که قدم اول آن شفافیت قیمت‌هاست. یعنی در همه سطوح حوزه سلامت باید قیمت‌ها شفاف باشند و ظرفیت‌های نظارتی افزایش یابد؛ چیزی که در اکثر کشورهای در حال توسعه پایین است.

حریرچی ادامه داد: نکته دیگری که در این بیانیه مورد توجه قرار گرفته است، سرمایه گذاری بیشتر و بهتر در حوزه سلامت است. برای ما سرمایه گذاری بهتر کلیدی تر است؛ یعنی از منابع‌مان حداکثر استفاده را کرده و بودجه های عمومی را افزایش و پرداخت از جیب بیمار را کاهش دهیم و در عین حال یک حرکت جمعی داشته باشیم.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت پوشش همگانی سلامت در کشورهای دنیا، گفت: در بخش مطلوب پوشش همگانی سلامت که هم خدمات زیاد است و هم خدمات فقرزای سلامت کم است و عمدتا کشورهای توسعه یافته در این حوزه حضور دارند. به طوری که برخی کشورها هزینه های فقرزای سلامت‌شان صفر است. در ایران در سال ۲۰۱۸‌ از نظر پوشش خدمات سلامت بالاتر از متوسط هستیم، اما از نظر هزینه های فقرزا جزو کشورهایی هستیم که وضعیت خوبی ندارند. متاسفانه پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت هم این است که در سال ۲۰۲۳ از نظر هزینه‌های فقرزا پیشرفتی نداریم، اما از نظر پوشش خدمات بالاتر می‌رویم. امیدواریم با حمایت‌های وزیر بهداشت و همکاری سازمان برنامه و بودجه هزینه‌های فقرزای سلامت کاهش یافته و به تدریج به نزدیک صفر برسد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: