ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده اشکال مختلف این بیماری هستند و در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند
شفا آنلاین>سلامت>مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد که شیردهی، عود و علائم بیماری ام اس را در مادر کاهش میدهد.
به گزارش شفا آنلاین، پس از مطالعاتی که نشان داده بود علائم و عوارض بیماری ام اس در دوران بارداری کاهش مییابد؛ محققان مطالعاتی را به منظور بررسی تاثیر شیردهی بر کاهش علائم بیماری ام اس آغاز کردند.
مطالعات جدید با بررسی ۱۶ پژوهش نشان میدهد شیردهی باعث میشود بیماری ام اس مادر در یکسال اول پس از زایمان ۳۷ درصد عود کمتری داشته باشد و علائم و اثرات بیماری بسیار کاهش یابند. این مطالعه ثابت نمی کند که شیردهی در مقابل بیماری ام اس اثر محافظتی دارد؛ بلکه ارتباط کاهش علائم و عود بیماری ام اس در زمان شیردهی را نشان میدهد.
نتایج مشابهی در مورد کاهش علائم و عود بیماری در زمان بارداری نیز وجود دارد و محققان احتمال میدهند دلیل این امر توجه سیستم ایمنی به حفظ جنین در دوران بارداری باشد.
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS) میدهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله میکند. میلین به غلاف چربی اطراف سلولهای عصبی گفته میشود.
میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) میشود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافتهای عصبی آسیب می بینند، ارسال پیامهای عصبی مختل میشود که عوارض مختلفی دارد.
ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده اشکال مختلف این بیماری هستند و در حال حاضر حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.
محققان به زنان مبتلا به ام اس توصیه میکنند که قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنند.