کد خبر: ۲۴۶۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019November 22
مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، توت فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهان را تشدید می‌کند.
شفاآنلاین>سلامت>کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف بادمجان بروز آفت دهان را تشدید می‌کند.

به گزارش شفاآنلاین، با اشاره به اینکه آفت دهانی زخم‌های دردناکی هستند که درون دهان و اغلب در پایه لثه، درون گونه‌ها یا لب‌ها، روی کام نرم یا روی زبان به وجود می‌آیند، افزود: مکانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست، اما به نظر می‌رسد واکنش‌های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد.

به گفته وی، زخم‌های آفتی زمانی ایجاد می‌شوند که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می‌دارد، حضور این مولکول سبب حمله لنفوسیت خواهد شد نتیجه این فرآیند پیدایش زخم‌های آفتی خواهد بود.

علیزاده با بیان اینکه هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد، اما روش‌هایی وجود دارد که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار موثر است، افزود: این روش‌ها شامل به کارگیری نکات تغذیه‌ای و غیر تغذیه‌ای است.

وی اظهار داشت: مصرف گلوتن گندم، فلفل، لیمو، آب لیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، توت فرنگی، شکلات و گردو ایجاد آفت دهان را تشدید می‌کند.

این مسئول بیان کرد: مصرف مرتب و روزانه ماست، گنجاندن مواد غذایی سرشار از آهن، اسید فولیک، و ویتامین ب. ۱۲ در رژیم غذایی موجب از بین رفتن آن می‌شود.

وی تصریح کرد: از آنجایی که یکی از دلایل بروز آفت می‌تواند کمبود دریافت ریزمغذی‌ها باشد خوردن موادی همچون جگر، غذا‌های دریایی، گوشت قرمز کم چربی، لوبیای خشک، حبوبات، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن و زرده تخم مرغ که بهترین منابع آهن هستند در بهبود این مشکل موثر است. همچنین مصرف سیب و خرمالو نیز در درمان آفت دهان تاثیر گذار می‌باشد.ایران ناز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: