شمار سزارینهای بار اول در شهرستان گچساران که پیش از افتتاح این بیمارستان در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، ۶۰ درصد بود هم اینک به ۳۴ درصد کاهش یافته است
شفا آنلاین>سلامت>مسئول مرکز خدمات ناباروری آی وی اف(IVF) بیمارستان بی بی حکیمه (س) گفت: تعداد زایمان به روش سزارین با افتتاح این بیمارستان در شهر دوگنبدان ۲۶ درصد کاهش یافته است.به گزارش شفا آنلاین، پردیس بخشایی روز شنبه افزود: شمار سزارینهای بار اول در شهرستان گچساران که پیش از افتتاح این بیمارستان در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، ۶۰ درصد بود هم اینک به ۳۴ درصد کاهش یافته است.
وی خطر چسبندگی،خونریزی، احتمال مرگ مادر و جنین را از عوارض جراحی های سزارین ذکر کرد.
مسئول مرکز خدمات ناباروری(sterility) آی وی اف(IVF) بیمارستان بی بی حکیمه (س) بیشترین علت مرگ و میر در عمل سزارین را عفونت بعد از زایمان، خونریزی و آمبولی (لختگی خون) و احتمال بازشدن بخیه، مشکلات خونریزی و عوارض جراحی دانست.
بخشایی ادامه داد: از ابتدای اجرای طرح تحول سلامت برای فرهنگ سازی و ترویج زایمان طبیعی مادران باردار، دوره های آموزشی آمادگی زایمان جهت توانمندسازی مادران باردار برگزار شده که تاثیر بسزایی درافزایش دانش و آگاهی مادران برای انجام زایمان طبیعی داشته است.
بخشایی با اشاره به ساخت بخش زایشگاه و راه اندازی بخش ال دی آر (LDR) در این بیمارستان بیان کرد: در این بخش ۶ اتاق خصوصی برای زایمان طبیعی به همراه اتاقهای جانبی برای پزشک و ماما ایجاد شده است.
پردیس بخشایی با اشاره به اینکه مدت کوتاهی است که مرکز ناباروری بیمارستان بی بی حکیمه (س) شهر دوگنبدان فعالیت خود را آغاز کرده است افزود: تولد نخستین نوزاد به روش لقاح آزمایشگاهی در سال جاری از موفقیت های این مرکز است.
وی ادامه داد: مرکز درمان ناباروری بیمارستان بی بی حکیمه (س) با تعرفه دولتی خدمات ویژهای به مراجعه کنندگان ارائه میدهد.
مرکز ناباروری بیمارستان بی بی حکیمه (س) از اواخر سال ۱۳۹۷ به همت متخصصان بومی شهرستان در حوزه درمان ناباروری آغاز به کار کرده و زیرساختها و خدمات این مرکز بر اساس استانداردهای جهانی و کشوری برای زوجهای نابارور انجام میشود.
وی با بیان اینکه فعالیت مرکز آی وی اف بیمارستان بی بی حکیمه خاتون(س) گچساران به عنوان دستاوردی دیگر از طرح تحول نظام سلامت در این شهرستان است گفت: آی یو ای، آی وی اف، رحم اجاره ای، اهدای تخمک، لاپاراسکوپی(laparoscopy) و میکرواینجکشن از جمله عمل های جراحی ناباروری است که در این کلینیک به مراجعان ارائه می شود.
بخشایی افزود: این مرکز با دارا بودن آزمایشگاه آندرولوژی، آزمایشگاه جنین شناسی، سونوگرافی فوق تخصصی، بیوفیریزینگ، اتاق عمل و واحد مراقبت های پس از عمل جراحی، تنها مرکز دولتی IVF در استان کهگیلویه و بویراحمد برای ارایه خدمات به زوجین نابارور با تعرفه های درمانی دولتی است.
بیمارستان مادر و کودک شهر دوگنبدان به نام حضرت بی بی حکیمه (س)نخستین مرکز فوق تخصصی خدمات ناباروری کهگیلویه و بویراحمد است.
این مرکز با زیربنای ۳۰۰ مترمربع در طبقه اول مرکز آموزشی و درمانی بیمارستان بی بی حکیمه (س) دوگنبدان ایجاد شده و ارائه دهنده خدمات کامل ناباروری به زوج های کهگیلویه و دیگر استان های همجوار است.
شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.