شفا آنلاين-برخي از جوجهها و جوجهخروسها، ضريب رشد خوبي ندارند و سيستم ايمني بدنشان هم ضعيف است، بنابراين امکان استفاده بيشازاندازه از آنتيبيوتيکها براي پرورش آنها در واحدهاي صنفي کوچک و غيرمعتبر وجود دارد.
به گزارش
شفا آنلاين،دکتر حميد قماشچي،رييس جامعه دامپزشکان ايران گفت:اگر دقت کرده باشيد، اين روزها جوجههاي کامل و کوچکي براي تهيه غذاهايي مانند فسنجان يا خوراک جوجه در برخي از فروشگاههاي عرضه مواد غذايي به فروش ميرسند که حرفوحديثهاي زيادي درباره سلامت آنها مطرح است...
بد نيست بدانيد معمولا بيشتر اين جوجهها، مازاد مراکز تهيه جوجه براي پرورش مرغ مادرند و چون بيشترشان، جوجه خروس هستند، سيستم ايمني ضعيفتري دارند. با اين حساب، چنين جوجههايي به خاطر ايمني پايين خود، قابليت پرورش ندارند. از طرف ديگر، پرورش آنها هم صرفه اقتصادي براي توليدکننده نخواهد داشت و از اينرو، واحدهاي بزرگ و صنعتي، اقدام به پرورش چنين محصولاتي نميکنند. درواقع، بيشتر جوجههاي کوچکي که در بازار فروش مواد غذايي وجود دارند، در واحدهاي کوچک و بهصورت غيربهداشتي توليد ميشوند و بههمين دليل هم نظارتي بر روند توليد و پرورش اين جوجهها وجود ندارد و سلامت آنها براي مصرفکنندگان، چندان مورد اطمينان و تاييد نيست. نکته ديگر اينجاست که برخي از جوجهها و جوجهخروسها، ضريب رشد خوبي ندارند و سيستم ايمني بدنشان هم ضعيف است، بنابراين امکان استفاده بيشازاندازه از آنتيبيوتيکها براي پرورش آنها در واحدهاي صنفي کوچک و غيرمعتبر وجود دارد. درنهايت ميتوان به طرفداران چنين محصولاتي توصيه کرد که از خريد جوجههاي کوچکي که نشان استاندارد ندارند و داراي مجوزهاي لازم بهداشتي از سوي وزارت بهداشت و تاييديههاي سازمان دامپزشکي نيستند، خودداري کنند.
بهطورکلي، تنها آن گروه از فرآوردههاي دام و طيور قابلخريداري و اطمينان هستند که در بستهبنديهاي بهداشتي داراي تاريخ توليد، مصرف، نشان استاندارد، آدرس و شماره تلفن مرکز توليد و تاييديههاي سازمان دامپزشکي و
پروانه بهداشتي عرضه ميشوند و در کل، خريد محصولات فاقد نشان معتبر، ميتواند مخاطرات فراواني را براي مصرفکننده به همراه داشته باشد.