کد خبر: ۲۴۱۷۶۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019September 14
پرونده نسخه‌های الکترونیکی طرحی است که غالبا می‌تواند مراقبت‌های دوره‌ای را به مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و سایر مراکز خدمات درمانی واحد‌های تخصصی و مراکز بهداشتی ارائه کنند
شفاآنلاین>سلامت>نسخه نویسی‌های کاغذی به‌دلیل دستخط ناخوانای پزشکان، گاهی خطرات جبران ناپذیری را برای افراد به دنبال دارد.

به گزارش شفاآنلاین،زمانیکه بیماران نسخه به دست برای خرید دارو به داروخانه می‌روند باید به مسائلی نظیر اصالت دارو<medicine>، تاریخ تولید و انقضاء، قیمت و … توجه کنند.

توجه به برخی موارد دارویی از عهده افراد خریدار خارج است، بنابراین همیشه جای یک نرم افزار تخصصی که اطلاعات درست و صحیح به بیماران بدهد در داروخانه‌ها احساس می‌شود. نسخه نویسی‌های کاغذی به دلیل دستخط ناخوانای پزشکان، گاهی می‌تواند خطرات جبران ناپذیری را برای افراد به دنبال داشته باشد؛ خطراتی که احتمال افزایش وقوع خطا‌های پزشکی در نسخ بدخط را به شدت افزایش می‌دهد.

اجرای طرح نسخ الکترونیکی در میان ۱۰۰ هزار پزشک

جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان در خصوص طرح نسخه‌های الکترونیکی اظهار کرد:  پرونده نسخه‌های الکترونیکی طرحی است که غالبا می‌تواند مراقبت‌های دوره‌ای را به مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و سایر مراکز خدمات درمانی واحد‌های تخصصی و مراکز بهداشتی ارائه کنند.

او افزود: این پرونده سلامت برای افراد جامعه و همچنین نظام سلامت کشور مزایای ویژه‌ای دارد. این طرح از پارسال در کشور مطرح شده به طوریکه با رایزنی‌های انجام شده بین بیمه تامین اجتماعی و سلامت این طرح تا پایان سال ۹۸ در میان ۱۰۰ هزار پزشک، اجرایی می‌شود.
 
جهانگیری بیان کرد: نسخه نویسی فرآیند جامعی در خدمات پزشکی است به طوریکه این طرح تا به امروز دراستان‌های بابلسر مازندارن، چناران خراسان اجرایی شده است، اما این طرح برای پزشکان فعال در درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مطب‌ها باید تا آخر سال اجرایی شود.
 
او ادامه داد: طی سال‌های گذشته نسخه نویسی به صورت دستی یا نوشتاری انجام می‌شد، اما با همکاری دانشگاه تهران و شرکت‌های دانش بنیان برخی پزشکان آنکولوژی و قلب عروق را در اولویت امضای الکترونیکی قرار دادیم.
 
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: با همت سازمان نظام پزشکی و طراحی کارت هوشمند اسامی ۱۰۰ هزار پزشک تا پایان سال در دسترس قرار می‌گیرد.
 
جهانگیری گفت: آمار‌های بدست آمده از سوی سازمان تامین اجتماعی نشان می‌دهد با کلید خوردن این طرح، حدود ۴۰ میلیارد تومان از تولیدات دفترچه‌های کاغذی بیمه تامین اجتماعی کاسته شده است، این در حالی است که تولیدات مجدد دفترچه‌های کاغذی، دوباره کاری محسوب می‌شود، بنابراین با اجرای این طرح نسخه‌های الکترونیکی به نسخ و دفترچه‌های کاغذی خاتمه داده می‌شود.  در واقع در نسخه‌های الکترونیکی اطلاعات فرد بیمار به صورت جامع در دسترس پزشک قرار می‌گیرید و اطلاعات با مراجعه بیمار به پزشک تکمیل می‌یابد و احتمال تشخیص بیماری در افراد نیز کاهش می‌یابد.

نوبت گیری آنلاین بیماران در مطب‌ها

جهانگیری ادامه داد: از مزایای اصلی این طرح می‌توان به نوبت گیری آنلاین بیماران در مطب‌ها و بیمارستان‌ها و مصرف دارو‌ها در زمان معین پزشک اشاره کرد. اجرایی چنین طرح‌هایی در سراسر جهان ۱۰ سال زمان می‌برد، اما با فعالیت وزارت بهداشت، بیمه سلامت و همچنین سازمان نظام پزشکی، شرایط سخت سیستم‌های طرح نسخه نویسی با استاندارد جهانی سپری خواهد ش. بر اساس زمان بندی‌های صورت گرفته، ۳ سال زمان احتیاج داریم تا به اجرای کامل این طرح برسیم.
 
به گفته او تا پایان آبان بسترهای لازم برای اجرا شدن این طرح در تمام رادیولوژی ها، آزمایشگاه‌ها و سایر مراکز فراهم خواهد شد.

مشکلات متعدد نسخه‌های الکترونیکی

ابراهیم هاشمی، رئیس هیئت مدیره انجمن پخش دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: معظلات و مشکلات نسخه‌های الکترونیکی بسیار است. یکی از ضعف‌های نسخه‌های الکترونیکی ناآگاهی برخی از پزشکان از بسته‌های نرم افزاری و سخت افزاری سامانه‌های الکترونیکی است.
 
او افزود: فرهنگسازی و آموزش، دومین معظل مشهود نسخه نویسی الکترونیکی است. اگر آموزش‌های مربوطه به پزشکان صورت نگیرد، همچنان با مشکلات عدیده‌ای از جمله تشخیص اشتباه بیماری درگیر خواهیم بود.
 
هاشمی در ادامه بیان کرد: موضوع نسخه‌های الکترونیکی در کشور‌های پیشرفته از جمله اسلونی، آلمان، کانادا، استرالیا چند سال است به مرحله اجرایی رسیده و در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است. این موضوع بهترین و پرکاربردترین پروژه نظام سلامت در کشور‌های دیگر معرفی شده است.

پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید

طاهر موهبتی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت: نسخه نویسی الکترونیکی از پارسال آغاز و طی چندین ماه به صورت آزمایشی در استان کرمان اجرا شد.
 
موهبتی تصریح کرد: در حال حاضر در ۲۲۵ شهرستان، تمام داروخانه‌ها و پاراکلینیک‌ها از برنامه نسخه الکترونیکی استفاده می‌کنند. البته هنوز در بخش نسخه‌های الکترونیکی کمبود‌هایی در زمینه کارت هویتی مشهود است که امیدواریم در آینده مرتفع شود.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: