شفاآنلاین>سلامت>مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی گفت: داد: ریشه اسکنبیل خراسانی را خرد کرده و به صورت مخلوط با کات هندی میجوشانند که این جوشانده به صورت دهان شویه برای التیام زخم لثه و رفع شل شدن لثه کاربرد دارد.
به گزارش شفاآنلاین، گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار میروند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهرهبرداری صحیح از آن در عرصههای منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت <Health>و ارتقاء کیفیت زندگی مردم میشود.
در حال حاضر در خراسان جنوبی 1500 گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد 800 گونه گیاهی مفید تولید میشود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایهگذاری شود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: اسکنبیل خراسانی، گیاهی دارویی است که به نام های رسو، ارته، اعطا، فق، بوتو، کاروک و فک شناخته می شود.
وی به موارد مصرف این گیاه اشاره کرد و ادامه داد: ریشه این گیاه را خرد کرده و به صورت مخلوط با کات هندی میجوشانند.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: این جوشانده به صورت دهان شویه برای التیام زخم لثه و رفع شل شدن لثه کاربرد دارد.
پویان با بیان اینکه گلهای آن پروتئین فراوان دارد و از این رو به صورت سالاد مصرف میشود، افزود: غنچههای آن برای درمان آفتاب زدگی و گرمازدگی موثر و مفید خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اسکنبیل خراسانی گیاهی متعلق به خانواده علف هفت بند است، خاطرنشان کرد: مقدار خوراک روزانه این گیاه پنج گرم است.ایسنا