کد خبر: ۲۳۹۹۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 20
این افراد به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نیستند؛ چرا که برخی از حداقل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اما وزارت بهداشت تنها می‌تواند تذکراتی به آنها دهد و هیچ گونه قدرت اجرایی در این زمینه در جهت جمع‌آوری و ساماندهی این افراد ندارد و تمام اختیارات با شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است
شفاآنلاین>سلامت>رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با هشدار نسبت سلامت غذاهای عرضه شده در کیوسک‌ها و ماشین‌هایی که بدون مجوز وزارت بهداشت اقدام به عرضه غذا می‌کنند، گفت: اغذیه فروشی‌های خیابان سی‌تیر مثال خوبی از ساماندهی اغذیه فروشان کیوسکی و ماشینی است که در بازرسی‌ها نیز نمره قابل قبولی اخذ کرده‌اند.

به گزارش شفاآنلاین، مهندس سیدرضا غلامی ، با اشاره به فعالیت شش هزار نیرو در حوزه بازرسی اماکن عرضه غذا، استخرها و واحدهای صنفی در سطح کشور گفت: این تعداد نیرو<Force> در ساعات اداری مشغول فعالیت هستند؛ البته در فصل تابستان با توجه به گرمای هوا، افزایش قابلیت فساد پذیری محصولات غذایی و ... با دستور ویژه‌ای این بازرسی‌ها از مکان‌هایی مانند آبمیوه فروشی‌ها، بستنی فروشی‌ها، استخرها، تفرجگاه‌ها بویژه در اماکن مسافرخیز مانند هتل‌ها و اماکن بین راهی با قوت بیشتری در جریان است.

وی با بیان اینکه در روزهای تعطیل نیز ۳هزار نفر از نیروها در دو شیفت به بازرسی‌های خود ادامه می‌دهند، افزود: در دستورالعمل تا ساعت ۲۰ این بازدیدها صورت می‌گیرد. پس از این ساعت، به تناسب وضعیت گردشگری و مسافرپذیری محل، مرکز بهداشتی و دانشگاه علوم پزشکی منطقه مذکور می‌تواند برای افزایش ساعت بازدیدها نظر دهد.

رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: البته بازرسی‌ها در برخی نقاط مانند اطراف حرم امام رضا(ع)، حرم حضرت معصومه (س) و مناطق ساحلی به صورت ۲۴ساعته و با سه شیفت کاری در گردش صورت می‌گیرد.

وی عمده تخلفات صورت گرفته از سوی واحدهای صنفی را در فصل تابستان نگهداری نامناسب مواد غذایی دانست و اظهار کرد: عدم رعایت بهداشت فردی در تهیه محصولاتی که با دخالت مستقیم انسان تهیه می‌شود، از دیگر مواردی است که ایجاد مشکل می‌کند. در همین زمینه یکی از دغدغه‌های بازرسین ما تهیه بستنی سنتی بود که خوشبختانه طی سال‌های اخیر آلودگی آن به زیر ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این اتفاق از آن جهت رخ داد که بازرسی به موقع همراه با همکاری واحدهای صنفی به خوبی صورت گرفت.

وی با تشویق مردم به عدم خرید تنقلات از دستفروشان تصریح کرد: خرید برخی خوراکی‌ها از دستفروشان می‌تواند تهدیدی برای سلامت مردم باشد. به عنوان مثال لواشک‌های سنتی از آن جهت که مراحل تهیه آن توسط دخالت مستقیم انسان صورت گرفته است و همچنین در محیط‌های باز تهیه شده‌اند می‌توانند دارای آلودگی<Pollution> شیمیایی و میکروبی باشند؛ از این رو توصیه می‌کنیم تمام اقلام خوراکی را به صورت بسته بندی شده خریداری کنند.

غلامی با اشاره به ماشین‌هایی که در نقاط پر تردد سطح شهر اقدام به عرضه غذا می‌کنند، گفت: این افراد به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نیستند؛ چرا که برخی از حداقل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اما وزارت بهداشت تنها می‌تواند تذکراتی به آنها دهد و هیچ گونه قدرت اجرایی در این زمینه در جهت جمع‌آوری و ساماندهی این افراد ندارد و تمام اختیارات با شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است.

وی ادامه داد: گاهی اوقات تیم‌های مشترکی میان شهرداری و وزارت بهداشت برای برخوردهای ضربتی تشکیل می‌شود، اما این برخوردها آنچنان کارآمد نیستند. 

بهترین راه ساماندهی این افراد و اختصاص محلی به آنها است تا با رعایت نکات بهداشتی هم سلامت مردم به خطر نیفتد و هم این افراد از کار بی کار نشوند. اغذیه فروشان خیابان سی‌تیر مثال خوبی از ساماندهی اغذیه فروشان کیوسکی و ماشینی است که در بازرسی‌ها نیز نمره قابل قبولی اخذ کرده‌اند.

غلامی در پایان درخصوص نظارت بر استخرها و اماکن تفریحاتی آبی گفت: خط قرمز ما در این مراکز آب است. البته مردم باید توجه کنند که در استخرها بخشی از پاکیزگی با رعایت بهداشت فردی میسر می‌شود از این رو بهتر است قبل از ورود به آب استخر حتما بدن خود را تمیز کرده و اگر بیماری عفونی یا قارچی دارند از رفتن به استخر خودداری کنند.

 اگر مردم خود به عنوان یک بازرس برای حفظ سلامتشان اقدام کنند، قطعا بهبود اوضاع بهداشت محیط با روند بهتری پیشرفت می‌کند.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: