کد خبر: ۲۳۹۵۷۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - 2019August 14
پیشتر تصور می‌شد که تنها تفاوت اسپرم‌هایی که به تولد نوزادان دختر یا پسر می انجامد در DNA ای است که حمل می‌کنند اما مازایوکی شیمادا و همکارانش در دانشگاه هیروشیمای ژاپن 55 ژن فعال در اسپرم حامل کروموزوم ایکس که باعث تولد نوزاد دختر می‌شود، پیدا کرده‌اند
شفا آنلاین>سلامت>محققان بر مبنای تفاوت‌های فیزیکی میان اسپرم‌ها، برای نخستین بار روشی ابداع کردند که شانس پسردار شدن را بدون توسل به لقاح مصنوعی، افزایش می‌دهد.

به گزارش شفا آنلاین، کشف این موضوع که برخی از مواد شیمیایی سرعت حرکت اسپرم‌های حامل کروموزوم ایکس را کند می‌کند، می‌تواند به تولید ژل‌هایی بینجامد که احتمال دختردار شدن را در زوج‌ها، کاهش می‌دهد.

پیشتر تصور می‌شد که تنها تفاوت اسپرم‌هایی که به تولد نوزادان دختر یا پسر می انجامد در DNA ای است که حمل می‌کنند اما مازایوکی شیمادا و همکارانش در دانشگاه هیروشیمای ژاپن 55 ژن فعال در اسپرم حامل کروموزوم ایکس که باعث تولد نوزاد دختر می‌شود، پیدا کرده‌اند که در اسپرم حامل کروموزوم ایگرگ که عامل تشکیل جنین پسر است، فعال نیستند.

از این ژن‌ها، 18 کد متعلق به پروتئین‌هایی است که از سطح سلول اسپرم تراوش می‌شوند. محققان دریافتند مواد شیمیایی چسبیده به دو مورد از این پروتئین‌ها می‌توانند بدون اینکه بر اسپرم‌های حامل کروموزوم ایگرگ تاثیری بگذارند، حرکت اسپرم‌های حامل کروموزوم ایکس را کُند کنند.

این یافته جدید فرآیند تفکیک اسپرم را برمبنای جنسیتی که تولید می‌کنند، تسهیل می‌کند. 
به گفته جرج سیدل از دانشگاه دولتی کلرادو، تبدیل این ایده به روشی تجاری برای تفکیک اسپرم انسانی تا یک دهه آینده محقق می‌شود.

در زمان حاضر روش‌های متعددی برای تعیین جنسیت جنین وجود دارد که قابل اعتمادترین آنها آنالیز کروموزوم‌ها پیش از کاشت جنین در روش لقاح مصنوعی است. این روش تاثیری 100 درصدی دارد اما گران است.حال نتایج تحقیقات شیمادا می‌تواند کار تفکیک اسپرم را تسهیل کرده و آن را در دسترس گروه بیشتری از افراد قرار دهد. 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: